گزارش مکتوب؛
کرمانشاه قطب تولید نخود کشور
مزرعههای طلایی نخود در استان کرمانشاه این روزها کشاورزان زیادی را به کار مشغول کرده است، پیش بینی میشود امسال ۹۰ هزار تن نخود از مزارع این استان برداشت شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز کرمانشاه.
اواسط ظهر است هوا هم حسابی گرم شده، کشاورز کنار زمین به مزرعه اش نگاه میکند مزرعهی نخودش حسابی قد کشیده و کم کم با کمباین کار برداشت شروع میشود. این کشاورز امسال در سطح دو هکتار نخود پاییزه کشت کرده و میگوید: به لطف خدا مزرعه حسابی پر بار است.
حدود نیمی از نخود کشور در استان کرمانشاه تولید میشود به همین خاطر کرمانشاه قطب تولید نخود در کشور محسوب میشود.
در استان کرمانشاه کشت نخود به دو صورت پاییزه وبهاره انجام میشود. در کشت پاییزه نخود به صورت مکانیزه برداشت میشود چرا که ارتفاع نخودها بلند است و با کمباین به راحتی برداشت میشود و کشاورز مجبور به کندن نخود با دست در زیر افتاب نیست، اما در کشت بهاره به دلیل کوتاهی ارتفاع نخود به روش سنتی برداشت میشود.
کشاورزانی که کشت بهاره دارند این روزها در زمینها مشغول کارند زنی که کلاه حصیری بزرگی بر سر دارد و گویا خستهی کار است به من میگوید اگر عمری باقی بماند سال دیگر به صورت مکانیزه کشت خواهیم کرد و از شر کندن نخود با دست راحت خواهیم شد، آن طرف مردی مسن که سخت مشغول برداشت است میگوید: هنگام طلوع آفتاب کار را شروع میکنیم و تا غروب ادامه میدهیم.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه میگوید: پارسال سطح زیر کشت نخود پاییزه در استان هشت هزار هکتار بود، اما امسال این رغم به بیست هزار هکتار رسیده است. آاقای قاسمی ادامه میدهد برنامه توسعهی کشت پاییزه را در دستور کار داریم تا جایی که امسال دو و نیم برابر پارسال نخود پاییزه کشت شده است.
اقای محمدی کارشناس کشاورزی میگوید: کشت اگر به صورت پاییزه انجام شود از بارشهای پاییز و بهار به خوبی بهره مند میشود، با کمباین قابل برداشت است و زحمت کشاورزان خیلی کمتر میشود، همچنین در این کشت رویش علفهای هرز کمتر است و برداشت دوبرابر بیشتر میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان میگوید: امسال بهار پربارانی بود و همین باعث خراب شدن حدود سی درصد از نخودهای بهاره استان به علت بیماری برق زدگی شد. برق زدگی نخودها در مزرعه به خوبی پیداست آنها هیچ دانهای ندارند و مانند علف خشک هستند در حالی که نخودهای پاییزه که بذرشان اصلاح شده است هیچ خسارتی ندیده اند به همین خاطر کارشناسان به کشاورزان توصیه میکنند به کشت مکانیره و استفاده از بذرهای اصلاح شده روی اورند تا حاصل زحمتشان به هدر نرود
نخود تولیدی کرمانشاه مرغوب و بازار پسند است و به دلیل نیاز داخل، به خارج از کشور صادر نمیشود با همهی اینها پیش بینیها از برداشت نود هزار تن نخود از هر دو کشت بهاره و پاییزه در استان ما حکایت دارد.
برداشت از سطح صد و شصت هزار هکتار مزارع طلایی نخود در استان کرمانشاه تا اواخر تیر ماه ادامه خواهد داشت.
*گزارشگر: پروین شهسواری