پخش زنده
امروز: -
بنیاد میراث ایران به همراه موسسه ایرانشناسی بریتانیا، کنفرانس دو روزه ای برای شناسایی و نیز شناساندن تپه سیلک (Sialk) در خانه آسیا (Asia House) در لندن برگزار کرده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن ، این کنفرانس دو روزه در پی برگزاری کنفرانس پارسال درباره این تپه برگزار می شود تا متخصصان از سراسر جهان بتوانند در یک نشست، اهمیت این پایگاه تاریخی را تشریح و زمینه های معرفی آن را در آینده، آماده کنند.
صبح دوشنبه، سخنرانانی از بنیاد میراث ایران، دانشگاه های آکسفورد، لستر (Leicester) و دارهام (Durham) درباره طرح موسوم به باستانشناسی در معرض خطر در خاورمیانه و شمال آفریقا، (Endangered Archaeology in the Middle East and North Africa) و به اختصار ایمنا ( EAMENA) توضیح دادند که با همکاری دانشگاه های آکسفورد، لستر (Leicester) و دارهام (Durham) از ژانویه سال 2015 آغاز شده است.
در این طرح با استفاده از فناوری ماهواره ای، امکان گردآوری سریع عکس و اطلاعات از پایگاه های باستانشناسی، خطراتی که این مکان ها را تهدید می کند و چگونگی وضعیت هر مکان ممکن می شود. این خطرات شامل جنگ و درگیری، آثار ناشی از کشاورزی، غارت، ساخت و سازهای انسانی و فرسایش زیست محیطی است. در نشست عصر نیز پژوهشگرانی از دانشگاه های آمریکا، انگلیس و آلمان، درباره اهمیت تپه سیلک و دستاوردهای باستانشناختی آن سخنرانی کردند.
امروز و در ادامه این نشست نیز قرار است متخصصانی از دانشگاه های فرانسه، استرالیا، تهران، آزاد اسلامی، کاشان، آکسفورد، موزه ملی ایران و بنیاد فرهنگ کاشان، درباره اهمیت یافته ها از تپه سیلک، کاوش ها در بخش های شمالی و جنوبی تپه سیلک، راهبرد کاوش های آینده در تپه سیلک، چالش ها و محدودیت های کاوش های باستانشناختی در این تپه سخنرانی کنند .
محوطه باستانی «تپه سیلک» نخستین تمدن شهرنشین در بخش مرکزی ایران است که میراث ارزشمند تاریخی مانند قدیمیترین خشت دستساز، زیگورات سیلک و سفالهای منقوش را در خود جای داده است.
سیلک یکی از مکانهای تاریخی پس از تمدن جیرفت کرمان در فلات ایران است که مدارک مکتوب متعلق به دوران پیش از هخامنشی در آن پیدا شده است. تپه سیلک در حقیقت زیگورات یا نیایشگاه مردمان باستانی است که از گل رس و سفال ساخته شده است. زیگورات سبک معماری مذهبی ویژه شهرهای عمده بین النهرین (عراق کنونی) و ایران بوده است که طبق آن بنا به صورت برج مطبق هرمی شکل بنا میشد.