پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان شیلات از پرورش 400 هزارتن ماهی در دریا تا پایان برنامه ششم توسعه خبرداد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ امروز تفاهم نامه همکاری با حضور وزیر جهاد کشاورزی، بین سازمان شیلات و محیط زیست برای پرورش ماهی در قفس امضا شد.
در این نشست حسن صالحی رئیس سازمان شیلات گفت: متوسط مصرف سرانه آبزیان در دنیا، ۲۰ کیلو گرم و در ایران ۱۱کیلو گرم است که برای جبران این تفاوت یا باید تولید کنیم یا وارد.
معاون وزیر جهاد تصریح کرد: در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی، افزایش تولید آبزیان، امنیت غذایی و همچنین شرایط کم آبی در کشور ،شرایط را برای توسعه آبزی پروری در کشور فراهم کردیم به همین منظور برای استفاده بهینه از آبهای دریا در چارچوبی، تفاهم نامه پرورش ماهی در قفس در دریا را با همکاری سازمان محیط زیست امضاء کردیم.
وی با اشاره به اینکه در سال 96 نیز 400 هزار و 50 تن آبزیان را در دریا در قفس تولید شد ادامه داد: براساس این تفاهم نامه قرار شد تا پایان سال 1400 حدود200 هزار تن پرورش ماهی در دریا تولید شود.
صالحی با بیان اینکه بیش از 50 درصد تولید ماهی در قفس با هدف صادراتی است گفت: تاکید نوع پرورش ماهی بر گونه های بومی است که در دریای شمال و جنوب بیش از 150 گونه را مشخص کردیم.
معاون وزیر : پرورش ماهی در قفس اجرایی شده است و با مطالعات انجام شده کار تولید برای سرمایه گذاران در این بخش تسهیل شده است و تاکنون با تولید 230 هزار تن موافقت اصولی برای پرورش ماهی در قفس صادر شده است.
رئیس سازمان شیلات ادامه داد: بامطالعات و پهنه بندی، برای سرمایه گذاران شفافیت ایجاد می شود بطور مثال ما می گویم تا 10 سال آینده هدف ما تولید 400 هزار تن ماهی در قفس است و شرایط برای سرمایه گذاران مهیا است.
صالحی اظهار داشت: مطالعات برای پهنه های تولید ماهی در قفس در دریا به نوعی آمایش سرزمین است کهنقاط مناسب پرورش ماهی در دریا و خشکی را در یک آمایش متقابل سرزمین با مشارکت سازمان بنادر و دریانوردی و محیط زیست ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: در بحث ارزیابی دریایی امروز مجوز های صیادی ما براساس قانون شیلات است ما در بحث های بیولوژی، دانش و اطلاعات کافی داریم.
همکاری بین سازمان شیلات و محیط زیست برای پرورش ماهی در دریا
پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مراسم گفت: این تفاهم نامه پرورش ماهی در دریا، باعث صرفه جویی در فضا و منابع آبی در کشور می شود.
وی افزود: متقاضی برای پرورش ماهی در کشور زیاد است و ما پهنه ها، گونه های ماهی و نوع غذا های ماهی را مشخص کردیم و سرمایه گذاران می توانند با مطالعه به راحتی اقدام به تولید کنند.
فرشچی گفت: فعالیت های زیادی همچون پهلو گرفتن کشتی ها، گردشگری دریایی و زیست گاههای حساس برای بهره برداری از دریا صورت می گیرد که با مشخص شدن پهنه ها، سرمایه گذاران با دریافت مجوز می توانند در هر قسمت از این پهنه ها اقدام به تولید کنند.
وی اظهار داشت: پایش ها و نظارت ها صورت می گیرد اگر مشکلی در تولید برای محیط زیست بوجود بیاد تذکر داده می شود.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: پروررش ماهی علاوه بر اینکه امنیت غذایی را تامین میکند باعث افزایش اشتغالزایی و کاهش فشار برای صید کم می شود و می توانیم سرانه مصرف ماهی در خانواده های ایرانی را با تولید داخلی افزایش دهیم .