به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ «قندی امید من است»، این سخن شهید مرتضی مطهری در مورد قندی است. او یکی از بهترین شاگردان استاد مطهری بود. همسر شهید مطهری روایت کرده است . یکی از آرزوهای بزرگ شهید قندی رفتن به حوزه علمیه قم بود.
شهید قندی مدرک فوق لیسانس مهندسی الکترومکانیک خود را سال ۴۵ از دانشگاه تهران دریافت کرد. سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. او در سال ۵۰ مدرک دکتری رشته مهندسی برق و الکترونیک را کسب کرد. محمود فعالیتهای اسلامی – سیاسی خود را در کتابخانه اسلامی دانشکده فنی آغاز و در آمریکا ادامه داد.
او همچنین یکی از موسسین انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا بود. وی در آمریکا با شهید چمران آشنا شد و پس از بازگشت به کشور همکاری بیشتری داشتند.
وی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و به پخش اعلامیههای امام راحل پرداخت. او در زمان اغتشاشات ضد انقلاب در کردستان که خرابی دستگاههای مخابراتی را به دنبال داشت، پیش از هر کسی برای تعمیر آنها پیشقدم شد. شهید قندی ۲ مرتبه از سوی ساواک شناسایی و زندانی شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سمت ریاست دانشکده مخابرات و سپس از طرف شورای انقلاب به وزارت پست، تلگراف و تلفن منصوب شد. شهید قندی ارتباط نزدیکی با شهدای بزرگی همچون چمران، بهشتی و مطهری داشت و راه آنها را سرلوحه خود قرار داده بود. او دو روز پس از شهادت شهید چمران خطاب به همسرش گفته بود: «دلم برای چمران تنگ شده است».
تجدیدنظر در سازمان شرکت مخابرات ایران بر اساس سیاست عدم تمرکز، واگذاری اختیارات و مسئولیت های اجرایی به استان ها، کاهش تمرکز پرسنل در واحدهای مرکزی شرکت و ترغیب آنان برای مراجعت به استان ها، کاهش برنامه توسعه تلفن تهران و شهرهای بزرگ و اختصاص اعتبارات مربوطه به نقاط محروم و کوچکتر، تقویت اخلاق اسلامی و رفتار مذهبی کارکنان، برقراری ارتباط مخابراتی بیش از 500 روستای کشور و تقویت امکانات مادی برای تولیدکنندگان داخلی وسائل مخابراتی در جهت خودکفا شدن مملکت نسبت به خرید وسائل مورد نیاز از جمله فعالیتهای شهید قندی در دوران حیات است.
شهید قندی در تاسیس جامعه اسلامی دانشگاهیان فعالیت داشت. وی در آخرین ساعات حیات خود قبل از شرکت در جلسه حزب جمهوری اسلامی به کلاس درس فقه رفته بود. شهید قندی از محضر شهید بهشتی بسیار بهره برد و سرانجام ۷ تیر ماه در کنار وی به آرزوی دیرینهاش رسید و آرام گرفت.
در قسمتی از آخرین پیام شهید قندی خطاب به همکارانش چنین آمده است: « اینک در آستانه فرا رسیدن ماه مقدس و مبارک رمضان قرار گرفتهاید، دعا میکنم که در این ماه مبارک خاطره پیروزیهای بزرگ مسلمین صدر اسلام برای ملت ما تجدید شود و به همه همکاران عزیز توصیه میکنم که در این ماه مبارک به تهذیب نفس، توبه از لغزشگاهها و گناهان، نزدیک شدن به خالق و نیز کسب آمادگی بیشتر برای مبارزه با دشمنان اسلام و ایران و به ویژه نابودی رژیم صدام کافر بپردازیم».
شهدای کابینه دولت در فاجعه ۷ تیر؛ شهید کلانتری راه ۵۰ ساله را ۲ ساله پیمود
شهید کلانتری از وزرای پرکار و فعال کابینه شهید رجایی بود؛ راههایی که او در مدت کمتر از ۲ سال در محرومترین نقاط کشور ساخت، بیش از اقدامات رژیم منحوس پهلوی در این زمینه بود.
انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی واقعهای است که در ۷ تیر ۱۳۶۰ منجر به شهادت شهید بهشتی و ۷۲ نفر از اعضای این حزب شد. به مناسبت سالروز این ترور به مرور فعالیتهای چند تن از شهدای این حادثه پرداختیم که در ادامه میخوانید:
شهید حسن عباسپور (وزیر نیرو)
حسن عباسپور در سن ۱۹ سالگی فعالیتهای سیاسی خود را با پخش اعلامیههای حضرت امام آغاز کرد. وی بر اثر هوش و ذکاوت فوقالعادهاش از چهار سالگی علم را فرا گرفت و در سن ۴۶ سالگی از دانشکده فنی رشته الکترومکانیک فوق لیسانس گرفت و با ادامه تحصیلات خود چند تز دکترا را در کشورهای اروپایی به دست آورد و معتقد بود که فراگیری تکنولوژی جدید در حد یک فرضیه واجب است و خود نمونه بارز یک متخصص مکتبی بود.
از خصوصیات بارز وی شهامت و قاطعیت در کارهایش بود. از کارهای بزرگی که شهید عباسپور انجام داد حذف قراردادهای تحمیلی استعماری و تلاش در جهت خودکفایی صنعت آب و برق و قراردادن طرحهای عمران در خدمت مستضعفین و بکارگیری نیروهای جوان و مومن در وزارت نیرو بود. دیگر از کارهای جالب وی نشر عقاید اسلامی جهت حاکمیت هرچه بیشتر فرهنگ اسلامی و به وجود آمدن دفاتر و ارشاد و روابط عمومی در سطح وزارتخانه بود.
شهید محمدعلی فیاضبخش (وزیر بهداری)
شهید فیاضبخش خود از جنوب شهریها بود. او میدانست یک جنوب شهری محروم با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند تا به دانشگاه راه پیدا کند و به همین دلیل به محض فارغالتحصیل شدن از دانشگاه مطب خود را در جنوب شهر انتخاب کرد.
معروف است که دکتر روزانه بیش از ۱۸ ساعت به طور مداوم کار میکرد و بعد از گرفتن تخصص در رشته جراحی به مدت چهار سال به طور رایگان در یکی از بیمارستانها به جراحی و طبابت بیماران مشغول بود. میگویند در هفده شهریور خونین او حماسه آفرید و از صبح تا شام در منزل به مداوای مجروحان فاجعه میدان شهدا مشغول بود و حتی با قیچی خیاطی و کمترین وسائل به جراحی و معالجه تیرخوردگان میپرداخت.
همسرش روایت کرده است: «یاد ندارم که دکتر یک شب به خود این اجازه را داده باشد که از مریضها روی برگرداند. رفتارش در منزل با پدرانی که من در اطراف خود میبینم خیلی فرق دارد. گذشته از پدر بودن برای فرزندانش یک دوست بود.» فرزند شهید نیز روایت کرده است: «پدرم خیلی چیزها به ما یاد داد. یکی از آنها نماز جعفر طیار بود.»
دکتر معتقد بود که مرد وقتی میتواند در جامعه مفید و کارساز واقع شود که زن و فززندانش را خوب بسازد. شخصیت مرد را باید در خانواده جستجو کرد.
شهید موسی کلانتری (وزیر راه و ترابری)
شهید کلانتری از وزاری پرکار و فعال کابینه شهید رجایی بود، راههایی که او در مدت کمتر از ۲ سال در محرومترین نقاط کشور ساخت، از ۵۰ سال حکومت ننگین پهلوی بیشتر بود.
بر اثر طرح جالب احداث جاده از روی دریاچه ارومیه که از طرف شهید کلانتری ارائه داده شد و تاکیدی که شهید بهشتی از فعال بودن و کارآیی او داشت باعث شد وزارت راه را بر عهده او بسپارند. راهی را که وی در ارومیه ساخت به تمام متخصصین ثابت کرد که ما میتوانیم در این زمینه خودکفا و بینیاز از مهندسین خارجی باشیم.
شهید کلانتری از مادرش خواسته بود که طلاهای خودش را بفروشد و پولش را به حساب مستمندان بیخانه واریز کند. خودش هم ماشین بیوکش را فروخت و برای خرید جهیزیه به خانوادههای نیازمند کمک کرد.
از خصوصیات اخلاقی او اعتقاد و توکلش به خداوند بود و هر کاری میکرد یا در صدد انجام دادن آن بود پیوسته رضایت خداوند را مدنظر خود قرار میداد و معتقد بود که اگر انسان در راه خداوند گام بردارد و نیتش الهی باشد و به او توکل کند بدون شک در کارهایش موقق خواهد بود و اگر در کاری موفق نشود حتماً خداوند مصلحت ندانسته است.
شهید کلانتری در وصیتنامه نوشته است: «خداوندا آرزو دارم که در بستر نمیرم. به بچههای من بگویید همه چیز خود را فدای اسلام کنند و تا جایی که در ذهن دارم به کسی بدهکار نیستم بجز پدر و مادرم که انشالله مرا میبخشند. آنهایی که مرا نمیشناسند بدانند این انقلاب، الهی است و خود را فدای آن کنند و خداوند همیشه رحمت خود را از این ملت دریغ نفرماید و طول عمر به امام امت عطا فرماید.»