پخش زنده
امروز: -
برداشت گل سرخ محمدی در دامنههای سهند آغاز و عطر آن، فضای آذربایجان شرقی را فراگرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هر چند گل سرخ در ۱۴ استان کشور کشت و برداشت میشود، اما آذربایجان شرقی هم به نوبه خود، یکی از مراکز مهم تولید گل سرخ محمدی در شمال غرب کشور و البته شهرستان اسکو هم قطب تولید این محصول در استان محسوب میشود.
آن طور که آیت اله عبادپور، مدیر جهاد کشاورزی اسکو میگوید: به علت بارندگیهای مناسب، آب و هوای مساعد و خاک مرغوب منطقه، محصول گل سرخ شهرستان اسکو، امسال پربارتر از سالهای گذشته است.
به گفته او، ۶۲۰ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان اسکو به کشت گل سرخ محمدی اختصاص یافته و از هر هکتار ۳ هزار و ۳۰۰ کیلوگرم محصول برداشت میشود.
عبادپور میگوید: سالانه به طور متوسط ۲ هزار تن گل سرخ از گلستانهای شهرستان اسکو برداشت میشود و این شهرستان هم از لحاظ میزان تولید و هم از لحاظ سطح زیر کشت در آذربایجان شرقی، رتبه نخست را داراست.
مدیر جهاد کشاورزی اسکو در ادامه توضیح میدهد: گل سرخ در اسکو به دو نوع مخملی و سلطانی یا آتشی کشت میشود و هر کدام خواص و کاربرد خاص خود را دارد.
به گفته عبادپور، از گل سرخ مخملی در تهیه مربا و شربت و از نوع سلطانی یا آتشی آن برای گلاب گیری استفاده میشود.
مرتضی محمدزاده، فرماندار اسکو هم با اشاره به برگزاری سالانه جشنواره گل سرخ دامنههای سهند در این شهرستان میگوید: جشنواره امسال، ۱۰ تیر در روستای عنصرود برگزار خواهد شد.
علیرغم کشت گسترده گل سرخ محمدی در شهرستان اسکو که منبع درآمد تعداد زیادی از روستاییان این شهرستان هم محسوب میشود، هنوز این محصول به صورت دستی به مشتریان عرضه میشود و فراوردههای آن هم به صورت سنتی استحصال میشود، در حالی که با بسته بندی مناسب و استفاده از دستگاههای پیشرفته برای تولید فراوردههای گل سرخ، ضمن افزایش میزان درآمد گل کاران شهرستان اسکو و اشتغال زایی برای تعدادی زیادی از مردم بومی منطقه، زمینه صادرات آن به دیگر استانهای ایران و حتی خارج از کشور هم فراهم میشود.