وزير امور خارجه آمريکا در دیدار با همتایان ژاپنی و کره جنوبی مطرح کرد؛
تحریمها تا خلع سلاح کامل پیونگ یانگ پابرجاست
پمپئو پس از دیدارها در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد این تحریمها تا خلع سلاح کامل که کاملا قابل راستی آزمایی باشد، پابرجا خواهند بود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا روز یکشنبه در توکیو تاکید کرد تحریمها ضد پیونگ یانگ تا پایان خلع سلاح هستهای کره شمالی ادامه خواهد داشت.
پمپئو پس از دیدار با همتایان ژاپنی و کره جنوبی خود در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: «این تحریمها تا خلع سلاح کامل که کاملا قابل راستی آزمایی باشد، پابرجا خواهند بود».
وی که پس از سفری دو روزه به پیونگ یانگ وارد توکیو شد، بر اهمیت کنترل تکمیل این روند تاکید کرد.
به اعتقاد وزیر خارجه آمریکا این خلع سلاح، خلع سلاحی در معنای وسیع است و طیفی گسترده از سلاحها را در برمی گیرد و مقامات کره شمالی این را میدانند و اعتراضی به ان ندارند.
وی افزود: «راستی آزماییهایی درباره خلع سلاح کامل وجود خواهد داشت و رئیس جمهور ترامپ و رئیس جمهور کیم جونگ اون؛ ان را پذیرفته اند.
با آن که کره شمالی شنبه شب روشهای مذاکره آمریکا برای خلع سلاح هستهای را روشهای «گانگستری» خواند پمپئو در این کنفرانس مطبوعاتی آرام به نظر میرسید.
تارو کانو وزیر امور خارجه ژاپن نیز اعلام کرد ژاپن ، آمریکا و کره جنوبی بر تعهد خود برای اعمال تحریم ها علیه کره شمالی تا زمانی که این کشور برنامه تسلیحات هسته ای و موشکی بالستیک خود را رها کند، همچنان پایبند هستند.
همزمان، کره شمالی، گفتگوها با هیأت آمریکایی به ریاست مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا را مایه تأسف خواند و واشنگتن را به اعمال فشارهای یکجانبه بر کره شمالی برای کنار گذاشتن تسلیحات هسته ای متهم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کره شمالی ساعاتی پس از پایان یافتن مذاکرات دو روزه پمپئو با مقامات کره شمالی به ریاست کیم یونگ چول، بیانیه ای منتشر کرد. در این بیانیه آمده است مطالبات یکجانبه آمریکا در خصوص «خلع سلاح کامل، قابل راستی آزمایی و بازگشت ناپذیر کره شمالی»، خیانت به روح دیدار ماه گذشته بین دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی است.
طبق این بیانیه، نتایج مذاکرات پس از این دیدار «بسیار نگران کننده» بود، زیرا «مرحله خطرناکی را به همراه داشت که ممکن است اراده ما برای عاری سازی هسته ای را که پیش از این قاطع بود، سست کند».