پخش زنده
امروز: -
دمای هوا، این روزها گرم و جلسات پی در پی دولتی ها و مجلسی ها برای رفع مشکلات کمبود آب و تامین برق برای صنعت و بخش خانگی و مشکلات ناشی از خاموشی های اخیر همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ وزیر نیرو درباره تجربه زندگی خود در آلمان و استفاده نکردن آنها از انواع کولرها صحبت کرد و افزود: مردم و مسئولان این کشور فقط در چند هفته گرمای تابستان از انواع پنکه ها استفاده می کنند و اغلب خودشان را با دمای هوای تطبیق می دهند اما در استان های گرم کشور اگر دما به 40 درجه سانتی گراد برسد در ادارات دولتی، استانداران و دولتی ها دمای هوای اتاقشان را در درجه 17 و 18 درجه سانتی گراد تنظیم می کنند.
رضا اردکانیان گفت: بنابراین باید از دولتی ها شروع کنیم، به همه ادارات دولتی، اطلاعات مصرف آب و برق در سال گذشته را برایشان ارسال و ابلاغ کردم، اگر مصرف به بیش از پارسال برسد با آنها برخورد می شود و اگر کمتر شود تشویق خواهند شد.
البته در شرایط خاص تابستان امسال که نیاز به مصرف برق بیش از تولید آن است وزیر نیرو از اختصاص 500 میلیون دلار برای رفع نیاز برق از صندوق توسعه ملی نیز خبر داد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه از سال های پیش قرار بود سالی 5 هزار مگاوات نیروگاه برق در کشور احداث شود که فقط در سال 89 این برنامه محقق شد گفت: بر این اساس خاموشی های اخیر از آنجا نشات می گیرد.
هدایت الله خادمی افزود: در خاموشی های اخیر، بسیاری از وسایل برقی مردم آسیب دید بنابراین باید این موضوع نیز به درستی مدیریت شود.
نماینده دیگری از عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به بدهی های دستگاه های دولتی و نیروهای مسلح به وزارت نیرو افزود: بیشترین بدهی به وزارت نیرو مربوط به این دستگاه هاست ولی فشار آن روی مردمی است که کمترین مصرف را دارند که باید فکری به حال این موضوع کنیم.
کارشناس ارشد مرکز پژوهش های مجلس نیز از پژوهش های مجلس در زمینه مصرف برق گفت: از میان 180 کشور دنیا، فقط 20 کشور مشکل برق ندارند بنابراین ما تنها کشوری نیستیم که با مشکلات خاموشی مواجه هستیم اما آخرین راه حل باید اعمال خاموشی و آخرین گزینه خاموشی نیز باید بخش خانگی باشد.
خوئی افزود: به طور مثال در بخش صنعت میلگرد، می تواند دو هزار مگاوات خاموشی اعمال کرد چون این خاموشی ها، سود آورتر است.
وی معتقد است: سرانه مصرف برق کشور ما نسبت به سایر کشور های دوم، در رتبه نود و چهارم قرار دارد به طور مثال استان های آذربایجان همتراز کشور ترکیه برق مصرف می کنند و در مناطق معتدل کشور 10 تا 15 درصد برق، بیشتر مصرف می شود و در جنوب کشور نیز زندگی بدون برق امکان پذیر نیست.
این کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد: از رسانه ها بخصوص صداوسیما برای اطلاع رسانی بیشتر مردم استفاده شود همانند کشور آفریقای جنوبی که مرکز کنترل آب و برق به تلویزیون محلی این کشور متصل است و مردم اطلاعات تولید و مصرف آب و برق را به صورت زنده دریافت و بر اساس آن مصرف خود را تنظیم می کنند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز در جمع بندی سخنان این کمیسیون در بخش برق گفت: باید در بخش آب و برق از ظرفیت های بخش خصوصی بیشتر استفاده شود و تشویق و تنبیه مشترکان بر اساس میزان مصرف مد نظر قرار گیرد چون امروز کم مصرف ها تنبیه و پر مصرف ها تشویق می شوند.
فریدون حسنوند به علل و عوامل مشکلات برق اشاره کرد و گفت: برای نصب کنتورهای هوشمند اقدامات فوری صورت گیرد و فیدرهای برق مشترکان بخش های مختلف از یکدیگر جدا شود.
وی همچنین پیشنهاد کرد: مانند مرکز کنترل ملی (دیسپاچینگ) مرکز کنترل منطقه ای نیز ایجاد کنیم و آخرین راه حل کاهش و کنترل مصرف برق را بخش خانگی قرار دهیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس همچنین درباره اصلاح تعرفه های آب و برق نیز گفت: 30 درصد پرمصرف های آب و برق، 70 درصد مصرف را به خود اختصاص دادندکه باید با آنها برخورد جدی شود.
وی همچنین افزود: از رسانه ملی بیشتر برای اطلاع رسانی و آگاهی مردم و حتی برای معرفی مشترکان پر مصرف استفاده شود.
حسنوند تاکید کرد: امروز موانع جذب سرمایه خارجی مجلس نیست بلکه بروکراسی ادارات دولتی است در حالی که جذب فاینانس در این شرایط می تواند کمک زیادی به دو صنعت آب و برق کند.
وزیر نیرو نیز در پایان کمیسیون انرژی مجلس با جمع بندی مشکلات و راه حل های مطرح شده در این جلسه گفت: باید باهمدلی و همراهی بین مجلس، دولت و بخش خصوصی و همچنین رسانه ها از این روزهای سخت عبور کنیم.
اردکانیان افزود: اولویت اصلی ما در بخش صنایع و چاه های کشاورزی، این است که بدون لطمه وارد شدن به تولید، برق برخی از واحدهای تولیدی و چاه های کشاورزی در ساعاتی از روز خاموش تا فشار کمتری به بخش خانگی وارد شود.
وی همچنین از نقشه راه برای صنعت آب و برق خبر داد و گفت: این نقشه راه به زودی تقدیم مجلس می شود.
اردکانیان درباره استفاده از آب های ژرف که درخواست یکی از نمایندگان بود افزود: یک مورد در حال نهایی شدن است، اطلاعات آن بررسی و مطالعات آن انجام شده و برای رئیس جمهور ارسال می کنیم و در اختیار نمایندگان نیز قرار می دهیم چون بنا به گفته رئیس جمهور اگر مطالعات جواب داد منابع مالی تدارک دیده شود و در غیر این صورت انتظاراتی ایجاد نکنیم.