پخش زنده
امروز: -
انجیر یکی از میوه های خوشمزه و پرخاصیت است که از برگها و میوه خشک آن هم می توان استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان؛ درخت انجیر از خانواده شاه توت محسوب می شود که معمولا در آسیا می روید و انجیر خشک هر زمانی از سال در دسترس است.
انجیر حاوی مقدار زیادی مواد مغذی از جمله ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، کلسیم، آهن، فسفر، منگنز، سدیم، پتاسیم و کلرین است.
فیبر موجود در انجیر به کاهش وزن کمک کرده و اغلب مصرف آن به افراد چاق توصیه می شود.
پکتین pectin موجود در انجیر( پکتین یک فیبر محلول در آب) کلسترول اضافه را با خود به سمت سیستم دفع کننده بدن می برد. به علاوه پکتین به عنوان یک فیبر قابل حل حرکات سالم روده را تحریک می کند.
انجیر خشک شده حاوی فنول، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است.این اسیدهای چرب خطر بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهند. به علاوه برگ های انجیر تاثیر مهار کنندگی بر روی تری گلیسرید دارد و میزان تری گلیسرید را کاهش می دهد. تری گلیسرید یک عامل مهم دیگر در بروز بیماری های قلبی است.
انجیر به عنوان یک میوه سرشار از فیبر برای درمان و کنترل دیابت است و برگ های آن میزان تزریق انسولین مورد نیاز برای بیماران دیابتی را کاهش می دهند.
سدیم به شکل نمک مصرف می شود ، اما پتاسیم پایین و سدیم بالا در بدن منجر به بروز فشار خون می شود. انجیر سرشار از پتاسیم است و سطح سدیم کمی دارد، بنابراین یک دفاع فوق العاده در مقابل تاثیرات فشار خون محسوب می شود.
انجیر سرشار از کلسیم است که یکی از مهم ترین عوامل برای تقویت استخوان ها محسوب می شود. به علاوه وجود فسفر زیاد در انجیر به شکل گیری استخوان ها کمک می کند .
حالت چسبندگی و لعاب انجیر به بهبود گلو درد کمک می کند. این میوه و آب طبیعی آن گلودرد را تسکین داده و فشار وارد شده به تارهای صوتی را کاهش می دهد
خوردن مقدار زیاد انجیر منجر به اسهال می شود. به علاوه انجیر خشک حاوی مقدار زیادی قند است که به منجر به پوسیدگی دندان ها می شود. به علاوه برخی افراد به انجیر و مواد شیمیایی موجود در آن حساسیت دارند.