پخش زنده
امروز: -
مسلمانان انگليس با تبعيض هاي متعددي در اين کشور مواجه هستند.
يک سال پس از حمله تروريستي نژادپرست انگليسي به مسلمانان نمازگزار در بيرون از يک مؤسسه اسلامي در شمال شهر لندن، شوراي مسلمانان انگليس طي بيانيه اي از اينکه تا کنون هيچ اقدام قابل توجهي در اجراي قانون مبارزه با جرايم ناشي از نفرت و نيز مبارزه با اسلام هراسي در اين کشور صورت نگرفته ابراز نگراني و نارضايتي کرده است. از زمان حمله "دارن اوزبورن" در محله فنيزبري پارک لندن به مسلمانان، اجراي قانون مبارزه با نفرت در انگليس نه تنها پيشرفتي نداشته بلکه شمار حملات به مسلمانان و مراکز اسلامي در اين کشور افزايش يافته است.
در اين شرايط، اسلام هراسي در انگليس ابعاد تازه اي به خود گرفته است. اين اسلام هراسي از يک سو واکنشي است به روند روبه افزايش گرايش به اسلام در جامعه انگليس و تسريع پديده اسلامخواهي و اسلام گستري در اين کشور و از سوي ديگر سبب افزايش خشونت و تبعيض عليه مسلمانان شده است. تبليغات منفي عليه مسلمانان در کشورهاي غربي از جمله انگليس موجب شده است تا تصورات غلطي در مورد اسلام و مسلمانان در اذهان عمومي به وجود بيايد.
"اسيدپاشي" تازه ترين مورد خشونت عليه مسلمانان در انگليس است. به گزارش گاردين مردي که به همراه دخترعموي خود هدف اسيدپاشي قرار گرفته، گفته است آنها به دليل مسلمان بودنشان هدف قرار گرفته اند. «جميل مختار» و «رشام خان» در حالي که پشت چراغ قرمز در خودروي خود در محله «بکتون» در شرق لندن نشسته بودند، با اسيد مورد حمله قرار گرفتند. هر دوي آنها به شدت از ناحيه صورت و بدن دچار سوختگي شده اند.
در ميان آنچه در بررسي وضعيت حقوق بشر در انگليس آشکار مي شود اين است که قانون ضدتروريسم هم به دستاويزي براي دولت انگليس جهت اعمال فشار بيشتر بر جامعه مسلمان در اين کشور تبديل شده که در موارد متعددي منجر به نقض حقوق آنان گرديده است.
گفتني است که دولت انگليس بعد از تحولات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، سعي در اتخاذ اقدامات نظارتي و کنترلي شديدي به ويژه عليه مسلمانان اين کشور کرد که از جمله آنها، تصويب و اجراي قانون “ضدتروريسم” بود.
افزايش خشونت عليه مسلمانان در مناطق عمومي انگلستان موجب گوشه گيري آنها شده است. به سخني ديگر گوشه گيري مسلمانان به دليل افزايش رفتارهاي خشونت آميز بوده است.
مخلص کلام اين که گزارشات مختلف از انگليس حاکي از آن است که مسلمانان انگليس با تبعيضات اقتصادي و اجتماعي متعددي در اين کشور روبه رو هستند و دائماً در معرض عمليات تعقيب و جستجوي پليس و ديگر نهادهاي امنيتي قرار دارند؛ به طوري که گزارشگر ويژه سازمان ملل هم نسبت به کنترل اطلاعات خصوصي مسلمانان، جستجوي منازل آنان و بازداشت و بازجويي مسلمانان صرفا به دليل گرايش مذهبي شان ابراز نگراني کرده است.
........................................................
مصطفي عبدلي