پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از اراضی موقوفه بلا استفاده هستند و درآمد خاصی ندارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، حجت الاسلام عبادی امروز در دیدار سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و روسای ادارات شهرستان با مجمع نمایندگان استان با تأکید بر احیای این زمینها و اقتصادی شدن آنها، گفت: با نصب پنل های خورشیدی یا توربینهای بادی می توان این زمینها را از حالت رکود خارج و آنها را درآمد زا کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیشتر موقوفات استان را قنوات تشکیل می دهند افزود: برخی از این قنات ها به دلیل بحران کم آبی خشک شده اند که اوقاف باید برای احیای این قنوات طرحهای آبخیزداری را پیگیری کند.
نماینده مردم بیرجند٬درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: اوقاف می تواند بخشی از درآمد های موقوفات را به شرط اجازه واقف٬ برای احداث بند خاکی در بالادست قنوات یا نوسازی شبکه های فرسوده آب هزینه کند تا به رونق کشاورزی کمک شود.
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر هزینه کرد درست درآمدهای موقوفات در استان گفت: از اوقاف انتظار می رود در نگهداری موقوفات و اجرای نیات واقفین به وظایف خود عمل کند تا درآمدها٬ قانونی و شرعی هزینه شود.
فلاحتی افزود: اوقاف دارای ظرفیت بزرگ اقتصادی است که اگر از این ظرفیت به درستی استفاده شود خیلی از محرومیتها و مشکلات فرهنگی رفع می شود.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: برای رفع مشکل آب به دنبال تشکیل ستاد احیای قنوات در استان هستیم که اوقاف هم باید در این زمینه دست به کار شود.
افضلی با تأکید بر فرهنگ سازی وقفهای جدید در استان افزود: باید نیات واقفان را به سمت نیازهای واقعی جامعه هدایت کرد تا برای کمک به نیازمندان٬ تامین جهیزیه٬ شهریه دانشگاه و بورسیه تحصیلی هزینه شود.
سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان هم با اشاره به وجود ۲۴ هزار رقبه و ۹ هزار و ۳۰۰ موقوفه در استان گفت: ۱۹ هزار رقبه در استان درآمد زا و منفعتی و بقیه شامل مساجد٬ حسینیه ها٬ حوزه های علمیه و کاروانسراها انتفاعی هستند.
حجت الاسلام بخشی پور با اشاره به اینکه بسیاری از موقوفات در سالهای گذشته مربوط به قنوات بوده است افزود:بیشتر این قنوات یا در حال خشک شدن هستند یا میزان آبدهی شان کم شده است.
وی گفت: در پی امضای تفاهم نامه با سازمان جهاد کشاورزی٬ به دنبال کول گذاری و لایروبی قنوات هستیم.
سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همچنین با اشاره به حجم زیاد زمینهای بدون استفاده وقفی در استان گفت: این زمینها هم اکنون هیچ درآمدی ندارند که در مرکز استان با شهرداری بیرجند برای سرمایه گذاری در این زمینها به تفاهم رسیده ایم.
وی همچنین با اشاره به وجود ۹۶ بقعه متبرکه در استان و ظرفیت بالای جذب گردشگر مذهبی افزود:تعداد بقاع درآمد زا به عدد انگشتان دست هم نمی رسد و نیازمند اعتبارات دولتی هستیم تا بقاع متبرکه را بازسازی و به مکانی برای فعالیتهای فرهنگی تبدیل کنیم.
حجت الاسلام بخشی پور از اداره کل میراث فرهنگی٬ صنایع دستی و گردشگری هم خواست بخشی از اعتبارت گردشگری مذهبی را به اوقاف تخصیص دهد تا برای ساخت زائر سرا در بقاع متبرکه هزینه شود.