پخش زنده
امروز: -
خرفه گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی فوق العاده، ضدالتهابی قوی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛خرفه گیاهی با ارزش غذایی بالا خواص دارویی دارد.
سالها پیش خرفه به عنوان علف هرز تلقی میشد اما امروزه خواص و ارزش غذایی آن کشف شده و این سبزی پرخاصیت بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی را برطرف میکند.
خرفه سرشار از ویتامینهای A، گروه B و ویتامین C و دارای ترکیباتی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، زینک، سلنیوم و ... است. علاوه براین خرفه و به خصوص تخم آن یکی از گیاهان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 محسوب میشود.
خرفه حاوی مقدار زیادی موسیلاژ (نوعی فیبر)، آنتی اکسیدان فلاوونوئید و فیتواستروژن ها است. این گیاه مفید دارای ترکیبات مفید دیگری مانند اسیدسیتریک یا اسیدمالیک نیز هست.
خرفه به دلیل دارا بودن موسیلاژ، اسیدهای چرب امگا 3 و مواد معدنی فراوان خواص ضدالتهابی بالایی دارد. این سبزی بهویژه برای افرادی که از ناراحتیهای دستگاه ادراری و گوارشی رنج میبرند بسیار مفید است.
ویتامینهای C و E، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، بتاکاروتنها یا گلوتاتیونهای موجود در خرفه به مقابله با رادیکالهای آزاد کمک کرده و از پیری زودهنگام سلولی پیشگیری می کند و باعث بهبود سلامت پوست، موها، ناخنها، مفاصل میشود. همچنین خرفه خواص ضدمیکروبی بسیار بالا دارد.