پخش زنده
امروز: -
استفاده از تکنولوژی های روز برای انجام هر کاری لازم است، آن هم در عصری که همه چیز همچون غزالی تیز پا در حال تغییر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قم، این روزها تقریبا می توان گفت که دیگر هیچ کالایی در انحصار هیچ شخص یا شرکتی نیست؛ آن چیزی که امروزه در دنیای پر فراز و نشیب رقابت با رقبای سرسخت حرف اول را می زند، توجه به تکنولوژی های روز برای کاهش هزینه هاست؛ این کاهش قیمت می تواند شامل محصولات تولیدی و یا حتی زیرساخت ها باشد؛ شگردی که با صرفه جویی در وقت و هزینه می تواند منجر به افزایش سود بیشتر شود.
بخش صنعت هم از این گردونه خارج نیست؛ پیشرفت صنایع مختلف در دنیا، توجه صاحبان صنایع را به سیاست کاهش هزینه ها دو چندان کرده است.
برای راه اندازی خط تولید یک محصول، در مرحله اول نیاز به یک مکان مسقف یا همان سوله است؛
از وقتی به یاد دارم برای ساخت واحدهای صنعتی، آجر روی آجر گذاشته می شد؛ مثل همین الان؛ اگر سری به شهرک های تازه تاسیس، مثل شهرک قنوات در پانزده کیلومتری شهر قم بزنید، به خوبی می بیند که آجر روی آجر می نشیند و مصالحی همچون سیمان روی آن می نشیند، تا تبدیل به سوله ای برای کار شود.
در گشت و گذارم در این شهرک نو پا آقای عسگری را دیدم؛ او یکی از نجاران ماهر قم است؛ آقای عسگری این روزها منتظر است تا سوله هزار متری اش در همین شهرک هر چه زودتر به پایان برسد؛ از او پرسیدم برای ساخت این سوله چقدر زمان نیاز است؟ گفت: « 8 تا 12 ماه»؛ با خود گفتم: ظاهرا هنوز خبر ورود نسل جدید سوله ساز ها به گوشش نخورده است!
ساندویچ پنل، شگفت انگیز جدید
سی و دو کیلومتر آن طرف تر از این شهرک، در شهرک صنعتی شکوهیه، به واحدی صنعتی سر زدم که محصولی تولید می کند «های تکنولوژی»؛ محصولی که اسمش برایم عجب و غریب بود؛ «ساندویچ پنل»؛ دو ورق فولادی که بین آنها را موادی مثل پشم سنگ ، پشم شیشه و پلی اورتان و همچنین پلی استایرن پر می کند.
تا کنون اسمش هم را نشنیده بودم؛ طی تحقیقات مستمری که داشتم، متوجه شدم اسمش را از روی ساندویچ همبرگر گرفته اند؛ چون از نظر ظاهری شباهت زیادی به این ساندویچ دارد.
به قسمت های مختلف این واحد صنعتی سر زدم؛ سوله هفت هزار متری این کارخانه با همین محصول، یعنی ساندویچ پنل ساخته شده بود؛ با صرف وقت بسیار کمتر نسبت به سوله های آجری؛ آقای محسنی مدیر تولید آن می گوید: حدود 20 تا 25 روز برای ساخت این سوله وقت صرف شده است؛ با شنیدن این جمله به یاد آقای عسگری افتادم که می گفت برای ساخت سوله هزار متری اش باید بین 8 تا 12 ماه منتظر باشد، در حالیکه با این تکنولوژی جدید این کار فقط به چند روز زمان نیاز داشت!
این محصول شگفت انگیز می تواند انقلابی بزرگ در ساخت و سازهای صنعتی و حتی شخصی ایجاد کند؛ محصولی که نامش را از نوعی فست فود گرفته و حالا سرعت کار ساخت و سازها را به طرز غیر قابل باوری، به بیش از سی تا چهل برابر افزایش داده است!
عایقی بسیار مقاوم
فضای داخل کارخانه به نظرم خنک تر از حد معمول می آمد؛ مدیر این کارخانه می گفت: کاهش مصرف انرژی هم از ویژگی های ساندویچ پنل هاست؛ مسئله ای که چه در تابستان و چه در زمستان مورد توجه صاحبان صنعت است؛ مثل همین الان که در شهرهایی مثل قم یا جنوب کشور هوا حسابی گرم است.
آقای آقاجانی می گفت: فوم پلی اورتانی که بین دو لایه قرار می گیرد هر دو سانت آن معادل هشتاد سانت دیوارهای آجری حفظ انرژی می کند.
او از استقبال خوب صاحبان صنایع از این تکنولوژی جدید برایم گفت و افزود: نود درصد صنعتگران به استفاده از ساندویچ پنل رو آورده اند که همین موضوع سبب تولید روز افزون در این واحد شده است، به طوری که تولیدمان از 300 هزار متر مربع در سال هم بیشتر شده است.
آقای آقاجانی می گفت: یکی از اتفاقاتی که معمولا پس از چند سال در برخی کارخانه ها می افتد، توسعه فضای کار است؛ به عقیده او این کار با ساندویچ پنل ها بسیار آسان است چرا که باز کردن دیوارها برای توسعه فضای کار فقط به باز کردن چند پیچ و مهره بستگی دارد.
نمود تلاش متخصصان قمی در آن سوی مرزها
نتایج شگفت انگیز استفاده از ساندویچ پنل ها، مشتریان خارجی را هم پا به صف کرده است؛ ادعایی که آقای کیان مهر، مدیر بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت با آوردن نام کشورهایی مثل عراق، تاجیکستان و ازبکستان و صادرات این محصول به این کشورها آن را تایید کرد.
اوضاع از آنچه فکر می کنیم بهتر است؛ او می گفت: این واحد بزرگترین واحد تولید ساندویچ پنل در غرب آسیا است و حالا دومین شعبه اش را در جنوب یکی از کشورهای پر قدرت اقتصادی در دنیا ، یعنی مونیخ آلمان تاسیس کرده؛ کشوری که در سراسر دنیا به مهندسی دقیق و کیفیت بالای محصولات صنعتیاش مشهور است.
آقای غلامی مدیر این واحد صنعتی در مونیخ است؛ چند روزی بود که به قم آمده بود و ما را در تولید این گزارش همراهی می کرد؛ آقای غلامی حسابی از وضعیت مالیات در آلمان گلایه داشت و می گفت: ایرانی ها از انجام کار صنعتی در ایران نترسند چون انجام کارهای صنعتی در ایران و به خصوص در شهرک های صنعتی به مراتب راحت تر از اینجاست؛ محصولاتی که در ایران تولید می شود اینجا حسابی طرفدار دارد و ما ساندویچ پنل را از ایران هم برای فروش به اینجا می آوریم.
ساندویچ پنل و این همه کاربرد؟!
در ایران هشت واحد صنعتی مشغول تولید ساندویچ پنل هستند؛ آقای غلامی می گفت: ساخت بیمارستان ها، سردخانه های صنعتی و نیمه صنعتی، ویلاها و مناطق مسکونی، مدارس و درمانگاه های سیار، انبار ها و سالن ها، سقف کاذب خانه ها، ایجاد مکان های سر پوشیده و ساخت کانتینر و کانکس از جمله مکان های است که برای ساخت آنها می توان از ساندویچ پنل استفاده کرد.
او می گفت: سبکی، انعطاف پذیری، نصب و راه اندازی آسان، مقاومت بسیار در برابر مخاطراتی مثل زلزله، قیمت پایین، انواع رنگ بندی و قابلیت شستشوی سریع و آسان ویژگی هایی است که می توان برای این محصول برشمرد؛ ویژگی هایی که می توان رویشان حسابی حساب کرد؛
روی صحبتم با صاحبان صنایع است و مسئولین محترم؛ آنها را به خواندن حدیثی مفصل از این مجمل دعوت می کنم.
در استان قم هم اکنون چهار شهرک جدید( شهرک قنوات، شهرک صنوف، شهرک شهاب و شهرک IT) در حال ساخت است و اگر همه آنها با این تکنولوژی منحصر به فرد ساخته شوند، علاوه بر اینکه صاحبان این صنایع با سرعت بیشتری وارد بازار کار می شوند و همین کار در کاهش هزینه هایشان موثر است، هدر رفت انرژی هایمان نیز به حداقل می رسد و سرمایه های این مملکت در قالب ارز از کشور خارج نمی شود؛ این کار تنها به مدد اطلاعات به روز سازندگان شهرک ها یعنی دولتی ها و خصوصی ها رقم خواهد خورد تا لااقل دیگرانی همچون آقای عسگری نجار، افسوس نداشتن اطلاعات و گذاشتن این همه وقت و سرمایه را نخورند؛ وقت و سرمایه ای که اگر زودتر به مرحله بهره برداری بیاید، ایران عزیزمان هم آبادتر خواهد شد.
حاجی احمدی_ خبرگزاری صدا و سیما_ قم