در فارس
طرحي براي گذر از تنش خشکسالی
توسعه کشتهای نشائی سبب صرفه جویی ۲ میلیون متر مکعب آب کشاورزی در فارس میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما ، مرکز فارس، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با فراهم شدن امکان تولید انواع نشا سبزی و صیفی جات و برخی زراعتها مثل چغندر و ذرت در هزار و ۶۰۰ هکتار وسعت گلخانه فارس سالانه ۱۲۵ میلیون قطعه نشا تولید می شود.
پاکاری گفت: اطمینان از تبدیل یک بذر به گیاهی بالغ ، کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در یک دوره تولید نشا نسبت به تولید در اراضی روباز از مهترین مزایای تولید و کشتهای نشایی است.
وی توسعه ۷ هزار هکتار انواع کشت گلخانه ای، سایبانی و تولید نشا را تا هشت سال آینده از اولویتها و ضروریهای جهاد کشاورزی برای مقابله با تنشهای آبی بخش کشاورزی اعلام کرد.
معاون فنی مجتمع گلخانهای لوتوس هم گفت: کاشت بذر در اراضی کشاورزی تا تبدیل شدن آن به یک نشا گاهی اوقات نیاز به سه دوره آبیاری دارد و در هر هکتار میزان هفت تا ۱۰ برابر بذر بیشتر مصرف میشود.
سروی گفت: در این روش امکان تصمیم گیری بهتر برای کشاورز در برداشت محصولات قبلی فراهم میشود.
به گفته کشاورز پاسارگادی ، در زراعت روباز برای کشتی مثل گوجه فرنگی در یک هکتار یک تا دو کیلو گرم بذر لازم است، اما کارشناسان گلخانهای میگویند با کشت نشائی، ۲۰۰ گرم بذر برای تولید نشا و پوشش یک هکتار زمین کشاورزی روباز کافیست.
کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هم با بیان اینکه شرایط گلخانهای برای تولید نشا بسیار کنترل شده است افزود: در این روش نشا انتقال داده شده به زمین قویترو در زمان کوتاهتری به ثمر دهی برسد.
کاری گفت: به طور میانگین امکان تولید ۴ دوره کشت نشا در طول سال در گلخانههای فارس وجود دارد و مازاد نشاهای تولیدی به استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر صادر میشود.