پخش زنده
امروز: -
صهیونیست ها در دولت های آمریکا همواره دست برتر داشته اند و این در دولت جدید آمریکا نیز حاکم است و به دنبال تجزیه کشورهای عربی است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ، پایگاه اینترنتی رای الیوم در یادداشتی به قلم صبحی غندور مدیر مرکز «گفتگوهای عربی در واشنگتن» نوشت : صهیونیست ها در دولت های آمریکا دست برتر را در اختیار دارند و این مسئله در دولت جدید آمریکا نیز حاکم است به طوری که این دولت درصدد تجزیه کشورهای عربی و تشکیل کشوری برای "یهودیان" است که قدرت آن از دیگر کشورها بیشتر باشد.
تحرکات آمریکا در موضوع فلسطین ، تلاشی برای رسیدن به ناکجاآباد است ؛ به طوری که واشنگتن اکنون در قبال مسئله «کشور فلسطین»، مرزهای این کشور مورد نظر، پایتخت یا ماهیت ساکنان آن یا میزان استقلال و حاکمیت آن، موضع مشخصی ندارد.
آیا عمل کردن در چارچوب منافع اسرائیل ، فراتر از همه بحران های منطقه و درگيري ها در آن نیست ؟! آیا اساس مشکلات در خصوص فلسطین، خارج کردن درگیری های عربی- اسرائیلی از گستره فراگیر عربی و تبدیل آن به «فرایند متزلزل فلسطین- اسرائیل» نیست؟!
چه بسا حوادثی که در سال های اخیر اتفاق افتاده و جنگ ها و فضای دودستگی که همچنان در بسیاری کشورهای عربی وجود دارد، گواهی بر آن باشد که تحولات کشورهای عربی در خدمت طرح های اسرائیل با هدف تجزیه کشورهای عربی و تبدیل آنها به کشورهای کوچک طایفه ای و مذهبی درگیر با یکدیگر انجام می شود، به شکلی که «کشور یهود» در میان آنها قدرتمندترین و بر دیگر کشورها تسلط داشته باشد. بنابراین، هدف آن است که به موازارت ویرانی و نابودی «دیگر کشورهای» منطقه، اسرائیل به عنوان «کشوری برای یهودیان» باشد.
رای الیوم در ادامه نوشت: «منافع اسرائیل» نه تنها در کشورهای عربی، بلکه در غرب و به طور مشخص در آمریکا هم در اولویت است. بسیاری از سیاست های واشنگتن و جنگ های اخیر آن ، بر اساس «منافع اسرائیل» و نه «منافع آمریکا» صورت گرفته است. وقتی که دولت های آمریکا بخواهند در چارچوب تحقق سیاست «نخست آمریکا» تلاش کنند مانند اقدام دولت باراک اوباما رئیس جمهور پیشین این کشور در قضیه فلسطین ، لابی های صهیونیستی در آمریکا اعمال فشار می کنند ودر نتیجه، اولویت ها و تصمیم ها به گونه ای «اصلاح می شود» تا با دیدگاه های اسرائیل هماهنگ باشد!
طرح آمریکا در منطقه در دوره جرج بوش و «نئومحافظه کاران» مبتنی بر تحمیل جنگ ها، «هرج و مرج هدفمند»، «خاورمیانه جدید» و دعوت به دموکراسی های «فدرالی» بود؛ دموکراسی که موجب تجزیه وتضعيف یک کشور می شود و تضمین کننده تداوم سیطره بر ثروت ها و تصمیم های آن است.
اکنون دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا هم این دیدگاه را درباره منافع این کشور کنار نگذاشته است و همچنان هدف «تغییر جغرافیایی» در نقشه کشورهای عربی پررنگ تر شده است.