به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستان، رئیس جهاد کشاورزی کامیاران گفت: این اقدام از شیوع آفت پروانه مینوز در بوتههای این محصولات جلوگیری میکند.
بهرام کوشکی اظهار داشت: از این زنبورها در سطح ۷۰ هکتار نخود و ۱۰۰ هکتار گوجه فرنگی شهرستان استفاده شده است.
وی با بیان اینکه برای این ۱۷۰ هکتار مزرعه از ۶۸۰ بسته زنبور براکون استفاده شد، افزود: مبارزه بیولوژیک یکی از روشهای مفید و مؤثر برای جلوگیری از خطرات آلودگی زیست محیطی، رعایت نکات بهداشتی، تولید محصول سالم، کاهش مصرف سموم کشاورزی و صرفه جویی در هزینه هاست.
کوشکی یادآور شد: این نوع مبارزه غیرشیمیایی امسال برای نخستین بار است که در استان کُردستان به صورت آزمایشی در این شهرستان اجرا شد و سال آینده در وسعت بیشتری اجرا خواهد شد.
رئیس جهاد کشاورزی کامیاران این شهرستان را یکی از قطبهای مهم تولید گوجه فرنگی کُردستان دانست و تأکید کرد: در سال جاری بیش از ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به این محصول اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه آفت پروانه مینوز سال گذشته ۴۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی و ۶۳۰۰ هکتار از مزارع نخود این شهرستان را آلوده کرد، گفت: این آفت در صورت کنترل نشدن تولید محصول را در هر هکتار بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش میدهد.
کوشکی اضافه کرد: محدوده فعالیت این زنبورها تنها در مزارع رهاسازی شده است و از آنجا که این زنبورها فقط در آزمایشگاه تکثیر میشوند، نگرانی بابت رشد جمعیت این زنبورها در مزارع وجود ندارد.
این نوع آفت به چهار شکل حشره بالغ پروانه، لارو، تخم و شفیره به برگهای گیاه حمله میکند و با ایجاد دالان بر روی برگها و حالت لهیدگی میوه، آن را از بین میبرد.
بیشترین مزارع هدف این آفت را مزارع گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و لوبیا تشکیل میدهند.