خنک بنوشید!
شربتهایی دلچسب و خنک در فصل گرم تابستان
یک نوشیدنی خنک و خوشمزه می تواند انرژی بخش روزهای گرم تابستان باشد.
فرصت نوشیدن این شربتهای دلچسب و خنک را در فصل گرم تابستان از دست ندهید!
1. شربت آلبالو
میوه آلبالو باعث آرامش اعصاب و رفع تشنگی میشود و اشتهاآور خوبی است. مصرف چند روز متوالی شربت آلبالو در معالجه کبد، ورم کلیه، معده و روده بسیار مؤثر است.
۲. شربت لیمو
این شربت در رشد و حفظ جوانی سلولهای پوست دارد. شربت لیموترش مقوی و تببر است و علاوهبر این برای کسانی که مبتلا به خونریزی هستند، بسیار پرفایده. ویتامین C موجود در لیموترش باعث سلامت و نشاط بدن میشود و تاثیر زیادی بر غدد داخلی بدن دارد. لیموترش حالت تهوع را نیز از بین میبرد.
3. شربت به لیمو
این شربت خوشمزه از بِه، لیموترش، آب و شکر تهیه میشود ملین است و باعث کوچکشدن شکم نیز میشود. آبمیوه بِه درمانی مؤثر علیه خونریزی معده است، اشتها را زیاد میکند و بوی بد دهان را از بین میبرد. نکته حائز اهمیت دیگر در مورد این میوه هم این است که شربت بهلیمو حرارت بدن را فرومینشاند و گرمای درونی آن را از بین میبرد.
۴. عرق بیدمشک
میتوان برای بهترشدن طعمش به آن زعفران و گلاب هم اضافه کرد. بیدمشک گیاهی است ملین و تقویتکننده قلب و اعصاب که عرق آن دستگاه گوارشی را تقویتکرده و باعث افزایش اشتها میشود. همچنین تقویتکننده دستگاه عصبی، آرامشبخش و خوابآور است. علاوهبر این باعث کاهش دمای بدن و حرارت نیز میشود؛ خاصیت تببر هم دارد.
5. خاکشیر
خاکشیر دارای اسیدهای چربی است که باعث التیام زخم و جراحات میشود. همچنین اشتهاآور و بازکننده گرفتگی صداست و برای رفع التهاب پوستی مثل کهیر نیز بسیار مفید است. مهمتر از همه اینکه تببر است و باعث کاهش حرارت بدن میشود. خاصیت ضدعفونیکنندگی هم دارد و برای ناراحتیهای روده مثل اسهال و یبوست بسیار مفید است.
6. تخم شربتی
بعد از شستن تخم شربتی، آن را با آب، آب لیمو و عسل یا شکر با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید. به شربت یخ اضافه کنید و میل نمایید.تخم شربتی سرشار از آهن و کلسیم است وعلاوه بر رفع تشنگی برای متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر است.
7. سکنجبین- خیار
این شربت از مخلوط شکر، سرکه سفید، نعناع (یا عرق نعناع) و آب تهیه میشود و یکی از بهترین نوشیدنیها برای رفع عطش و گرمازدگی است. میتوانید برای تهیه آن بهجای سرکه سفید از سرکه سیب استفاده کنید.
چون نعناع و سکنجبین کمی گرم هستند، برخی آب خیار را نیز به این شربت اضافه میکنند؛ زیرا خیار میوهای خنک است؛ بنابراین باعث خنک شدن بدن میشود. به هضم غذا نیز کمک میکند و ملین و ادرارآور است. همچنین خون را تصفیه کرده و عطش را تسکین میدهد. این شربت کاهنده فشار خون و باعث ارتقای عملکرد سیستم دفاعی بدن در مقابله با عوامل بیماریزا میشود.