پخش زنده
امروز: -
دولت آمریکا در حوزه سیاست داخلی و خارجی به مساله حقوق بشر پشت کرده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه اینترنتی سازمان دیدبان حقوق بشر؛ دولت آمریکا در حوزه سیاست داخلی و خارجی به مساله حقوق بشر پشت کرده است.
هفته گذشته مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا و نیکی هیلی سفیر این کشور در سازمان ملل از خروج آمریکا از شورای حقوق بشر، نهاد حقوق بشری سازمان ملل خبر دادند.
آمریکا تصمیم خود برای خروج از این نهاد را تصور خود در غرض ورزی علیه اسرائیل و عدم اعتبار نهادینه در این شورا اعلام کرده است با این حال در نهایت این جدایی نمادی از دوری جستن آمریکا از رهبری حقوق در موضوع حقوق بشر در خارج از آمریکاست؛ چنانچه اوضاع حقوق بشری در داخل این کشور نیز با انتقادهایی شدید همراه شده است.
تصمیم دولت ترامپ در حالی گرفته شد که کميسر حقوق بشر سازمان ملل از اقدام دولت آمریکا در جداسازی اجباری کودکان از والدین مهاجر و پناهجوی خود در مرزهای این کشور را مردود دانسته بود.
آمریکا همچنین به دنبال افزایش مراکز بازداشت مهاجران است و خواهان بودجه ای بیشتر برای تامین امنیت مرزی و توان تاسیساتی برای بازداشت مهاجران شده است.
در قضای کیفری، دولت ترامپ همچنین با تجدیدنظر در سیاست دفتر فدرال زندان های آمریکا، اقداماتی برای کاستن از دسترسی حقوق بشری از جمله مستقر کردن زندانیان تغییر جنسیت داده در مکان های امن، تلاش برای مقابله آسیب رسان با مواد مخدر و ساز و کارهایی برای کاستن از پاسخگویی پلیس صورت داده است.
دولت ترامپ همچنین به دنبال محدود کردن حق رأی و حق اعتراض آشتی جویانه است و از جمله اعلام شده است بازیکنان فوتبال که در طول خوانده شدن سرود ملی زانو نزنند، حق ادامه حضور در آمریکا را نخواهند داشت.
دولت ترامپ به جای رسیدگی به موارد نقض حقوق بشری مرتبط با امنیت ملی، با امضای سندی دستور به ادامه فعالیت زندان گوانتانامو داده و جینا هاسپل را که ارتباط بسیار نزدیکی با شکنجه های تحت حمایت دولت و از میان بردن اسناد مرتبط با آن را داشت، به ریاست سازمان اطلاعات ملی این کشور انتخاب کرده است.
دولت ترامپ باید مسئولیت اقدامات و سیاست های ناقض حقوق بشر را بپذیرد و به دنبال راهی برای بازگشت از رویکرد فعلی خود باشد؛ همچنین دولت ترامپ باید در پی برداشتن گام هایی برای بازگرداندن رهبری خود در جهان در حوزه حقوق بشری باشد.