پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن، اداره ملی آمار انگلیس رشد جمعيت در این کشور را پایین ترین میزان در 13 سال گذشته اعلام کرد و کارشناسان درباره پیامدهای اقتصادی و اجتماعی پیری جمعیت در این کشور هشدار دادند.
براساس گزارشهای اداره ملی آمار انگلیس در صورت تداوم این روند تا کمتر از دو دهه آینده، از هر هزار نفر در این کشور، 370 نفر بازنشسته و مستمری بگیر خواهند بود که علاوه بر هزینه های بازنشستگی و نگهداری، فشار مضاعفی را به سازمان های عرضه کننده خدمات عمومی به ویژه بخش بهداشت و درمان وارد خواهد کرد.
یک نماینده حزب حاکم محافظه کار در مجلس عوام انگلیس با ابراز نگرانی از تداوم این روند گفت: پیری جمعیت، ما را در موقعیتی نامناسب قرار می دهد و برای غلبه بر این مشکل باید فرزندان بیشتری بیاوریم تا موازنه جمعیتی برقرار شود.
برنارد جنکین (Bernard Jenkin) با تاکید بر ضرورت وضع مشوقهایی برای فرزندآوری افزود: تشویق فرزندآوری سیاست درستی است که باید پیگیری شود.
براساس آمار سازمان ملل، تا سال 2030، جمعیت جهان به حدود 8 میلیارد نفر بالغ می شود که یک هشتم آن را افراد بالاتر از 65 سال تشکیل می دهند و در کشورهای توسعه یافته، یک چهارم جمعیت افراد سالخورده خواهند بود.
به گفته ناظران با پیر شدن جمعیت و جایگزین نشدن جمعیت جوان، پرداخت مستمری به کهنسالان و تامین هزینه های مراقبت و بهداشت و درمان سالمندان فشار بر اقتصاد کشورها را سرسام آور کرده است.
در انگلیس در پی کسری بودجه بخش بهداشت و درمان سن بازنشستگی تا پنج سال افزوده شده تا جمعیت پیر بیشتر کار کنند. یک کمیته مجلس این کشور هم پیشنهاد کرد از همه افراد بالاتر از 40 سال، مالیات ویژه ای دریافت شود تا در دوران کهنسالی، دولت بتواند از عهده تامین هزینه های مراقبت و نگهداری از سالمندان در این کشور برآید.
مدیر سیاست گذاری خیریه سن در انگلیس معتقد است: باید اجازه داد تا مردم با هر توانایی، سوای سن و معلولیت، تا سنین بالاتر کار کنند.
کریستوفر بروکس افزود: اشتغال پیران برای انگلیس و اقتصادش مهم و لازم است و در پیش گرفتن این سیاست ضمن جبران کمبود نیروی کار، هزینه های دولت را نیز کاهش خواهد داد.
کارشناسان جمعیت، سیاست غلط "یک فرزند" را که در ده 1970 میلادی تبلیغ می شد، ریشه شماری از مشکلات جمعیت حاضر، همچون پیری جمعیت می دانند.
شیو مالک کارشناس جمعیت در انگلیس در این باره گفت: جمعیت پیر نه تنها نقشی در تولید ندارد بلکه هزینه های خدمات اجتماعی و درمانی را به طور چشمگیری در کشورهاي مبتلا افزایش داده است و اگر جمعیت جوان به جمیعت انگلیس افزوده نشود و با کار و تولید ثروت کشور را افزایش ندهد دولت بیش از گذشته در تامین هزینه های نگهداری و مراقبت از پیران که سر به فلک خواهد کشید با مشکل مواجه خواهد شد.
خارج شدن انبوهی از جمعیت اروپا از چرخه اشتغال و ورود به سن بازنشستگی و پیری فشار بر اقتصاد اروپا را افزایش داده است و این وضع در سالهای آینده بر مشکلات دولتها دامن خواهد زد.
اکنون اروپایی ها در صددند ضمن استفاده از تجارب کشورها به ویژه در مراقبت و کاهش هزینه های نگهداری و خدمات درمانی سالمندان، متناسب با ظرفیت ها و شرایط خود سیاست های مناسبی را تدوین و قوانین لازم را وضع کنند.
دولت انگلیس که از اقتصاد سالمندی رنج می برد علاوه بر افزایش سن بازنشستگی با جذب نیروهای متخصص و جوانان تحطیلکرده دیگر کشورها و نیز اعطای مشوق هایی نظیر دادن مرخصی زایمان به مادر و پدر نوزاد، پرداخت هزینه مهد کودک فرزندان خانوارها و نیز ارائه مسکن متناسب با تعداد اعضای خانوار، در صدد است بر شمار تولدها و جمعیت جوان بیفزاید.