استویا،قند بی خطر ناشناخته
سه جوان تحصیل کرده رشته کشاورزی و گیاهان دارویی با تولید و تکثیر بذر استویا توانسته اند آن را برای نخستین بار در فیروزآباد فارس کشت کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، پیش بین مسئول این تیم و متخصص گیاهان دارویی گفت: بذر این گیاه خارج از کشور هر کیلو ۱۵ میلیون تومان است که در مدت سه سال موفق به تولید بذر این محصول جایگزین قند در کشور شدیم .
وی گفت: دو و نیم هکتار به کشت استویا اختصاص یافت و از هر هکتار سه تن محصول با کیفیت تولید شده است.
پیش بین بیان کرد: با وجود اینکه در دنیا از این گیاه به خوبی استقبال شده است، اما در ایران و فارس به دلیل ناشناخته بودن توجه زیادی نشده و صنایع تبدیلی و تکمیلی برای آن وجود ندارد.
وی گفت: ما محصولمان را خشک و به بازار میکنیم.
پزشک طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز میگوید: استویا ۳۰۰ برابر شیرینتر از چعندر قند و نیشکر است، اما با این وجود حتی دیابتیها هم میتوانند آنرا با خیال راحت مصرف کنند.
دکتر حیدری افزود: استویا پس از استفاده در بدن به قند تبدیل نمیشود و همانطور که خورده شده دفع میشود.
وی افزود: استویا بومی آمریکای جنوبی است و به خوبی میتوان با گرفتن شکر از آن جایگزین چغندر و نیشکر شود.
استویا گیاهی پنج ساله است، نصف ذرت آب میخواهد و سه بار در سال محصول میدهد.