مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه:
۷۷ هزار نفر در مناطق زلزله زده مداخلات روانی دریافت کردند
مدیرکل بهزیستی استان گفت: از زمان وقوع زلزله آبان ماه سال گذشته تاکنون ۷۷ هزار نفر در مناطق زلزله زده در سه سطح از مداخلات روانی و حمایتی بهرهمند شده اند.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز کرمانشاه و به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان، امید قادری در همایش مداخلات و
حمایتهای روانی مناطق زلزله زده کرمانشاه که امروز (۵ تیر) برگزار شد، اظهار داشت: سطح اول شامل مرحله اولیه مداخلات و امداد و نجات و حمایتهای روانی بود، در سطح دوم مداخلات به صورت مددکاری و پیگیری آسیب دیدگان انجام شد و در سطح سوم نیز افراد زلزله زده از نظر بیماریهای روانشناسی و مسائل ناشی از زلزله غربالگری شدند.
وی افزود: در این سه سطح نزدیک به ۷۷ هزار نفر در شهرستانهای زلزله زده مداخلات لازم را دریافت کردند که کاملا توسط نیروهای متخصص و آموزش دیده انجام شد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از ادامه مداخلات در سطح چهارم و در دو بخش مشاوره فردی و گروهی نیز خبر داد که قرار است در سطح چهارم نزدیک به یازده هزار نفر با همکاری ۹۱ نفر (۴۳ نفر در قالب طرح محب و ۴۸ نفر در اورژانس اجتماعی) تحت مشاوره قرار بگیرند.
قادری درباره تامین اعتبار سطح چهارم نیز یادآوری کرد: با پیگیریهای استاندار و جلساتی که با مسئولان ارشد سازمان بهزیستی صورت گرفته مقرر شد این اعتبار تا پایان امسال در اختیار بهزیستی قرار بگیرد.
وی افزود: در تمام این مدت خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ ما نیز پاسخگوی زلزله زدگان است و اگر نیاز به مداخلات تخصصی داشته باشند به همان تیمهای مستقر در مناطق ارجاع میشوند..
مدیرکل بهزیستی استان وجود اضطراب، افسردگی، ترس از زلزله و حتی افکار خودکشی را در بحرانهایی مانند زلزله طبیعی دانست و تصریح کرد: خوشبختانه این مشکلات در زلزله کرمانشاه از موارد مشابه بسیار کمتر بود.
قادری با بیان اینکه در دنیا میزان افکار خودکشی در افراد درگیر زلزله حدود سه درصد است، عنوان کرد: این میزان در زلزله زدگان کرمانشاه حدود نیم درصد بود.