رئیس قوه قضاییه گفت : باید کمیته ای مخصوص راه اندازی شود و مسائل و حقوق عامه نظم پیدا کند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی گفت : چندین هزار نقطه خطرناک در جاده های کشور وجود دارد و باید در رابطه با حقوق عامه در این مورد فکری کرد که البته دادستان ها هم باید کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه ما می دانیم دولت محدودیت دارد ، گفت : ما می دانیم محدودیت دولت نباید باقی بماند و قوه قضاییه وظیفه دارد که دادستان ها در این مورد ورود پیدا کنند و حتی در مواضعی که لازم است به مسئولان اخطار کنند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه گفت: از دادستان خواستم تا کمیته مخصوصی راه اندازی شود و مسائل و حقوق عامه نظم پیدا کند ، نباید افراط در حقوق عامه وجود داشته باشد و نظارت باید صورت گیرد.
آیت الله آملی لاریجانی در پایان گفت : دادستان ها باید به امور مرزها ورود پیدا کنند و آن را مدنظر قرار دهند و ماحصل آن دستورالعمل یا قانونی باشد که اجرایی شود.
رئیس قوه قضاییه گفت : در استفاده صحیح و درست از شبکه های اجتماعی مشکلی نمی بینیم و مخالف استفاده از اینترنت و این شبکه ها نیستیم.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: در بحث فضای مجازی مباحث بسیار مهمی داریم در این مساله گاهی شاهد اختلاف نظر و سلایقی هستیم که آن را برجسته نمی کند. به دوستان و همه کسانی که صدای مرا می شنوند اهمیت این بحث را تاکید می کنم.
وی گفت: قوه قضاییه نه مخالف استفاده از فضای مجازی و نه مخالف استفاده از شبکه های اجتماعی است شاید در میان روسای قوا بنده از شبکه های مجازی و اینترنت بیشتر از بقیه سران قوا در جهت کارهای علمی استفاده می کنم.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: ما با استفاده صحیح و درست از فضای مجازی مشکل نداریم و کسی آنها را منع نمی کند. امروز فضای مجازی به عنوان وسیله و ابزار مهم هم برای اهل تحقیق و هم برای اهل کسب و اقتصاد و خبر است که همه آن را پذیرفته اند.
وی گفت : بحث ما این است که آیا ما به عنوان حکومت و نظام جمهوری اسلامی حق داریم به ادعای وجود فضای مجازی بستر و شاهراهی برای دشمن ایجاد کنیم؟ آیا چنین حقی داریم؟ عقل، قانون و شرع به ما اجازه این کار را می دهد ؟ ما در استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با کسی مشکل نداریم. بحث در این است که آیا هیچ تلازمی وجود دارد استفاده صحیح با اینکه شاهراهی را برای دشمن ایجاد کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: امروز شبکه های اجتماعی سرورها و مدیریتش در خارج از کشور است. بنابراین نباید شرایط لازم را در اختیار دشمن قرار دهیم تا شاهراه در اختیار دشمن قرار بگیرد.
وی گفت: اینکه بخش قابل توجهی از فضای مجازی کشور در اختیار یک پیام رسان به نام تلگرام باشد و این پیام رسان کسی را بنده نباشد و هیچ مراوده ای را نپذیرد که اگر جرمی واقع شد ، باید چه کاری انجام دهیم؟
رئیس قوه قضاییه افزود : این راه می خواهد ما در درون کشور اگر کسی دارای مطبوعات یا رسانه ای اعم از مجازی یا فیزیکی باشد و تخلفی مرتکب شود قوه قضاییه و نیروهای امنیتی به سراغ وی می روند و تخلف یا جرمش را متذکر می شوند. به عنوان مثال اگر فردی از طریق فضاهای مجازی اختلاسی کرده یا از این طریق پولی از بانک دریافت کرده است قوه قضاییه به سراغش می رود و آن را محاکمه می کند اما اگر این شخص در تلگرام بدون مشکل مشغول فعالیت باشد و راهی برای کشف تخلفاتش هم در اختیار نباشد ، قابل قبول نیست.
آیت الله آملی لاریجانی گفت : هیچ گاه نباید آزادراه را برای یک تصادف بست این حرفی کاملا درست و صحیح است اما آزادراه را برای هزاران هزار تصادف و هزاران هزار سرقت و راهزنی باید بست.
در بازداشتها دستبند و پابند زده نشودرئیس قوه قضائیه گفت: هیچ دلیلی ندارد که به یک مدیر اجرایی یا فردی که منتظر قرار است در هنگام بازداشت دستبند و پابند زده شود، از این پس تکرار نشود.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در همایش قوه قضائیه افزود: با مردم با تکریم و احترام برخورد شود و هیچ دلیلی ندارد در بازداشتها تا صدور قرار دستبند و پابند استفاده شود و از این به بعد در زندانها و دادسراها چنین مسئلهای تکرار نشود.
وی گفت: بارها گفته ام قرار وثیقه را طوری تنظیم کنید که آخر وقت نباشد، متاسفانه برخی چهارشنبه قرار وثیقه را تنظیم میکنند که با تعطیلات آخر هفته بازداشت ادامه پیدا میکند.
رئیس قوه قضائیه افزود: همه مدیران و مسئولان قوه قضائیه توجه و تدبیر کنند تا همین اتفاقات کوچک باعث مخدوش شدن چهره قوه قضائیه نشود.
آقای آملی لاریجانی گفت: قوه قضائیه باید فصل الخصومه باشد یعنی رسیدگی به دعاوی و فصل خصومت کردن کار دستگاه قضائی است، اما اینکه عدهای با عنوان نقد مسائلی را مطرح میکنند که فضاسازی بی معنا ایجاد کند، درست نیست.
وی افزود: قوه قضائیه باید قوهای مقتدر باشد و آخرین حرف را بزند و با کمترین اشتباه پیش برود.
رئیس قوه قضائیه گفت:میلیونها خدمت در مجموعه قوه قضائیه در حال انجام است، اما دشمنان و نظام سلطه علیه قوه قضائیه بمباران رسانهای میکنند، چنان که وزیر خارجه آمریکا میگوید در قوه قضائیه ایران بی عدالتی است و باید بپرسیم چرا دستگاه قضا را سیبل هجمه رسانهای کرده اند؟
آیت الله آملی لاریجانی افزود: موسساتی به عنوان دموکراسی در حال شکل گیری است تا در جهان علیه قوه قضائیه ایران کار کنند، چون دستگاه قضا سد مقابل نفوذ سلطه است.
وی گفت: به قضات میگویم امروز نیازمند کار جهادی هستیم و میدانم که زیر بار تهمتها و توهینها قرار داریم به عنوان مثال در درون کشور یکی از مسئولان عالی رتبه قبلی هرچه دوست دارد به مسئولان قضائی میگوید، این حرکت چه توجیهی دارد؟ اگر دشمنی دارید و میخواهید زهر بریزید چرا برای دستگاه قضا؟
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: قضات و مسئولان اجرایی دستگاه قضا از جان خود مایه میگذارند با اوباش، متعرضان نوامیس مردم و مفسدان میجنگند، اما شما انها را آماج تهمتها قرار میدهید.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: به عهدی از قضات نه در دادسرا و نه در دادگاه و دیوان عالی الزام به رایی نکردم، چون خلاف شرع میدانم.
وی افزود: حالا قضات ما را مورد هجمه قرار میدهند و حتی قاضی فاضل و توانمندی که با دقت تمام جوانب را دیده است، تحت تهمت، افترا و توهین قرار میدهند.
رئیس قوه قضائیه در پایان گفت: من به شما مدیران اجرایی و مسئولان قضایی میگویم که با وجود این هجمهها کار جهادی و خدایی انجام میدهید.