پخش زنده
امروز: -
مردم شهر مرزی سردشت به عنوان نخستین قربانیان سلاح شیمیایی جهان سی و یکمین سالگرد بمباران شیمایی را برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز آذربایجان غربی ، این مراسم با حضور با شکوه اقشار مختلف ، خانواده های شهداء و مصدومان شیمیایی و جمعی از مسئولان کشوری واستانی راس ساعت 16.15 دقیقه همزمان با لحظه بمباران در میدان سرچشمه محل اصلی بمباران آغاز شد .
شرکت کنندگان در این مراسم مسیر میدان سرچشمه تا مزار شهداء را به نشانه اعتراض به سکوت مجامع بین المللی و مدعیان به اصطلاح حقوق بشر راهپیمایی کردند و سپس مرار شهداء شیمیایی را گلباران کردند.
پس از آن ویژه برنامه سی ویکمین سالگرد بمباران شیمایی در مسجد جامع این شهر با پیام آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان آغاز شد .
در قسمتهای از این پیام آمده است ؛ فاجعه حمله شیمیایی رژیم بعث عراق به مردم بیگناه و مظلوم سردشت سی ویک ساله شد.مظلومیت و مقاومت مردم سردشت در همه برگهای تقویم تاریخ جاودان گردیده است.
متاسفانه امروز در منطقه شاهد تکرار همان اشتباهات گذشته از سوی قدرت های سلطه گر و تحهیز گروههای تروریستی از قبیل داعش به مواد سمی و سلاحهای شیمیایی واستفاده از آن در تحولات سوریه و عراق توسط گروههای تروریستی هستیم.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی سلاحهای شیمیایی استفاده از سلاحهای کشتار جمعی را هر کجا و توسط هرکسی و تحت هر شرایطی محکوم می نماید.
وزارت امور خارجه همچون گذشته احقاق حقوق جانبازان و قربانیان سلاحهای شیمیایی کشورمان را از مجاری قانونی بین المللی مجدانه پیگیری خواهد کرد.
آقای خضری نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در این مراسم احراز مصدومیت شیمیایی 7 هزار مدعی مصدومیت و تشکیل پرونده جانبازی ،حمایت دارویی و تصویب طرح منطقه ویژه اقتصادی ، تجاری ، صنعتی و گردشگری صلح در سردشت را از مهمترین برنامه های در دست پیگیری اعلام کرد و گفت مردم سردشت به زودی شاهد خبرهای خوبی خواهند بود.
آقای شکرنیا سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان نیز در این مراسم بمباران شیمیایی سردشت و شهادت مظلومانه شهروندان بی گناه را مصداق بارز حقوق بشر آمریکایی و غرب دانست .
آقای جهانی فرماندار سردشت هم در این مراسم گفت : بعد از سی ویک سال وقت آن رسیده از نیمه پنهان سردشت که همان ظرفیت های کم نظیر اقتصادی ، تجاری و گردشگری است پرده برداری کنیم تا با تولید ثروت زندگی مردم شیمیایی زده را متحول کنیم.
ورود تیم های دوچرخه سواری و پیاده رویی شهرهای سقر و بانه که مسافت بین شهرهای خود تا سردشت را با پیای پیاده و دوچرخه طی کرده بودند از دیگر برنامه های امروز بود .
سردشت در هفتم تیرماه سال 66 توسط رژیم بعث صدام بمباران شیمیایی شد و در جریان آن 118 نفر شهید وهزاران نفر مصدوم شیمیایی شدند.
نیروی هوایی رژیم بعث عراق در روز هفتم تیرماه سال 66 ، چهار نقطه از شهر سردشت را بمباران شیمیایی کرد .
در این حمله ناجوانمردانه 119 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
تعداد کثیری از مصدومان شیمیایی این شهر هنوز هم با دردهای این فاجعه دست و پنجه نرم می کنند و برخی از مصدومان نیز همچنان در انتظار اعلام کمیسیون های پزشکی و تشخیص درجه جانبازی هستند.
طی سال های اخیر اسنادی از جنایت جنگی مشترک صدام و سازمان منافقان کوردل علیه مردم سردشت منتشر شده که نشان می دهد آمریکا با حملات شیمیایی صدام علیه ایران همراه و همگام بوده است.