پخش زنده
امروز: -
رئیس رسانه ملی از پیشنهاد ایجاد کمیتههای کاری با دستگاهها و نهادهای دولتی با هدف بالا بردن اعتماد مردم و رفع مشکلات آنها بهویژه در زمینههای اقتصادی و معیشتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، دکتر علی عسکری در پنجمین نشست سراسری مدیران رسانه ملی با عنوان «منشور رسانه»، بر لزوم تعامل بیشتر میان دولت و رسانه ملی برای حل مشکلات مردم تاکید کرد و از پیشنهاد ایجاد کمیتههای کاری با دستگاهها و نهادهای دولتی با هدف بالا بردن اعتماد مردم و رفع مشکلات آنها بهویژه در زمینههای اقتصادی و معیشتی خبر داد.
وی بر لزوم عملکرد هنرمندانه صدا و سیما برای حفظ مرجعیت این رسانه و پیگیری مطالبات مردم تأکید کرد.
رئیس سازمان صدا و سیما با تشریح اوضاع کنونی ایران در منطقه و جهان گفت: اکنون کشور تحت تأثیر سه عامل؛ خروج آمریکا از برجام و راهبردهایی که برای فشار به نظام اسلامی ایران در پیش گرفته، وضع منطقه و برتری روزافزون قدرت محور مقاومت و شرایط داخلی خصوصاً در زمینه اقتصاد و تلاش برای اثرگذاری بر افکار عمومی با تکیه بر مشکلات اقتصادی مردم قرار گرفته است.
وی در تبیین اولین عامل با اشاره به اینکه رئیس جمهور آمریکا با خروج از برجام راهبرد جدیدی علیه ایران کلید زد، افزود: ترامپ برای فشار همه جانبه به جمهوری اسلامی ایران در گام اول راهبرد خروج از برجام را در پیش گرفت و این راهبردها در سرفصلهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... با هدف اعمال فشارکوتاه مدت بر ایران طراحی شده است.
رئیس رسانه ملی با اشاره به ناتوانی آمریکا در وارد کردن فشار طولانی مدت و جنگ نظامی علیه ایران گفت: دولت آمریکا میکوشد دربازه زمانی چند ماهه این راهبرد کوتاه مدت را عملی سازد.
وی با تأکید بر اینکه امسال چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است، افزود: دشمن تلاش میکند دستاوردهای نظام اسلامی را در این چهل سال ناچیز جلوه دهد و ما باید برای معرفی این دستاوردها و خنثی کردن توطئه دشمن تلاش کنیم و بر همین اساس رسانه ملی برنامهای ویژه برای چهلمین سال پیروزی انقلاب دارد.
دکتر علی عسکری با بیان اینکه آمریکاییها به دنبال گرفتن امتیازی راهبردی از ایران هستند، گفت: تصور آمریکا این است که اگر ایران با تهدیدات شدیدتر مواجه شود این امتیاز راهبردی را کسب میکند برای همین تلاش میکند تا با جنگ روانی یاس و ناامیدی را در جامعه گسترش دهد.
وی با بیان اینکه آمریکا در ابعاد مختلف، از پیروزی انقلاب تاکنون راهبردهای مختلفی را برای براندازی نظام اسلامی ایران در پیش گرفته و هدف اصلی او بر مبنای اثرگذاری بر افکار عمومی مردم ایران است، افزود: نقش رسانه ملی برای خنثی کردن توطئه دشمن در زمینه ایجاد تصور و ادراکات برای مردم ایران بسیار پر رنگ و مهم است و ما باید هوشیار باشیم.
دکتر علی عسکری گفت: دشمن پیش از این بر موضوع شکاف میان حاکمیت متمرکز شده بود و امروز با اعتراف به اینکه دولت ایران جزء نظام اسلامی ایران است میکوشد میان مردم و نظام این شکاف را ایجاد و تقویت کند.
رئیس سازمان صدا و سیما از راهبرد آمریکا برای دست گذاشتن بر مشکلات معیشتی مردم و نیازهای اقتصادی آنها سخن گفت و افزود: دشمن بر نیروهای نفوذی تکیه میکند و این نیروهای نفوذی با تکیه بر شبکههای اجتماعی خصوصاً تلگرام میکوشند هدایت این عملیات را بر عهده بگیرند.
دکتر علی عسکری تلگرام را عاملی برای ارائه دادههای فراوانی از متن جامعه ایران به دشمن دانست و گفت: دشمن در داده کاوی مهارت بسیار دارد و از این بستر نقاط ضعف را در زمینههای مختلف رصد میکند و به شناخت وضع موجود میرسد.
وی سپس از نقش اروپا در اوضاع کنونی سخن گفت و افزود: اروپاییها میخواهند ایران را در برجام پای میز مذاکره نگه دارند تا آمریکا به اهدافش برای تضعیف نظام اسلامی برسد.
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه آمریکا با تکیه بر اطلاعاتی که از جریانات نفوذی ایران میگیرد به راهبرد تبدیل اعتراضات کوچک به اغتشاش دست مییابد گفت: زیر ساخت این اطلاعات، شبکههای اجتماعی و تلگرام است.
وی افزود: به کمک این شبکههای اجتماعی دشمن به نقاط ضعف و مشکلات مردم واقف میشود و از آن برای ایجاد ناامنی در جامعه استفاده میکند.
دکتر علی عسکری سپس از برتری کشور در منطقه و اهمیت آن به عنوان عامل اثرگذر بر اوضاع داخلی و خارجی یاد کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه کاملاً مقتدرانه و قوی در صحنه حاضر است و تمام توطئههای آمریکا و صهیونیستها را برای تقویت داعش، منافقین و تضعیف ایران در میان همسایگان خنثی کرده و آن را در میدان شکست داده است.
وی با اشاره توطئههای آمریکا برای ایجاد ناامنی در کشورهای همسایه ایران و منطقه افزود: در قبال اقتدار ایران در منطقه، آمریکا میکوشد ائتلافی را علیه کشور ما در میان همسایگان و منطقه تشکیل دهد و با تخریب رابطه ایران با همسایگانش حلقه تحریم را تنگتر کند.
دکتر علی عسکری اوضاع داخلی را از عوامل دیگر مؤثر بر کشور برشمرد و گفت: با خروج آمریکا از برجام و تشدید معضلات اقتصادی شرایطی برای اثرگذاری دشمن بر افکار عمومی ایجاد شده است که باید با همراهی مردم و شناخت مشکلات معیشتی آنان و پیگیری مطالبات آنها در رسانه ملی راههای دادن امتیاز راهبردی به دشمن را بست.
وی راهاندازی جنگ اقتصادی را از اهداف کنونی دشمن برشمرد و افزود: دشمن با هدف جنگ اقتصادی میکوشد با تحریمها، عملیات روانی و به چالش کشیدن متن زندگی مردم در این نبرد برتری یابد.
دکتر علی عسکری با اشاره به تأکیدمقام معظم رهبری بر محوریت اقتصاد در سالهای اخیر و شعار سال، از اهمیت این مقوله سخن گفت و افزود: باید در زمینه اقتصاد کشور اقدام انقلابی کرد تا رونق بگیرد و ابتکار عمل را از دشمن بازستاند.
وی ریشه کینه آمریکا از ایران را شکست تمام سیاستهای این کشور برای تضعیف ایران و تسلط بر منطقه و حمایت از صهیونیستها دانست و گفت: رابطه ما با آمریکا هیچگاه به نتیجه برد - برد ختم نمیشود، حتی اگر بنا برتصور غلط برخی مذاکره بدون قیدوشرط با آمریکا را بپذیریم تجربه نشان داده است که این کشور از راهبردهای شیطانی برای غلبه بر ما دست نخواهد کشید.
رئیس سازمان صدا و سیما بدعهدی آمریکا در خروج از برجام را عاملی مهم برای نفرت بیشتر مردم ایران از دولت این کشور دانست و با مروری بر نتایج بدست آمده از نظرسنجی رسانه ملی از مردم ایران در زمینه اعتماد به آمریکا و نفرت آنها از این دولت گفت: با بررسی نمودارهای بهدست آمده از نتایج این نظرسنجیها نفرت مردم ایران از آمریکا نسبت به چهارسال گذشته بسیار بیشتر و اعتمادشان به این کشور کمتر شده است و بیش از ۹۰% مردم ایران باور دارند که آمریکا قابل اعتماد نیست.
وی افزود: مردم ایران امروز نسبت به خیلی از کشورهای پیشرفته از مواهب طبیعی زیادی برخوردارند، اما دشمن میکوشد این تصور را القاء کند که آنها پس از انقلاب از این مواهب محروم شدهاند و رسانه ملی باید با یادآوری این مواهب و دستاوردهای نظام اسلامی امید و روحیه نشاط در مردم را تقویت کند.
رئیس رسانه ملی معنای تحریم رئیس صدا و سیما را در کنار سپاه پاسداران و نیروهای انقلابی، نقش رسانه ملی در مقابل تهاجم رسانهای غرب دانست و گفت: مردم ایران با تمام مؤلفههایشان و شجاعت بینظیر در مقابل دشمن خواهند ایستاد.
دکتر علی عسکری مقابله با دو عامل اقتدار کشور که قدرت موشکی و قدرت منطقهای است را هدف اصلی آمریکا و غرب دانست و افزود: دشمن بداند ایران در این دو زمینه با کسی مذاکره نخواهد کرد.
رئیس سازمان صدا و سیما سپس به وظایف رسانه ملی در شرایط کنونی کشور پرداخت و گفت: هدایت و صیانت از افکار عمومی مهمترین وظیفه صدا و سیماست.
وی افزود: رسانه ملی باید با زبان مردم، سخن بگوید و با بالابردن سرمایه اجتماعی و تقویت مرجعیت و محبوبیت رسانهای ارتباطش را با مردم عمیقتر کند.
دکتر علی عسکری از لزوم بیان صادقانه واقعیات اقتصادی کشور برای مردم سخن گفت و افزود: صدا و سیما با بیان این واقعیات و انجام رسالتش باید در مقابل این راهبرد پیچیده آمریکا بایستد و دولتمردان نیز در این زمینه باید با رسانه ملی تعامل داشته باشند و بامردم حرف بزنند.
وی از پیشنهاد ایجاد کمیتههای کاری با دستگاهها و نهادهای دولتی یاد کرد که میتواند به بالا بردن اعتماد مردم و ایجاد آرامش در آنها کمک کند.
رئیس رسانه ملی با اشاره به عملکرد مطلوب صداوسیما در نوروز و رمضان ۹۷ و بالا رفتن میزان مخاطبان گفت: با وجود تمام تلاش دشمن برای رقیب تراشی برای رسانه ملی این رسانه رشد خوبی داشته است.
دکتر علی عسکری به نقش رسانههای استانی در تقویت مرجمعیت اجتماعی در کشور اشاره کرد و افزود: باید اخبار خوش را برای مردم بازگو کرد که موجب امید آفرینی است.
ضرورت کاوش در اوضاع کشور و احوال اجتماعی مردم از موضوعات دیگری بود که رئیس سازمان در این نشست از آن یاد کرد و گفت: یکی از مهمترین محورهای این کاوش نظرسنجیهای مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیماست.
دکتر علی عسکری ایستادگی درمقابل نفوذ دشمن را از وظایف جدی رسانه ملی دانست و تاکید کرد: ما با حفظ ادبیات انقلابی باید فداکارانه از حریم ملت و کشور دفاع کنیم.
رئیس رسانه ملی سپس خطاب به مدیران حاضر در پنجمین نشست منشور رسانه تاکید کرد: باید به عرصههای جدید زندگی مردم و حضور موثر در فضای مجازی توجه جدی داشته باشیم تا نقطه عطفی در این فضا ایحاد کنیم و با رصد مداوم فضای مجازی درک مردم را از توطئههای دشمن بالا ببریم.
دکتر علی عسکری بر لزوم عملکرد هنرمندانه برای تقویت ارتباط با مردم تاکید کرد و گفت: مردم باید بدانند صدای آنها از حلقوم رسانه ملی بیرون میآید و صداوسیما صدای رسای آنهاست و در این صورت است که مرجعیت رسانه ملی استمرار خواهد یافت و باید ارتباط با مردم بیش از پیش تقویت شود.