به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران،محمد حسین مقیمی که در جریان سفر به دشت لار و در دهمین جلسه شورای عشایر استان تهران سخن می گفت،جامعه عشایری استان را افرادی پربازده در طول چند دهه گذشته توصیف کردوافزود:این قشر زحمتکش و بی ادعا علیرغم همه محرومیت ها همواره پربازده و کم مصرف بوده و در فرایند توسعه نقشی بی بدیل در استان تهران داشته اند.
مقیمی با بیان این مطلب که مساعدت عشایر از لحاظ نیروی کار به توسعه اقتصادی به لحاظ کیفی را باید افزایش دهیم ،تأکیدکرد:از لحاظ عرضه مواد غذایی نقش عشایر به سبب دارا بودن بخشی از دامهای موجود در استان و پاسخ گفتن به تقاضای فزاینده گوشت و مواد لبنی در جریان توسعه اقتصادی قابل ملاحظه بوده است.
وی مزیت دیگر عشایر را مشارکت همزمان وفزاینده آنها در تولیدات دامی و کشاورزی استان دانست وادامه داد:عشایر در تغذیه دام عمدتا متکی به مراتع و و پس چر مزارع هستند که از نظر اقتصادی این امر دارای مزیت است و باید برای بسترسازی و احیاءِ مراتع عشایر استان تلاش کنیم.
مقیمی در ادامه توجه به سلامت دامهای عشایر را بعنوان تنها دارایی این قشرزحمتکش از یک سو ومؤثر بودن آنها در توسعه اقتصادی استان را ازسوی دیگر نیازمند احیاءِ مراتع برای چرای دامها دانست و ادامه داد:در واقع منابع طبیعی بهعنوان بستر حیات، عامل اصلی برای حرکت و رسیدن به توسعه پایدار از اهمیت ویژهای برخوردار است .
تدوین نقشه گردشگری برای صیانت از مراتع دشت لار استاندار تهران در ادامه با ارائه راهکارهایی نظیر تدوین نقشه وطرح منطقه گردشگری،این طرح را یکی از اولویت های دولت برای صیانت از مراتع عشایر وایجاداشتغال عنوان کرد وافزود:دشت لار دارای مراتعی زرخیز برای عشایر است که بعضأ مورد بی توجهی از سوی برخی گردشگران که به این منطقه وارد می شوند شده است.
مقیمی ایجاد منطقه گردشگری در دشت لار را مبتنی بر رعایت تمامی قوانین وضوابط زیست محیطی دانست و در خصوص جزییات این منطقه گردشگری گفت:در روند ایجاد این منطقه گردشگری برای حفظ بافت جمعیتی عشایر مقررشد از ظرفیت عشایر کوچنده به دشت لار استفاده شود.
رئیس شورای عشایر استان ادامه داد:آنچه که این طرح گردشگری مدنظر داریم تأکید بر مقوله بوم گردی است و یه هیچ عنوان قصد ایجاد مجتمع گردشگری نداریم و بلکه در این طرح گردشگران درسیاه چادرهای خود پذیرای گردشگران هستند وکسب درآمد می کنند.
کشت گیاهان دارویی راهی برای ایجاد اشتغال جوان عشایرمقیمی در ادامه همچنین از تهیه و تدوین طرح های مرتع داری چندمنظوره در دشت لار خبر دادو کشت گیاهان دارویی در مراتع این منطقه را یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال عشایری برشمرد وگفت:این طرح می بایست با اولویت کشت وبرداشت گیاهان دارویی تدوین وعملیاتی شود.
مقیمی همچنین خواستار نقش آفرینی بسیج عشایر در طرح های اشتغال زایی در این بخش شد.
توجه به روش های علمی پرورش دام موجب افزایش تولید ات عشایری می شود
استاندار تهران تکمیل زنجیره تولیدات عشایری و افزایش سطح تولیدات این محصولات را نیازمند آموزش وتغییردیدگاه عشایر از سنتی به مدرن عنوان کرد وادامه داد:عمده ترین تولیدعشایراستان گوشت قرمز است واگرخواهان افزایش تولیددر این بخش هستیم باید از شیوه هایی نظیر تولید،ترکیب وپرورش دام های پربازده هستیم.