پخش زنده
امروز: -
به نظر میرسد علت مناقشه این است که لندن میخواهد هم از مزایای برگزیت و هم از مزایای عضویت در اتحادیه اروپا بهرهمند شود.
ظاهراً برگزیت به موضوعی مناقشه برانگیز در انگلیس تبدیل شده است.
روزنامه تایمز انگلیس امروز در مقالهای نوشت بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس و دیوید کامرون نخست وزیر سابق این کشور بر این باورند که برنامه ترزا می نخست وزیر انگلیس درباره خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) "بدترین برنامه" است. همزمان شماری از وزرای کابینه انگلیس قصد دارند در اعتراض به عملکرد می، از سمتهای خود کنارهگیری کنند. شب گذشته نیز هفت تن از وزرای حامی برگزیت، جلسهای غیرعلنی را در وزارت خارجه با موضوع تعیین راهبرد برگزیت برگزار کردند، تا درباره راهبردشان در خصوص برنامههای برگزیت می، تبادل نظر کنند. لیام فاکس وزیر تجارت بینالملل انگلیس اعلام کرد وی از برنامههای ترزا می خشنود است.
بر اساس این گزارش بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس در گفتگو با دیوید کامرون نخست وزیر سابق این کشور قبل از برگزاری نشست روز شنبه کابینه، "همه به غیر از خودش" را عامل آشفتگیهای موجود ناشی از برگزیت معرفی کرد.
وزیر امور خارجه انگلیس در دیدار با نخست وزیر سابق این کشور، درباره برنامههای ترزا می نخستوزیر انگلیس با موضوع برگزیت گفتگو کرد. گزارشهای منتشر شده نشان میدهد جانسون و کامرون هر دو با این موضوع موافق بودند که برنامه ترزا می "بدترین برنامه" است.
علاوه بر این اروپاییها در ماههای گذشته از طفره روی و تعلل دولت انگلیس در خصوص مذاکرات جدایی از اتحادیه اروپا خسته شدهاند. آنها از مدتها پیش منتظر پیشنهاد انگلیس در خصوص توافق با اتحادیه اروپا بودند.
به نظر میرسد علت این مناقشه چه در انگلیس و با اتحادیه اروپا این است که لندن میخواهد هم از مزایای برگزیت و هم از مزایای عضویت در اتحادیه اروپا بهرهمند شود. چیزی که اعضای کنونی اتحادیه اروپا بارها با آن مخالفت کردهاند.
در این شرایط به گزارش خبرگزاری فرانسه دولت انگلیس در مذاکرات خود با بروکسل در خصوص خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) ایجاد یک منطقه تجارت آزاد با این اتحادیه را پیشنهاد کرد.
ایجاد منطقه تجارت آزاد با اتحادیه اروپا و یک مدل جدید گمرکی پیشنهادی است که ترزا می نخست وزیر انگلیس روز جمعه برای آینده روابطی که وی میان لندن و بروکسل مد نظر قرار داده است، پیشنهاد و ابراز اطمینان کرد وزرای کابینه انگلیس که در خصوص برگزیت اختلاف نظر زیادی دارند، در خصوص این پیشنهاد به یک موضع مشترک دست یافتهاند.
ترزا می نخستوزیر انگلیس در بیانیهای تاکید کرد:" پیشنهاد ما ایجاد یک منطقه تجارت آزاد میان انگلیس و اتحادیه اروپا با یک رشته قوانین و مقررات مشترک برای کالاهای صنعتی و محصولات کشاورزی است. در عوض بخش خدمات در مناسبات آتی انگلیس و اتحادیه اروپا با تدابیر و تمهیدات متفاوتی اداره خواهد شد."
نخستوزیر انگلیس خاطرنشان کرد: "ما همچنین در مذاکرات با اتحادیه اروپا بر سر یک مدل جدید گمرکی که برای همه شرکتها سودمند است، توافق کردیم و این آزادی را برای دو طرف قائل شدیم که بتوانند توافق نامههای تجاری جدید در سرتاسر جهان امضا کنند."
ترزا می تصریح کرد با اجرای پیشنهادهای مطرح شده توسط انگلیس میتوان از بازگشت مرزهای فیزیکی میان ایرلند و ایرلند شمالی جلوگیری کرد. این مسئله اصلیترین موضوع اختلاف در مذاکرات مربوط به برگزیت و یک منبع نگرانی بزرگ برای ساکنان جزیره انگلیس محسوب می شود.
همزمان میشل بارنیه مذاکره کننده اتحادیه اروپا درباره روند خروج انگلیس از این اتحادیه (برگزیت) از ادامه ارزیابی مواضع مورد توافق میان نخست وزیر انگلیس و کابینه وی درباره برگزیت خبر داد.
به گزارش امروز خبرگزاری رویترز، میشل بارنیه شب گذشته در پیامی توئیتری نوشت: من مواضع در دست مذاکره مورد توافق با ترزا می نخست وزیر انگلیس و کابینه وی را مورد ارزیابی قرار خواهم داد تا ببینم آیا این مواضع واقع بینانه و کارساز هستند و آیا میتوان بر روی آنها کار کرد یا نه.
بنا بر برخی گزارشها ترزا می اکنون با بدترین مشکلات در دوران نخست وزیری خود مواجه است و حامیان برگزیت در کابینه در تلاشند او را وادار کنند برگزیت را به شکلی سخت گیرانه تر از آنچه در ذهن دارد، اجرایی کند. دفتر نخست وزیر انگلیس فهرستی از وزرا را آماده کرده است تا جایگزین وزرایی شوند که استعفا میکنند.
در همه پرسی تعیین سرنوشت انگلیس در اتحادیه اروپا که بیست و سوم ژوئن سال دو هزار و شانزده برگزار شد، پنجاه و یک ممیز نه دهم درصد انگلیسی ها به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند و چهل و هشت ممیز یک دهم درصد از آنها خواستار ماندن در اتحادیه اروپا شدند. طبق جدول زمانی از پیش تعیین شده قرار است انگلیس رسماً تا 9 ماه دیگر از اتحادیه اروپا جدا شود.
----------------------------------------
عبدالرضا خلیلی