گوش دادن فعال، نخستین قدم در پیشگیری از اعتیاد کودکان
ابراز علاقه و همدلی کردن با کودکان؛ سدی در برابر گرایش به اعتیاد در آنان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به مناسبت پنجم تیر، روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، گفت: توجه و علاقه به صحبتهای کودکان، تشویق کردن آنان به صحبت کردن، گوش دادن صبورانه به صحبتهای کودکان، همدلی با کودک و اجازه ابراز عقیده از مهمترین مهارتهایی است که سبب کم شدن گرایش آنان به مواد مخدرمی شود.
دکتر عبدالرسول همتی افزود: برای برقراری ارتباط بهتر و بیشتر سعی کنیم از کودکان سوالات باز بپرسیم، برای کودکان وقت بگذاریم و طوری با فرزند خود رفتار کنیم که احساس ارزشمندی داشته باشد.
دکتر همتی توصیه کرد: اگر محیط خانواده سالم باشد، کودک مهر و محبت را میآموزد و اعتماد به نفس و احساس مسوولیت در وی افزایش مییابد.
وی کمبود سرمایههای اجتماعی مثبت، کمبود زمینههای مناسب برای افزایش نشاط اجتماعی، تنش بالا در خانواده، آگاهی پایین خانوادهها در زمینه فرزند پروری، روابط اجتماعی و خانوادگی ضعیف، نبود آگاهی پدر و مادر در خصوص اصول ارتباطی با فرزندان و اعضای خانواده، پایین بودن مهارتهای زندگی و در دسترسبودن مواد را از مهمترین دلایل گرایش به بیماری اعتیاد اعلام کرد.
معاون بهداشت دانشگاه، افزایش مصرف مواد در بانوان و کاهش سن مصرف در جوانان و نوجوانان را دو معضل مهم در این زمینه دانست و گفت: این در حالی است که روز به روز بر مصرف مواد صنعتی و جدید که عوارض غیرقابل جبرانی بر سیستم مغزی و زندگی فرد دارد؛ افزوده میشود.
پنجم تیر هر سال روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است و شعار امسال سازمان جهانی بهداشت با عنوان «گوش کردن به کودکان و جوانان؛ گام نخست در کمک به رشد سالم و ایمن آنها» انتخاب شده است.