به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه اینترنتی نشریه ایندیپندنت ، دانشمندان اعلام کردند به نتایج امیدبخشی درباره آزمایش اولیه واکسن اچ آی وی دست یافته اند.
به موجب این گزارش در تازه ترین مطالعات که در نشریه علمی پزشکی لانست منتشر شد ؛ تاثیر این واکسن آزمایشی بر روی 393 داوطلب که از میان دوازده کلینیک اچ آی وی در مناطق شرق آفریقا، جنوب آفریقا ، تایلند و آمریکا انتخاب شده بودند، مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
به هفت گروه از این افراد ترکیبات متفاوت از این واکسن داده شد و یک گروه نیز شبه دارو دریافت کرد. بررسی ها نشان داد همه مواردی که واکسن دریافت کرده بودند در طول آزمایش نوعی از واکنش ایمنی علیه اچ آی وی از خود نشان دادند .
به گفته دانشمندان مطالعات جانبی بر روی میمونها نیز در بردارنده نتایج مشابه بوده است .
پژوهشگران می گویند با توجه به موفقیت آمیز بودن دور نخست آزمایشات ، دور بعدی هم اکنون بر روی گروهی متشکل از 2600 زن در منطقه زیرصحرای افریقا آغاز شده است .
با این همه دکتر دان باروخ استاد کالج پزشکی دانشگاه هاروارد ضمن ابراز خرسندی از نتایج آزمایشات تاکید کرد باید درتفسیر داده ها نگاه محتاطانه ای داشت.
وی افزود : ما باید اذعان کنیم توسعه واکنس اچ آی وی چالشی بیسابقه است و ما به طور قطع نمی دانیم که آیا این واکسن از انسان محافظت می کند یا خیر.
تصور می رود حدود 37 میلیون نفر در سراسر جهان ناقل ویروس اچ آی وی یا مبتلا به ایدز باشند که از این تعداد بیش از دو میلیون نفر کودک هستند.
به موجب برآوردهای برنامه مشترک سازمان ملل در زمینه اچ آی وی و ایدز ، سالانه حدود یک میلیون و هشتصد هزار نفر از مردم سراسر جهان یا به عبارتی روزانه حدود پنج هزار تن ، به ویروس اچ آی وی آلوده می شوند .
اگرچه شیوه های درمان اچ آی وی و ابتلا به ایدز از زمان شناسایی رسمی این بیماری در اوایل دهه 1980 تاکنون به مراتب بهتر شده است ، ولی تولید واکسن ایدز دشوار به نظر می رسد.