پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما لیبیائیها با حضور نظامی ایتالیا در جنوب لیبی برای جلوگیری از سرازیر شدن سیل مهاجران به اروپا مخالفند.
پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار لبنان نوشت: به نظر می رسد سیاست دولت جدید ایتالیا که «سیاست تند در مقابل مهاجرت» است دقیقا در لیبی جنبه عملی به خود می گیرد. چند روز پس از سفر متئو سالوینی وزیر کشور ایتالیا به طرابلس پایتخت لیبی و دیدار با چند تن از مقامات دولت وفاق، ارتش تحت فرماندهی خلیفه حفتر روز گذشته با انتشار بیانیه ای درباره حضور نظامی بیگانه در جنوب لیبی هشدار داد.
اما حفتر تنها نیست زیرا شهر غات در جنوب غربی لیبی شاهد اختلافاتی بر سر سفر هیات ایتالیا بود تا جائیکه به تنش نظامی رسید. وزیر کشور ایتالیا دوشنبه گذشته برای نخستین بار به لیبی سفر کرد. سفر سالوینی که خود رهبر حزب «انجمن شمال» راستگرا است بر مساله «توقف سیل مهاجران از سواحل لیبی» متمرکز بود.
با اینکه حرف و حدیثهای زیادی درباره تاسیس مراکزی برای پناه دادن به آوارگان در خارج از اتحادیه اروپا به میان آمده، احمد معیتیق عضو شورای ریاست دولت لیبی در نشست خبری با سالوینی بر مخالفت دولتش با تاسیس چنین مراکزی تاکید کرد زیرا برخلاف قوانین و طرحهای لیبی است.
اما این سفر بدون سر و صدا نبود زیرا برنامه دیدار هیات ایتالیایی از شهر غات در جنوب غربی لیبی - خبرهای درز کرده نشان می دهد این سفر برای استقرار نیروهای نظامی در این شهر بود- موجی از اظهارات و موضعگیریها را به دنبال داشت.
روز گذشته «ارتش ملی لیبی» -نامی که نیروهای حفتر بر خودشان گذاشتند-، بیانیه ای خطاب به «برخی طرفهای بین المللی» منتشر کرد که در آن آمده است: «فرماندهی کل نیروهای مسلح به این طرفها درباره انجام چنین کاری هشدار می دهد که به نظر ما آشکارا قوانین بین المللی را نقض می کند و تجاوز آشکار به دولت و تمامیت ارضی لیبی به شمار می رود».
هشدار به اینجا ختم نشد و در این بیانیه بر «همه اقدامات و تدابیر لازم برای حفاظت از کشور لیبی، مرزها ومردم آن» تاکید شد.
بیانیه حفتر به نوعی برتری جویی بر دولت فائز السراج متمرکز در طرابلس است که طرفهای نزدیک به وی این دولت را «دولت تحمیلی از خارج» تعبیر می کنند و از نظر عملی در شهر غات نیروهای وفادار به حفتر حضور ندارند و به گفته حسن کدنو پژوهشگر لیبایی در گفتگو با الاخبار این شهر یکی از شهرهای بزرگ حامی نظام معمر قذافی است و هنوز اینچنین است و پرچمهای سبز در این شهر برافراشته و جشنهای مربوط به دوران قذافی مثل جشن انقلاب فاتح برگزار می شود.
از سوی دیگر سه شنبه گذشته «شورای اجتماعی قبائل و گروههای اجتماعی در غات» بیانیه ای منتشر کرد و «هر نوع حضور ایتالیا از قبیل اشغالگری را محکوم و اعلام کرد هر اقدامی که هر فرد لیبیایی ضد اشغالگری ایتالیا به عمل آورد اقدامی مشروع و حتی واجب است و دفاع از میهن به شمار می رود». با اینکه بیانیه های دیگری در این زمینه منتشر نشد اما حسن کدنو تاکید کرد دو شورای اجتماعی دیگر وجود دارد که با حضور ایتالیا در منطقه مخالفند.