پخش زنده
امروز: -
هفتم تیر یادآور شهادت آیت ا... بهشتی شهید مظلومی است که گستردگی اندیشه اش امروز و فردا را به هم پیوند زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکزاصفهان ؛ «وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِیِّهِ سُلْطاناً»(اسراء/33) کسانی که مظلوم شهید بشوند، خداوند برای ولی اینها قدرت و سلطنت که بتواند حق شهید را بگیرد قرار میدهد.
آیت ا... شهید بهشتی یکی از چهره های درخشان و برجسته انقلاب اسلامی ایران بود که در به ثمر رسیدن این نهضت عظیم، نقش حساسی داشت.
وی انسان وارسته ای بود که عمل کردن را سرلوحه کار خویش و لازمه آموختن قرار داد و قله های کمال را با دو بال علم و عمل فتح کرد ؛ صفحه صفحه زندگی این رادمرد فرزانه، حاکی از ایمان ، ایثار و اخلاص است و بدین سبب برای عصرها و نسل ها آموزنده خواهد بود.
راست قامتان جاودانه تاریخ
سید محمد حسینی بهشتی، 90 سال پیش در محله لنبان اصفهان به دنیا آمد. پدرش از روحانیان اصفهان و امام جماعت مسجد لنبان و مادرش فرزند مرجع بزرگ آیت ا... خاتون آبادی بود.
به خاطر علاقه به علوم اسلامی به حوزه علمیه اصفهان وارد شد و دروس دینی را تا اواخر سطوح عالیه در همان حوزه خواند سپس در حوزه علمیه قم به تحصیل پرداخت و دراین سالها با همفكری دوستانی چون شهید آیت ا... مطهری برنامه ای به منظور تبلیغ مذهبی در روستاهای دور افتاده، تنظیم كرد و زیرنظر حضرت آیات امام خمینی (ره) و و بروجردی، به درجه اجتهاد رسید و در رشته فلسفه نیز موفق به اخذ دکترا شد.
در سالهای 1341 تا 1357 که مصادف با مبارزات انقلاب اسلامی بود، آیت ا... بهشتی نقش بسیار ارزنده ای در به ثمر رساندن مبارزات مردمی داشت و در جلسات بسیاری; به ایراد سخنرانی و آگاه کردن مردم و جوانان همت گماردو با آمد و شد و گفتگوهایی که با حضرت امام(ره) داشت به ایجاد شورای انقلاب و تشکیل هسته اصلی آن پرداخت.
وی علاوه بر فعالیت های سیاسی و فرهنگی در ایران، با بعضی از کشورهای خارجی از جمله آلمان و اتریش در ارتباط بود و انجمن های اسلامی تشکیل داد.
همچنین آن بزرگوار علاوه بر فعالیت های سیاسی و فرهنگی، به تألیف کتاب پرداخته است.
زمانی كه سردمداران وابسته به غرب بر آن بودند كه جامعه اسلامی ایران را به یك جامعه مادی غربی تبدیل كنند و با گذشت زمان، دین را به دست فراموشی سپارند. دكتر بهشتی با همكاری دكتر باهنر در بخش برنامهریزی كتابهای وزارت آموزش و پرورش به تهیه و تدوین كتاب دینی برای مدارس پرداختند.
حجت الاسلام اژه ای برادر حجت الاسلام شهید اژه ای از شهدای هفتم تیر می گوید:شهید مظلوم بهشتی همواره در کنار سازماندهی نیروها به تربیت انسان های توانا برای پیش بردن کارها و اداره جامعه و انقلاب در سطوح مختلف همت می گمارد و موفقیت های بزرگی نصیب جامعه اسلامی کرد.
شهید آیت ا... بهشتی شخصیتی ماندگار
حضرت امام خمینی (ره) به ویژگی های شهید پی برده در برابر تهمت هایی که به او می زدند، در مقابل از وی به عنوان فردی متعهد، مجتهد، متعهد متدین، علاقمند به ملت و اسلام یاد می کردند و بدین وسیله توطئه های بدخواهان انقلاب را خنثی کرده بودند.
خاطره ای از خود شهید آیت ا...بهشتی: بزرگداشت جمعی از شهدا بود، مادر یکی از شهدا سخنرانی کرد به وی تبریک و تسلیت گفتم . او گفت به غیر از این پسرم که شهید شده، من پنج پسر دیگر و یک داماد دارم که الان در جبهه است; من به امام و امت اسلامی می گویم که این پنج پسرم را هم تقدیم می کنم در این هنگام من با خود گفتم به آمریکا بگویید چشم طمعت را از جمهوری اسلامی ایران بکن! جامعه ای که چنین مادران و فرزندانی پرورده است، برای آمریکا جای خالی ندارد
حجت الاسلام و المسلیمن قرائتی :مدیریت این روحانی مبارزدردستگاههای قضایی مقتدرانه بود. موی 30 نفر از طلبهها را جمع میکند و برای اینها کلاس میگذارد و میگوید: هر طلبهی فاضلی باید یکی از زبانهای دنیا را بلد باشد. در یک جلسه با برویم که کسی رغبت نمیکند به آنجا برود.
غلامعلي حداد عادل می گوید: در تصويري كه از شخصيت این عالم وارسته در ذهن من به جا مانده است سه عنصر بارز وجود دارد مظهر نظم و انضباط،امیدوار و همواره خلاق و مبتکر.
شهید بهشتی از نگاه خانواده و دوستان: بسیار مهربان و خوش اخلاق بود، به هیچ عنوان اهل دروغ، غیبت و شوخی های بیهوده در جمع نبود. با وجود اینکه خیلی ها علیه او حرف های بسیاری می زدند ، اما هرگز قلب و جدانش قبول نمی کرد حتی به انداز یک کلمه پشت سر آنها سخنی بگوید.
شهید آیت ا... بهشتی پس از پیروزی انقلاب
شهید مظلوم آیت ا... بهشتی در پرتو جامعیت بی نظیری که داشت توانست در مدت کوتاهی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرصت خدمت به اسلام و ملت را یافته بود، بزرگترین خدمات را به انقلاب اسلامی بعمل آورد و آثار ارزشمندی از خود بجا گذاشت که از جمله عوامل تضمین کننده راه آینده این حرکت عظیم اسلامی است.
حضور فعال و موثر در شورای انقلاب اسلامی و تلاش مستمر برای جلوگیری از انحراف این شورا توسط غرب باوران، مدیریت مجلس خبرگان قانون اساسی و تنظیم قانون اساسی جمهوری اسلامی که اساس و پایه نظام موجود است، ایفای نقش حیاتی از طریق حزب جمهوری اسلامی در تشکیل مجلس شورای اسلامی اول از اکثریت معتقد به خط اصیل اسلام، تلاش پی گیر برای ریختن شالوده ای اسلامی برای ایجاد یک دستگاه فضایی اسلامی و مستقل و پیاده کردن احکام اسلام، کوشش مستمر برای تشکیل دولت مکتبی شهید رجائی و مبارزات اصولی با جریان آمریکایی که بنی صدر در رأس آن قرار داشت تا برکناری بنی صدر از ریاست جمهوری از خدمات فراموش نشدنی شهید مظلوم آیت ا...بهشتی است که برکات آن برای همیشه همراه باتاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی باقی خواهد ماند.
شهید آیتا... بهشتی هنگام شهادت علاوه بر رهبریت حزب جمهوری اسلامی و عضویت شورای انقلاب اسلامی، رئیس دیوان عالی کشور نیز بود.
وی سرانجام در حین انجام وظیفه شامگاه هفتم تیر سال 1360 حین سخنرانی در تالار حزب جمهوری اسلامی بر اثر انفجار ساختمان حزب توسط منافقین به همراه کاروان 72 نفره خود به فیض عظیم شهات نائل آمد.
حضرت امام خمینی (ره) پس از شهادتش فرمودند: آیت ا...بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنان بود او مثل یک ملت بود برای ملت ما.
یادش گرامی و راهش پررهرو
نگارنده:سیده پروین امامی