پخش زنده
امروز: -
حکایت انتظار خانواده های چهار دیپلمات ایرانی ربوده شده در لبنان از چهاردهم تیرماه سال 1361 آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سیدمحسن موسوی، کاردار سفارت جمهوری اسلامی در لبنان؛ احمد متوسلیان؛کاظم اخوان، خبرنگار و عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی و تقی رستگار در اوج جنگ های داخلی لبنان و در زمانی که بیروت در محاصره ارتش رژیم صهیونیستی و شبه نظامیان وابسته به این رژیم بود به اسارت شبه نظامیان قوات لبنانی در می آیند.
روایات متعددی در مورد سرنوشت این چهار دیپلمات ایرانی مطرح شده، برخی اخبار حاکی از آن است که شبه نظامیان فالانژ لبنانی به ریاست سمیر جعجع بعد از دستگیری، این چهار دیپلمات را در ساحل برباره به نظامیان رژیم صهیونیستی تحویل داده اند برخی خبرها هم حاکی از شهادت این چهار دیپلمات بعد از دستگیری است که پیکرهای آنان در دره مجاور ساحل برباره رها شده است.
خانواده های این چهار دیپلمات همچنان در انتظار بازگشت عزیزان خودهستند، شواهد بشماری درخصوص نقش مستقیم رژیم صهیونیستی در ربوده شدن این چهار دیپلمات ایرانی در خاک لبنان وجود دارد و حتی برخی اسرای زندان های رژیم صهیونیستی پس از آزادی مدعی ملاقات با این افراد در زندان شده اند.
مصاحبه رائد موسوی فرزند محسن موسوی کاردار ربوده شده ایرانی که پیگیری های مستمری از طریق نهادهای مختلف بین المللی و حقوق بشری داشته است در این زمینه می گوید : پیگیری ها برای روشن شدن سرنوشت ربوده شده ایرانی در لبنان از دو کانال رسمی دیپلماتیک و تشکل های مردم نهاد در دو کشور ایران و لبنان متمرکز بوده است و شواهد بیشماری مبنی بر نقش رژیم صهیونیستی وجود دارد، فوائد سنیوره نخست وزیر وقت لبنان طی نامه ای به سازمان ملل بر ربوده شدن این چهار دیپلمات در خاک لبنان صحه گذاشته است .
وی می گوید : فارغ از شواهد و مدارک بیشماری که حاکی از نقش اسرائیل در ربایش دیپلمات های ایرانی در خاک لبنان است این ربایش درحالی حادث شده که این رژیم بخش وسیعی از لبنان را در اشغال خود داشته و مسئولیت حفظ جان این دیپلمات ها طبق قوانین بین المللی برعهده این رژیم اشغالگر است.
عطاالله حمود مسئول جمعیت اسرای لبنانی هم می گوید: سازمان ملل از همه ظرفیت های خود برای آزادی اسرای رژیم صهیونیستی نزد گروه های مقاومت استفاده می کند اما هیچ تلاشی برای کمک به روشن شدن وضعیت کسانی که از سوی رژیم صهیونیستی ربوده شده اند انجام نمی دهد
در این میان رژیم صهیونیستی هر گونه همکاری در خصوص روشن شدن سرنوشت چهار دیپلمات ایرانی را به دریافت اطلاعاتی در مورد سرنوشت رون آراد خلبان جنگنده ساقط شده خود در جنوب لبنان منوط کرده است.
این جنگنده رژیم صهیونیستی درسال 1365 در شهر صیدا در حالی که مشغول بمباران منطقه بود ساقط شد، جنگنده ای که از سرنوشت خلبان آن اطلاعی در دست نیست، صهیونیست ها مدعی هستند ایران از سرنوشت او خبردارد و از کانال های غیررسمی مدعی شده اند هر گونه همکاری برای روشن شدن سرنوشت چهار دیپلمات ایرانی را منوط به همکاری ایران و حزب الله برای یافتن رون آراد خلبان این جنگنده کرده اند.
نخستین گزارش رسمی صهیونیست ها در مورد سرنوشت دیپلمات های ایرانی در جریان عملیات مبادله اسرای حزب الله در سال 2008 منتشرشد، گزارشی که به نقش مستقیم گروه قوات لبنانی در این ربایش اشاره می کند؛ گزارشی که سمیرجعجع رئیس حزب قوات لبنانی در نهایت می پذیرد که دیپلمات های ایرانی در منطقه برباره یعنی منطقه تحت سیطره نیروهای او ربوده شده اند و بعدا به مکانی که از آن اطلاعی ندارد، منتقل شده اند.
حالا تندیس حاج احمد متوسلیان در نقطه صفر مرزی لبنان با فلسطین اشغالی در مارون الرأس به خار چشم صهیونیست ها تبدیل شده است، منطقه ای که صهیونیست ها درجنگ 33 روزه تلاش کردند تا ندای اذان را در مناره مساجد آن خاموش کنند...