پخش زنده
امروز: -
در فصل تابستان از نظر غذا، باید بدانیم از چه مواد غذایی پرهیز کنیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛کارشناس تغذیه و سلامت گفت: در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک، بیشتر در معرض آسیب میباشند، زیرا به دلیل گرم و خشک بودن مزاج این افراد و همچنین فصل تابستان، احتمال خطر در این افراد بیشتر است؛ بنابراین در این فصل باید از تمام خوردنیها و نوشیدنیهایی که حرارت بدن را بالا میبرند و باعث خشکی میشوند، پرهیز کرد، مخصوصاً مواد غذایی تند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سسهای تند، در نتیجه باید از غذاهای پخته ساده بدون ادویهجات استفاده شود.
دکتر افشار گفت: سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن باعث گرم و خشک شدن مزاج میشوند، بنابراین نباید در مصرف غذاهای تهیهشده به این روشها زیادهروی شود.
وی افزود:در مورد شیرینیجات نیز به همین ترتیب است، چون پایه مزاج این مواد هم گرم است، بنابراین نباید در مصرف شیرینیها، شکلاتها و حتی شیرینیجات طبیعی مانند عسل،کشمش، مویز و میوههای شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس و… در فصل تابستان زیادهروی شود.
گوشتهای قرمز مخصوصاً به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد باید کمتر مصرف شوند. به ویژه گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین که گرمای بسیار زیادی نسبت به گوشت گوسفند دارند و همچنین گوشت شتر هم به دلیل گرمای زیاد نباید زیاد مصرف شوند.