پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر خبر داد: مصرف زياد کودهای ازته، موجب توسعه بيماری بلاست در شالیزارهای برنج می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مجید جعفری با اشاره به برگزاری کلاس آموزشی برنج در منطقه جمنان شهرستان قائم شهر، با بیان اینکه بیماری بلاست برنج یکی از مهم ترین بیماری های برنج در سراسر جهان است گفت: پیش آگاهی از این بیماری و اطلاع رسانی به موقع برای پیشگیری و مبارزه با آن، بسیار حیاتی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر با اشاره به اینکه این بیماری در استان هاي شمالي و بیشتر استانهايي که برنج در آن کشت می شود شيوع دارد افزود: بلاست برنج يا زنگ گردن به وسيله قارچ پيريکولاري اوريزا ايجاد و مديريت زراعي بر اين بيماري بسیار تأثيرگذار است.
جعفری گفت: کاهش محصول و هزينه هاي اضافي براي کنترل این بيماري در نقاطی که کشاورزان به صورت متمرکز زراعت داشته و از نهاده هاي زياد مصرف می کنند، در بيشترين حد بوده و بوته برنج در مراحل گياهچه اي، پنجه زني و ظهور خوشه حداکثر حساسيت را نسبت به بيماري بلاست برنج دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر، رطوبت زياد هوا بارندگي، تشکيل ابر، مه و شبنم، دماي 25 تا 28 درجه سانتيگراد، مصرف زياد کودهاي ازته، کشت ارقام خاص برنج و حاصلخيزي بيش از حد خاک را از عوامل مؤثر در توسعه بيماري بلاست نام برد.
جعفری افزود: زمین های شالیزاری که ضعیف و از لحاظ مواد غذائی دچار بحران و استرس آبی بوده و کود اوره زیادی مصرف و دارای نبود تعادل کودی باشد، بیماری بلاست شیوع بیشتری داشته و اين بيماري همه قسمت هاي گياه برنج مانند برگ ها، گره ها، پايه خوشه گل ها و خوشه ها را مبتلا و مشخص ترین نشانه هاي بلاست برنج در برگ ها و گردن خوشه گل ها خود را نشان داده و نشانه هايی روي برگ ها در طول دوره رويشي گياه به وجود مي آيد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر با بیان اینکه برای کنترل بیماری بلاست بهتر است در مرحله ستاره سو ( تک ستاره) با سموم قارچکش مانند بیم و وین سمپاشی انجام شود گفت: مزرعه باید آب داشته و 10 تا 12 روز بعد نیز، سمپاشی تکرار شود.