پخش زنده
امروز: -
ابراهیمی ترکمان گفت شاهد هستیم که امروز بشر گرفتار جهالت مدرن است و با اقداماتی که انجام میدهد، خود را به مخاطره میاندازد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از بیروت؛ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در آیین پایانی هشتمین دور گفتوگوی دینی اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه سیلیسی، که با موضوع ادیان ومحیط زیست در بیروت برگزار شد گفت: امروز مشکل بزرگ جهان، خشونت و عادی سازی ظلم به بشریت وطبیعت است است.
در آیین اختتامیه و قرائت بیانیه پایانی هشتمین دور گفتوگوی دینی اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه سیلسی، که ظهر جمعه (8 تیرماه) در لبنان برگزار شد ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی با بیان اینکه بشر تنها استفادهکننده از طبعیت نیست، بیان کرد: دیگر موجودات روی زمین از طبیعت بهره میبرند؛ اما تنها بشراست که طبیعت را تخریب میکند.
وی در ادامه گفت: موضوع عادت به خشونت و ظلم در جهان اتفاقی است که سبب میشود رسانا بودن زشتی آن از بین برود. امروز بشر به تخریب محیط زیست معتاد شده؛ یعنی ما عادت کردهایم که تا زمانی که مشکلی برای خودمان به وجود نیاید، به تخریب ادامه دهیم.
وی تأکید کرد: متأسفانه امروز یک اعتیاد سراسری به تخریب محیط زیست فراگیر شده است. یکی از راهکارهای گذر از این بحران، رسانا سازی زشتی تخریب محیط زیست است. تکرار گناه عادت میشود و قبح آن از بین میرود. دوباره باید اتفاقی بیفتد تا زشتی آن عمل وزن واقعی خود را پیدا کند.
رئیس شورای سیاستگذاری هماهنگیهای گفتوگوی ادیان در جمهوری اسلامی ایران سپس با گفتن اینکه خدا تنها برای انسانها نیست و تعلق به همه مخلوقات دارد، ادامه داد: بزرگترین مسأله در موضوع محیط زیست نگاه فرهنگی است و بنمایه تمام فرهنگها ی جلوگیری از تخریب محیط زیست در همه ادیان وجود دارد؛ مثلاً به قناعت تأکید میکنند. این بنمایهها باید به فرهنگ عمومی برای جامعه بشری تبدیل شود.
ابراهیمیترکمان در بخش دیگری از سخنانش ضمن تأکید بر تداوم گفتوگوها، تصریح کرد: یکی از ویژگیهای مهم انجام این گفتوگوها، نزدیک کردن ما به همدیگر است. ما هرچه گفتوگو نکنیم، تصورات بدی را به خود تلقین خواهیم کرد؛ در آن سو اما هرچه بیشتر گفتوگو کنیم نسبت به هم شناخت بیشتری کسب خواهیم کرد. ما در گفتوگوهایی که انجام میدهیم به دنبال این هستیم تا در خصوص مفاهیم به اشتراک نظر برسیم و بر اساس آن در حوزههای مختلف همکاری کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنانش اظهار کرد: امروز مشکل بزرگ جهان، خشونت به نام دین است. از دین ـ که برای رحمت و عطوفت است ـ برای توجیه خشونت استفاده میشود. رهبران دینی باید کنار هم و با گفتوگو اختلافات جزیی را کنار بگذارند و بر روی فاجعه خشونت به نام دین تمرکز کنند. در این صورت میتوان نسبت به رفع بحرانها خوشبین بود.
وی در تأکیدی دوباره گفت: شاهد هستیم که امروز بشر گرفتار جهالت مدرن است و با اقداماتی که انجام میدهد، خود را به مخاطره میاندازد. رهبران دینی باید این خطر را به آحاد مردم گوشزد کنند و بگویند که خشونت علیه انسان، در حقیقت خشونت علیه خداست. بشر در عصر حاضر خشونت علیه جوامع را به خشونت علیه طبیعت کشانده و حتی به زمین ومحیط زیست رحم نمیکنند.
ابراهیمیترکمان سپس با اشاره به 30 گفتوگوی دینی جمهوری اسلامی ایران با دیگر ادیان، ادامه داد: علت اینکه پیروان ادیان در ایران به صورت مسالمتآمیز زندگی میکنند، وجود همین گفتوگوها و نگاه مثبتی است که ایران به این موضوع دارد.