پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) همواره از بازار به نیکی یاد می کردند و بزرگان کشور ارتباط نزدیک با بازار داشتند، گفت: بازار چه قبل از انقلاب و چه در چهار دهه اخیر پشتوانه مهم انقلاب بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علی لاریجانی که در دیدار اعضای هیئت رئیسه اتاق اصناف تهران و ایران و 23 رئیس اتحادیه صنفی تهران و کشور در تالار آیینه مجلس شورای اسلامی سخن می گفت، افزود: شرایط کشور عادی نیست و دشمن خارجی که عقل درستی ندارد پس از خروج از توافق آب و هوایی پاریس، کنوانسیون های حقوق بشر و تعرفه های گمرکی با دیگر کشورها، این بار درباره موضوع ایران کینه ورزانه برخورد می کند.
وی با اشاره به اینکه در موضوع هسته ای باوجود همه اختلاف نظرها در ایران با غرب به توافق رسیدیم اما در نهایت آمریکایی ها آن را نپذیرفتند، گفت: پس از خروج امریکا از برجام اروپاییها خواهان مذاکره شدند و تقاضای وقت کردند و جمهوری اسلامی ایران با پختگی تقاضای آنها را پذیرفت.
رئیس قوه مقننه در عین حال خاطرنشان کرد: علاوه بر فشارهای خارجی، برخی اشکالات داخلی هم وجود دارد که ربطی به تحریم ها ندارد مانند موضوع نقدینگی و یا مشکل آب که قابل حل هستند و اگر متحد شویم از پس آن برمی آییم.
لاریجانی درباره نحوه رسیدگی به مشکلات اصناف و اتحادیه ها افزود: اینکه در تصمیمات اقتصادی مجلس از همفکری صنوف و اتحادیه ها استفاده شود و از نمایندگان اتاق های بازرگانی و اصناف حتی در صحن مجلس شورای اسلامی بهره گرفته شود در آیین نامه مجلس آمده است و شما باید پیش از شرح مسایل خود آن را در اتاق اصناف پخت و پز کنید و نهایتا آن را از طریق رئیس اتاق اصناف انعکاس دهید.
وی همچنین از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست در سه هفته آینده با برگزاری جلسه ای، نتایج تصمیمات اتاق اصناف تهران و ایران را تعیین تکلیف کند و اگر ابهام قانونی در آن وجود دارد از طریق مجلس رفع کند.
رئیس مجلس در عین حال خطاب به آقای شریعتمداری گفت: لازم است وزارت صنعت، به ویژه معاونان شما ارتباط بیشتر و مستمری با اتحادیه ها برقرار کنند چراکه این قشر، لشکر اقتصادی کشور در جنگ با دشمن هستند.
لاریجانی با تاکید بر ضرورت بهره گیری از تجارب صنوف مختلف کف بازار برای غلبه بر شرایط فعلی افزود: باید با مبارزه قاطع با قاچاق کالا از طریق نظامات قیمت گذاری که قاچاق را فاقد توجیه اقتصادی کند، و همینطور کنترل آنلاین در گمرکات باشد تا نشتی در کار نباشد. با این پدیده باید مقابله کرد ضمن آنکه با وجود مرزهای گسترده آبی و خاکی، اصناف هم باید در این زمینه کمک کنند.
وی از اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در هفته های آینده خبرداد و گفت: اصناف و اتحادیه ها در این باره پیشنهادهای خود را مکتوب ارایه کنند چراکه قانون مالیات بر ارزش افزوده از جمله نظامات مالیاتی جدیدی است که طبق عرف جهانی اعمال می شود و باید با برطرف شدن مشکلاتش به اجرا ادامه دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه انقلاب از آن صنوف، اتحادیه و بازاریان است، افزود: شما همواره جلودار جبهه مقابله با دشمن هستید و همواره از کیان کشور دفاع کردید.
دیدار بازاریان با رییس مجلس شورای اسلامی
بیست و سه رییس اتحادیه های صنفی تهرانی و کشوری به همراه اعضای هیئت رییسه اتاق های اصناف تهران و ایران برای بررسی مسایل مبتلابه این روزهای اقتصاد کشور با رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کردند.
در این جلسه، که با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی و بهروز نعمتی عضو هیئت رییسه مجلس و شهباز حسن پور رییس فراکسیون اصناف کشور برگزار شد، حاضران به طرح موضوعات، مشکلات و پیشنهادات خود برای رفع مسایل متلابه اتحادیه های و صنوف خود پرداختند.
قاسم نوده فراهانی عضو منتخب هیئت رییسه اتاق اصناف تهران با تاکید بر این که مشکل اصلی اصناف، تحریم های داخلی است تا تحریم خارجی گفت: اتاق بازرگانی و وزارت بهداشت در قانون نظام صنفی دخالت می کنند حال اینکه هیچگاه، از نظر مشورتی اتحادیه ها در تصمیم گیری استفاده نمی شود.
وی با تاکید بر بالا بودن نرخ مواد اولیه و تاثیر آن بر قیمت تمام شده محصول تولیدی گفت: کشور سه سال است در رکود اقتصادی به سر می برد و در همین فضا، مالیاتی اخذ می شود که پایه و مبنای آن به قوانین هفت سال پیش باز می گردد.
علی توسطی رییس اتحادیه ماشین آلات کشاورزی و ساختمانی تهران هم با یادآوری اینکه بیماری حاد اقتصادی را نمی توان با مسکن و توصیه و خواهش درمان کرد و رویه های ضد رقابتی امکان فعالیت را به اصناف نمی دهند گفت: به ازای تعطیلی هر واحد صنفی، جمعی بدهکار و حتی متکدی به جامعه اعطا می شود بنابراین رسیدگی به مشکلات این قشر برای کشور حیاتی است.
خسرو ابراهیمی عضو منتخب هیئت رییسه اتاق اصناف تهران از این که طی چهار سال گذشته آقایان خسروتاج و سینکی معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت حتی یک جلسه مشورتی نیز با صنوف و اتحادیه ها برگزار نکرده اند، گله کرد.
امیر قدیمی نژاد رییس اتحادیه بنکداران پارچه هم با یادآوری اینکه صنف نساجی و پارچه می توانست زمینه اشتغال زایی نخست کشور را بدست آورد و در شرایط فعلی این صنعت به گل نشسته گفت: در حالیکه ما، طبق قانون مالیات پرداخت می کنیم پس از آن ممیزهای مالیاتی دوباره وارد صحنه می شوند و به فرآیند رسیدگی مالیات های اخذ شده وارد می شوند و تقاضای وجوه بیشتری می کنند که این به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
وی با بیان اینکه 50 درصد پارچه های این صنف از خارج وارد می شود گفت: در گمرکات کشور این پارچه ها از سه ماه تا یک سال می مانند و فاسد می شوند و طرح و رنگ و نقش آن از بین می روند و در این بین، علاوه برگمرکها، سازمان تعزیرات، نیروی انتظامی و حتی راهور هم مانع ترخیص جنس وارداتی در انبارهای اموال تملیکی می شوند.
رحیم مقیمی اصل رییس اتحادیه پلاستیک و نایلون از قاچاق صادرات مواد اولیه پتروشیمی به خارج از کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر مواد اولیه مورد نیاز صنعت پلاستیک به افغانستان ارزان تر عرضه می شود تا به تولید کننده داخلی و نتیجه آن، تعطیلی 50 درصدی کارخانجات تولیدی کشور می شود.
توکلی عضو هیئت امنای بازار تهران اما با تاکید براین که مشکل داخلی باید در داخل خانواده حل شود گفت: یک ماه و نیم قبل معتمدان بازار از وزیر صنعت تقاضای دیدار کردند اما خبری نشد تا اینکه به وضعیت فعلی رسیدیم حالا هم ریش گرو گذاشتیم تا بازار تهران باز بماند.
وی با یادآوری این که بازار همواره پشتیبان انقلاب بوده و هزینه جنگ را پرداخت کرده است گفت: هشدار می دهیم تا دیر نشده به داد بازار برسید.
احمدی رییس اتحادیه آجیل و خشکبار هم از سیاست جدید ارزی دولت در بازگرداندن درآمد ارزی حاصل از صادرات گفت: صادرکنندگان برای آن که دلار را با نرخ 4200 تومان مندرج در سامانه نیما بازنگردانند، پسته را به صورت قاچاق به خارج کشور صادر می کنند و نتیجه اش می شود افزایش قیمت پسته 70 هزار تومانی به 120 هزار تومان و با ادامه همین روند در پاییز به 200 هزار تومان هم می رسد.
وی با انتقاد از اعضای اتاق بازرگانی در واردات کالا با دلار 4200 تومانی گفت: فردی بدون اطلاع اتحادیه، 300 کانتینر تخم کدو با دلار 4200 تومانی وارد کرده است که این، هم به تولید داخل و هم به اتحادیه آسیب می زند.
احمدی با تاکید بر این که سرمایه مردم در یک ماه گذشته به یک سوم تنزل یافته است خطاب به مسئولان گفت: به داد مردم برسید.
حسن پور رییس بسیج اصناف هم ضعف در مدیریت تیم اقتصادی دولت، رکود بی سابقه اقتصادی، رواج قیمتهای خلق الساعه ممنوعیت واردات هزار و 390 قلم کالا، سودجویی برخی فعالان اقتصادی، نفوذ مفسدان اقتصادی در هر سه قوه، اعمال فشارها بر بازار، افزایش نقدینگی، خروج سرمایه و ارز از کشور و عملیات روانی دشمن در فضای مجازی را به عنوان رئوس کلی مشکلات اقتصادی کشور در این روزها برشمرد.
وی نبود وحدت و انسجام در تصمیمات اقتصادی دولت را یادآور شد و گفت: سوال اینجاست چرا برای کنترل وضعیت موجود در بازار تمهیدی اتخاذ نشده است و در عین حال مسئولان به مصاحبه های تنش زا ادامه می دهند.
علی فاضلی رییس اتاق اصناف ایران نیز به جلسات 10 تا 42 نفره وزیر صنعت با 82 اتحادیه کشور در یک هفته گذشته اشاره کرد و گفت: متاسفانه برای رسیدگی به دغدغه و مشکلات صنوف و اتحادیه بین مسئولان و بویژه مجلس گوش شنوایی نداریم.
بهروز نعمتی عضو هیئت رییسه مجلس نیز با تاکید بر ضرورت حضور اصناف و اتحادیه ها در تصمیم گیری ها و دیدارهای بلاواسطه و یا بدون واسطه آنها با دولت مردان و مجلسی ها خواستار بررسی جلسات مستمر و از این دست شد.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت هم اصناف را پیشانی ارتباط اقتصادی با مردم معرفی کرد و نقش آنها در اشتغال زایی و ایجاد ارزش افزوده بی بدیل ارزیابی کرد.
وزیر صنعت: اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، مشکلات اصناف را حل میکند
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم گفت: اگر لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، در صحن علنی مجلس به تصویب برسد بخش عمده مشکلات اصناف کشور حل شده و از فشارها کاسته میشود.
محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی با نمایندگان اتحادیه های اصناف کشور در جمع خبرنگاران گفت: لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده بخش عمده مشکلات اصناف کشور را حل میکند.
شریعتمداری درباره نظر دولت درخصوص طرح مجلس برای تشکیل وزارت توسعه صادرات، گفت: همه طرح هایی که در مجلس مطرح می شود زیر نظر معاونت پارلمانی بررسی شده و نظر دولت پرسیده می شود از این رو باید منتظر نظر دولت ماند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره برنامه های این وزارتخانه برای رفع مشکلات اتحادیه های اصناف، اظهار داشت: اگر لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی به تصویب برسد بخش عمده مشکلات اصناف کشور حل شده و از فشارها کاسته می شود.
وی با بیان اینکه گران بودن تأمین مالی فعالیت های تولیدی در صنوف به عنوان یک معضل مطرح است، ابراز کرد: امسال در قانون بودجه مجلس با کمک نمایندگان رقمی را در تبصره 6 و 18 پیش بینی کردیم که در صورت تخصیص از طریق خزانه می توانیم منابعی را در اختیار سیستم بانکی قرار دهیم که با نرخ سود ترجیحی فعالیت های تولیدی را تأمین مالی کنند.
شریعتمداری با اشاره به مسائل تأمین اجتماعی بیان داشت: برای برخی مشکلات این حوزه باید قانونگذاری شود و برخی با اصلاح قانون تأمین اجتماعی و برخی هم با اصلاح رفتارهای مسئولان تأمین اجتماعی قابل حل است ضمن اینکه بخشی هم تفاهم میان اصناف و دولت است البته ممکن است مأموران رسیدگی جدی نکنند که رئیس مجلس تأکید کرد این موضوع پیگیری شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه در این نشست درباره مقررات و بحث سیاست های پولی و ارزی نظراتی داده شد، گفت: در شرایطی که تحریم در کمین کشور است باید به این موضوعات به صورت دائم رسیدگی کنیم همچنین صادرات غیرنفتی را مد نظر قرار دهیم و به پیمان های صادراتی توجه کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اظهارات معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: قرار است در هفته جاری شبکه ای موازی با بورس برای ثبت اینترنتی محصولات صادراتی کشور ایجاد شود که واردکننده و صادرکننده درباره تأمین مواد اولیه مورد نیاز تولید ارتباط داشته باشند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان خاطرنشان کرد: همواره اصناف و بازاریان به عنوان همراهان نظام انقلاب اسلامی در کنار دولت ها بوده و تلاش کرده اند چهره مثبت مفیدی در روابط خود با مردم بر جای گذاشته و کمک کنند تا مشکلاتی که دشمن به وجود می آورد، دفع شر شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی: بازار ثانویه ارز باید به رسمیت شناخته شود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تک نرخی بودن ارز را در شرایط کنونی راهکاری اشتباه توصیف و بر لزوم به رسمیت شناختن بازار ثانویه ارز تاکید کرد.
محمدرضا پورابراهیمی پس از جلسه روسای اتحادیههای صنفی با رئیس مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما بازار ثانویه ارز را یکی از راهکارهای اصلی برای حل مشکل ارزی دانست و اظهار داشت: انتظار می رود دولت با رویکردی منطقی و کارشناسی به مباحث اقتصادی بپردازد.
وی ادامه داد: دولت در فضایی نرخ ثابت برای ارز اعلام کرده که هر آنچه غیر از این نرخ باشد تخلف، جرم و قاچاق به حساب میآید در حالی که مکانیزم بازار با این روش کار نکرده و دولت هم نمیتواند تقاضا را با ارز ۴۲۰۰ تومان جواب بدهد، همین امر باعث ایجاد خلاء جدی در چرخه فعالیت اقتصادی و ایجاد مشکلاتی شده است.
پورابراهیمی گفت: سیاستی که دولت نرخ واحد را برای ارز اعلام کرده نمیتواند پاسخگوی تقاضا باشد و تبعات سنگینی به دنبال دارد، همچنان که آثار و پیامدهای ناشی از این وضعیت عدم مدیریت بازار را به دنبال داشته است. ما در جلسه روز یکشنبه هم به دولت گفتیم که بازار میگوید امکان خرید و فروش وجود ندارد و واردات دچار مشکل است، دولت هم به جز نرخ ۴۲۰۰ تومان را برای ارز به رسمیت نمیشناسد و در واقع مکانیزم بازار را قبول ندارد. طبیعتا دولت مکلف است بازار ثانویه ارز را به رسمیت بشناسد و مکانیزم اجرایی مشخصی برای آن تعریف کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با کتمان بازار ثانویه ارز مشکل اقتصادی کشور حل نمیشود، گفت: آنچه در حال حاضر اتفاق میافتد نارضایتی بازار به خاطر سیاستهای غلط دولت و اصرار بیش از حد دولت به این سیاستها بدون دلیل کارشناسی است، من فکر میکنم این مشکل قابل حل است. لازم است قیمت تعادلی برای ارز بر اساس آنچه بازار تنظیم میکند به رسمیت شناخته شود. در حال حاضر ما اجازه کشف قیمت نمیدهیم، عملیات انجام نمیشود و فساد ایجاد میشود. تک نرخی بودن راهکار درستی در این شرایط نیست؛ باید دو نرخ داشته باشیم؛ یکی برای کالاهای اساسی و مواد اولیه و دارو که ضرورت مردم است و دولت هم باید نظارت کند تا اقلام با همین قیمت به دست مردم برسد و غیر از این باید یک قیمت تعادلی برای ارز شناسایی شود چرا که جلوی عرضه و تقاضا را نمیشود بست.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه قیمت سکه هم متاثر از بازار ارز بوده، یادآور شد: اگر ما بازار ارز را مدیریت کنیم همه بازارها قابل مدیریت است، امکان دارد بخشی از بازار بحثهای هیجانی، سیاسی بازی و سفتهبازی باشد یا عدهای سودجویی کنند و التهاب را افزایش دهند. قطعا با این بخش باید برخورد شود.
وی اضافه کرد: تاخیر در به رسمیت شناختن بازار ثانویه ارز به جز هزینه هیچ چیزی نداشته و در صورتی که این اتفاق بیفتد شرایط قابل کنترل خواهد بود.
نماینده مردم کرمان در مجلس با بیان اینکه دشمن میخواهد التهابات را به فضای اقتصادی سوق دهد، تاکید کرد: ما دولت را نقد میکنیم و راهکارهای خود را ارائه میکنیم اما در عین حال باید مراقب باشیم سوژهای برای سوء استفاده به دست دشمنان ندهیم؛ چرا که در این صورت آنچه اتفاق میافتد به نفع بازار، کشور و فعالان اقتصادی نیست و اگر فضا تشنجی شود مشکلی حل نخواهد شد؛ بنابراین باید به روش منطقی به دنبال تحقق مطالبه بحق بازاریان باشیم.
محمدرضا پورابراهیمی در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت اصناف و بازار کشور، همچنین دغدغههای کسبه و بازاریان گفت: فهرست حدود 1390 قلم کالای ممنوعه وارداتی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شده است که طبیعتاً در این موضوع باید از افراط و تفریط پرهیز شود.
وی در این باره خاطرنشان کرد: بر اساس درخواست اتاق اصناف اطلاعات مربوط به هر یک از اقلام ممنوعه وارداتی با لحاظ سرفصلهای وضعیت تولید داخلی کالا، متوسط مصرف کالا سنوات گذشته، میزان نیاز کالا، ارزیابی کیفیت کالا در قالب جدولی باید ارائه و از واردات کالاهای غیرضروری جلوگیری شود.
پورابراهیمی همینطور کمبود نقدینگی را یکی دیگر از دغدغههای اصناف و بازاریان دانست و گفت: با توجه به افزایش سطح عمومی قیمتها، بخشی از فعالان اقتصادی با کمبود منابع مالی برای سرمایه در گردش جهت واحدهای تولیدی و خدمات فنی مهندسی و واحدهای توزیعی روبرو شدهاند بنابراین باید تأمین مالی فعالان اقتصادی و اصناف متناسب با وضعیت موجود در اقتصاد باشد.
وی با اشاره به اینکه بسته پیشنهادی حمایتی از بازاریان و اصناف به زودی ارائه میشود، ادامه داد: در این جلسه مقرر شد اتاق اصناف با لحاظ درخواست های اتحادیهها و اتاقهای اصناف سراسر کشور پیشنهادهای مشخص و عملیاتی در قالب بسته حمایتی به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه کنند تا پس از بررسی و هماهنگی مجلس و دولت بسته پیشنهادی حمایتی از بازاریان و اصناف اجرایی شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر نوسانات بازار ارز یکی از مشکلات اصلی اصناف و بازاریان است و بیشترین مسئله این قشر از جامعه عدم ثبات در بازار ارز است بنابراین باید در تشکیل بازار ثانویه ارز به عنوان اولویت نخست بازاریان و اصناف، تسریع شود.
به گفته پورابراهیمی جلسات با روسای اتحادیه های صنفی به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.