به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه محمد سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان کشور در آئین بهره برداری از این طرح
گفت: برای احداث و تکمیل سد مخزنی شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس قصرشیرین با میانگین ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی تاکنون ۸۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته است.
محمد سعیدی کیا، همچنین در ادامه افزود: تاکنون برای تکمیل طرحهای در دست اقدام در شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس قصرشیرین یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته که نیمی از این میزان در قالب تسهیلات و بقیه از محل سرمایه بنیاد مستضعفان است.
وی گفت: بنیاد مستضعفان در قبال تعهدات خود مسئول است و بی شک از تمام ظرفیتها و امکانات موجود برای دستیابی به اهداف مورد نظر در بخشهای مختلف استفاده میشود.
استاندار کرمانشاه نیز با اشاره به وجود ۲ مرز رسمی و بین المللی خسروی و پرویزخان قصرشیرین گفت: این شهرستان در بخش کشاورزی از ظرفیتهای فراوانی برخوردار است که باید به شکل مطلوب احصا و احیا شود.
هوشنگ بازوند گفت: احداث و تکمیل باغ چهار هزار هکتاری مجتمع کشت و صنعت بیستون پارس وابسته به بنیاد مستضعفان برای کاشت انواع درختان میوههای گرمسیری مانند خرما، انگور و مرکبات با هدف تولید محصولات گرمسیری در قصرشیرین در دست اقدام است.
وی افزود: اقدامهای عملیاتی این طرح از سال ۹۰ با یک هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری آغاز شد که ۸۰۰ میلیارد ریال آن برای اجرای پروژه سد با گنجایش ۲۵ میلیون متر مکعب آب به منظور آبیاری این مجموعه اختصاص و هزینه شده است فرماندار قصرشیرین نیز گفت: هم اکنون در این شهرستان، هفت هزار هکتار اراضی ملی برای واگذاری به سرمایه گذاران موجود است که با توجه به اجرای طرح سامانه گرمسیری و وجود منابع آبی از جمله سدهای زاگرس، تنگه حمام و شرفشاه، استفاده از این اراضی میتواند برای ایجاد اشتغال و تولید انواع محصولات باغی، زراعی و گلخانهای توجیه اقتصادی خوبی داشته باشد.
مرادعلی تاتار ادامه داد: واگذاری اراضی ملی به سرمایه گذاران برای ایجاد باغ مدرن ۹۹ ساله است که این خود عامل بزرگی برای جذب و تشویق سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و باغی در قصرشیرین محسوب میشود.
غلامحسین صفایی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس نیز در سخنانی گفت: مجموعه باغ چهار هزار هکتاری قصرشیرین با سطح خالص سه هزار هکتار باغ از سوی این شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان برای کاشت انواع درختان میوههای گرمسیری مانند خرما، انگور و مرکبات با هدف تولید محصولات گرمسیری در این شهرستان در دست اقدام است.
غلامحسین صفایی بیان کرد: در مجموع در مرحلههای نخست و دوم این مجتمع، یک هزار و ۵۰۰ هکتار باغ در نظر گرفته شده است که تاکنون یک هزار و ۲۱۵ هکتار آن شامل ۱۹۰ هکتار انگور، ۳۲۵ هکتار خرما، ۲۰۰ هکتار مرکبات در سه سال گذشته کشت شده و ۲۵۰ هکتار از مرحله دوم نیز در دست احداث است.
وی افزود: با بهره برداری از سد مخزنی ۲۵ میلیون متر مکعبی، آب مورد نیاز یکهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این مجتمع شامل مرکبات، خرما، تاکستان و محصولات جالیزی تامین میشود که در افزایش بهره وری بسیار موثر است.
وی ادامه داد: هم اکنون ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن به صورت مستقیم در شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس قصرشیرین مجتمع مشغول به کار هستند که با تکمیل طرحهای در دست اقدام، شمار بیشتری از افراد جویای کار به کارگیری میشوند.
وی بر لزوم اتخاذ راهکار درست و اصولی برای کاهش تعرفه و معافیت حق آب شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس قصرشرین تاکید کرد و خواستار اهتمام بیشتر مسئولان در این بخش شد.