بسته سلامت ؛
مرغهای هورمونی، شایعه یا واقعیت؟
به دلیل رشد سریع طیور گوشتی در سالهای اخیر، این شبهه در مصرف کنندگان ایجاد شده است که در مرغداریها با مصرف هورمون، این رشد سریع در مرغها اتفاق میافتد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: در طی مطالعههای مداوم ، تغییری که در نژاد طیور گوشتی صورت گرفته به طوری است که ژنتیک آنها به سمت تولید گوشت بیشتر سوق داده شده است.
لیلا محبی توضیح داد: اگر مرغی در حدود ۹۰ سال پیش در عرض ۱۰۰ روز با خوردن چهار و نیم کیلوگرم دانه، یک و نیم کیلوگرم وزن میگرفت، امروزه با کسب صفات ژنتیکی برتر، در کمتر از ۳۵ روز، به ازای یک و شش دهم کیلوگرم دانه، بیش از یک کیلوگرم وزن میگیرد.
او با بیان اینکه هورمونهای پروتئینی موثر در رشد، به دلیل ماهیت ساختمانی موجود، با مصرف خوراکی، به سرعت در دستگاه گوارش تجزیه و غیر فعال میشوند، تاکید کرد: این هورمونها اگر به صورت تزریقی استفاده شوند، باید روزانه و به دفعات به پرنده تزریق شوند که این امر با توجه به تعداد زیاد پرندگان در مرغداریها از نظر اجرایی غیر ممکن است و از نظر اقتصادی نیز، مقرون به صرفه نیست.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، بیان کرد: تغذیه نوین و استفاده از جیرههای دارای پروتئین مرغوب، مکملهای ویتامینه و پروبیوتیکها و همچنین فراهمسازی شرایط پرورش مطلوب از نظر دما، رطوبت، تهویه و فضای مناسب نگهداری از دیگر دلایل سرعت رشد بالا در طیور است.
او با توضیح این مطلب که سیستم پرورش مرغ به سیستمهای متراکم تبدیل شده است، یادآور شد: این موضوع سبب کاهش تحرک مرغها و افزایش وزن آنها شده است.