پخش زنده
امروز: -
دومین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی با حضور معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در عمارت تاریخی کوشک تهران امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی وقفچی نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از اساسیترین بحثهای اقتصادی در دنیای امروز نشان سازی است که زمینه توجه مردم و گردشگران را ایجاد میکند.
وی افزود: ثبت ملی شهرها و روستاها در قالب صنایعدستی، گردشگران را از سردرگمی نجات میدهد و باعث میشود هر گردشگر برای خرید صنایعدستی مورد نظر خود یک مکان و منطقه خاص را مورد توجه قرار دهد.
وقفچی با بیان اینکه ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایعدستی برکات و مزایای فراوانی دارد، گفت: اشتغال پایدار، انتقال و ارتقای فرهنگها از جمله این مزایا است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس فراکسیون صنایعدستی و فرش مجلس شورای اسلامی افزود: در دنیای امروز جوامع به سمت داشتههای گذشتگان و ظرفیتهای اصیل روی آوردهاند، توجه به اصالت و هویت امروز جای خود را در دنیا باز کرده است و ما باید از ظرفیتهای موجود برای توسعه پایدار کشور بهرهبرداری کنیم.
در این نشست یحیی رحمتی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری زنجان از پرونده ثبت ملی شهر زنجان به عنوان شهر ملی ملیله دفاع کرد.
وی گفت: ملیله در دورههای مختلف تاریخی در استان زنجان تولید میشده است و اوج تولید ملیله در دوره صفویه در شهر زنجان اتفاق افتاده است.
رحمتی افزود: این هنر تا امروز اصالت و زیبایی خود را حفظ کرده است و هیچ دخل و تصرفی در تولید آن صورت نگرفته است، ملیله امروز به صورت سنتی و دستی در زنجان تولید میشود و به جرأت میتوان گفت: مبداء جغرافیایی این هنر زنجان است.
وی با اشاره به اینکه ملیله در زنجان با بالاترین عیار موجود تولید میشود که این موضوع نیز منحصر به این استان است و در سایر شهرها، ملیله با عیارهای پایینتر تولید میشود، گفت: انعطاف پذیری ملیله زنجان از دیگر مزایای این هنر اصیل است که در تولیدات سایر مناطق دیده نمیشود.
همچنین مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری زنجان تأکید کرد: ملیله زنجان ظرافت بیبدیلی دارد و با ثبت ملی این شهر میتوان اصالت جغرافیایی ملیله را حفظ کرد.
وی افزود: این ثبت ملی وابستگی احساسی و عِرق منطقهای را برای حفظ این هنر اصیل ایجاد میکند.
در ادامه مصیب امیری مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان فارس گفت: استان فارس دارای ۲۰۰ هزار صنعتگر است که در رشتههای مختلف صنایعدستی مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه خاتم شیراز و دست بافتههای داری در استان فارس دارای جایگاه ویژهای هستند افزود: آباده یکی از شهرهای مهم استان فارس است که در رشته منبت به صورت ویژه فعالیت دارد و به همین دلیل پرونده ثبت ملی این شهر آماده شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان فارس تأکید کرد: وجود کارگاههای متعدد منبت و فعالیت صنعتگران آباده در رشته منبت باعث شد این شهر را برای ثبت ملی انتخاب و معرفی کنیم.
همچنین بررسی پرونده ثبت ملی ایرانشهر به عنوان شهر سوزندوزی با حضور محمدنعیم امینیفرد نماینده ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان بلوچستان برگزار شد.
امینی فرد گفت: ایرانشهر دارای موقعیت سیاسی و جغرافیایی ویژهای است و با ثبت ملی این شهر به عنوان شهر سوزندوزی در کشور میتوان به روزهای بهتر در این منطقه امیدوار شد.
وی افزود: عشق و علاقه ویژهای به سوزن دوزی در میان زنان ایرانشهری وجود دارد که نشانگر انتقال این هنر از نسلهای گذشته به نسلهای کنونی است.
امینی فرد تأکید کرد: باید با اقداماتی همچون ثبت ملی این شهر، سوزن دوزی ایرانشهر را ماندگار کرد.
همچنین علیرضا جلال زایی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه پرونده کاملی برای ارائه در این جلسه از سوی ادارهکل میراثفرهنگی استان آماده شده بود گفت: امیدواریم با توجه به شاخصهها و ویژگیهای منحصربه فرد ایرانشهر در حوزه سوزندوزی، ثبت ملی این شهر محقق شود.
وی با بیان اینکه هزار و ۵۰۰ کارگاه سوزندوزی در استان فعالیت دارند، افزود: ۹۰ درصد زنان ایرانشهری به سوزندوزی اشتغال دارند که با ثبت ملی این شهر میتوان در حوزه اشتغال و ایجاد درآمد اقدامات مفید و مؤثری انجام داد.
جلال زایی افزود: سوزندوزی در استان سیستان و بلوچستان از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است و تمام افرادی که به دنبال سوزندوزی هستند، خواهان سوزندوزی زنان ایرانشهری هستند و این موضوع وظیفه و مسؤولیت ما را برای حفظ این هنر دوچندان میکند.