پخش زنده
امروز: -
گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از دهلی نو ؛ دبیرکل سازمان ملل : قلب هر بازدیدکننده ای از اردوگاه های پناهجویان روهینگیا می شکند.
دبیرکل سازمان ملل هم بعد از 10 ماه از اردوگاه های مسلمانان روهینگیا در بنگلادش بازدید کرد تا از نزدیک در جریان مشکلات و گرفتاری های مسلمانان روهینگیا قرار گیرد.
«آنتونی گوترش» می گوید: روایاتی غیرقابل تصور از کشتار و تجاوز علیه مسلمانان روهینگیا را از آنان شنیده است او وضع مسلمانان میانمار را یک کابوس انسانی و حقوق بشری توصیف کرد.
وی گفت: من شک ندارم که مردم روهینگیا بیشترین تبعیض را در جهان متحمل شده اند حقوق اساسی و شهروندی آنها از سوی کشور خود ، میانمار به رسمیت شناخته نشده است.
بیش از 10 ماه از آوارگی آنها می گذرد. ظلم ، خشونت و تجاوز نظامیان میانمار و بودائیان افراطی سبب شد تا مسلمانان خانه و کاشانه خود را رها کنند و به بنگلادش فرار کنند.
سازمان ملل آمار پناهجویان و ساکنان اجباری این چادرها در منطقه کاکس بازار بنگلادش را بیش از 700 هزار نفر تخمین زده است. افرادی که با سرکوب خشن نظامیان میانمار به بنگلادش پناهنده شده اند.
«جیم یونگ کیم» رییس بانک جهانی هم از کمک های این نهاد بین المللی به بنگلادش برای کمک به روهینگیا خبر داده است .
او که از اردوگاه های پناهجویان روهینگیا همراه با دبیرکل سازمان ملل بازدید کرده است ، گفت: ما 480 میلیون دلار به بنگلادش برای کمک به مسلمانان روهینگیا پرداخت خواهیم کرد.
اجرای عدالت و بازگشت امن به سرزمین و خانه و کاشانه خود خواسته پناهجویان روهینگیا در بنگلادش است .
آنها می گویند ما در شرایطی به میانمار بر میگردیم که نیروهای سازمان ملل در این کشور حضور داشته باشند و دولت میانمار حق شهروندی و تابعیت ما را به رسمیت بشناسد و از آزادی های مذهبی ، تردد در کشور و تحصیل برای فرزندان خود برخوردار باشیم.
گفته می شود یادداشت تفاهم محرمانه ای هم میان سازمان ملل و دولت میانمار برای بازگشت روهینگیایی ها به میانمار به امضا رسیده است اما در این توافق محرمانه هیچ تضمین صریحی وجود ندارد که مسلمانان آواره روهینگیا پس از بازگشت به میانمار از حق شهروندی یا حق تردد آزادانه در کشورشان بهره مند شوند.
طبق این توافق کلی میان سازمان ملل و میانمار ، صدها هزار روهینگیایی آواره شده که در بنگلادش پناه گرفته اند ، اجازه پیدا خواهند کرد تا در امنیت و به انتخاب خودشان به میانمار بازگردند.
علاو ه بر اردوگاههای بنگلادش بیش از 40 هزار پناهجوی روهینگیا هم از سال ها قبل در مناطق مختلف ساکن شده اند.
مصاحبه ها
1- آنتونی گوترش دبیرکل سازمان ملل
2- جیم یونگ کیم رییس بانک جهانی
3- پناهجوی روهینگیایی در بنگلادش