پخش زنده
امروز: -
اشتها میل طبیعی به غذا خوردن است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛تفاوت اساسی بین گرسنگی و اشتها این است که اشتها نیاز به غذا خوردن برای حفظ تعادل انرژی است.
از دست دادن اشتها دلایل متعددی مانند درد، اضطراب، کاهش فعالیت فیزیکی، افسردگی، خستگی یا بر اثر برخی داروها یا بیماری ها دارد.
فیزیولوژی اشتها
مغز با روند سوخت و ساز بدن و اشتها را کنترل می کند. سیستم عصبی مرکزی از عصب های واگ و سیگنال های هورمونی مانند گرلین از معده، انسولین از پانکراس و لپتین از سلول های چربی پیام دریافت می کند.
انسولین و لپتین محرک آزاد شدن افزایش دهنده ی اشتها هستند وعصب های واگ تحریک کننده های اشتها از طرف گرلین را افزایش می دهند. سطوح بالای انسولین خون نیز باعث تحریک ذخیره سازی چربی می شود.
نکاتی برای افزایش اشتها
از آنجا که مغز اشتها را مشخص می کند، پرهیز از غذاهای خاصی که منجر به افزایش اشتها می شود، به بهبود تحریک در سیستم عصبی مرکزی کمک کند.
غذاهایی که دارای محتوا اسیدی بالا هستند مانند لیمو، هویج، آب پرتقال و گوجه فرنگی منجر به کاهش سرعت هضم شوند و به سادگی غذا را در معده نگه دارند.
داروهای خانگی
درمان های خانگی زیادی موجب افزایش اشتها می شود. ترکیب موز با یک لیوان شیر اشتها را تحریک می کند. مصرف شیر بادام، مخلوطی از زنجبیل تازه، آب لیمو و نمک نیز اشتها را افزایش می دهد.
همچنین استفاده از میان وعده هایی نظیر بادام زمینی، میوه های خشک، سبزیجات و میوه های تازه، اشتها را تحریک می کند.
انگور بیدانه قرمز، زردآلو و هلو، انجیر و خرما نیز اشتهای را افزایش می دهد همچنین ادویه جات و گیاهان از جمله هل، دارچین و رازیانه نیز به تحریک اشتها کمک می کنند.