به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه و به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان، امید قادری با بیان اینکه در آیین
نامه ساماندهی کودکان کار ۱۳ دستگاه مسئول ساماندهی این کودکان هستند، اظهار داشت: با این وجود همه بهزیستی را تنها متولی کار در این زمینه میدادند و سایر دستگاهها آنچنان که باید به وظایف خود عمل نمیکنند.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز کودکان کار در استان، گفت: سال گذشته با راه اندازی این مرکز ۴۵۰ کودک کار در استان شناسایی شده و برای آنها پرونده تشکیل شد و امسال نیز مرکز دوم کودکان کار استان راه اندازی میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کودکان کار را به دو دسته دارای سرپرست و بدسرپرست و بی سرپرست تقسیم کرد، گفت: صفر تا صد ساماندهی کودکان کار بدسرپرست و بی سرپرست با بهزیستی است که باید آنها را شناسایی کرده و تحت پوشش قرار دهد.
قادری یادآور شد: کمتر از پنج درصد کودکان کار استان بدسرپرست و بی سرپرست هستند.
وی افزود: حدود ۹۵ درصد کودکان کار استان مربوط به محلهای حاشیه نشین در کرمانشاه هستند که بین آنها فرهنگ کار کردن کودک رایج است و رفع این مشکل از دست بهزیستی خارج است و باید دستگاههای فرهنگی در این زمینه ورود کنند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه تصریح کرد: بهزیستی برای کودکان کار بی سرپرست تسهیلاتی برای کسب و کار در اختیار سایر اعضای خانواده از جمله مادر و خواهر و برادر میگذارد و آنها را تحت پوشش قرار میدهد، اما متاسفانه این کار در اغلب موارد شکست میخورد.
قادری افزود: علت شکست طرح این است که درآمد کودک کار به طور مثال از تکدی گری چندین برابر تسهیلات ارائه شده توسط بهزیستی است و خانواده این کودکان ترجیح میدهند کودک همچنان به کار خود ادامه دهد.
مدیرکل بهزیستی استان در ادامه با بیان اینکه برخی از کودکان به خاطر شرایط خانواده ناچارند کار کنند، گفت: در خصوص ساماندهی این کودکان طرح استاد شاگردی داریم که تسهیلاتی به برخی صنوف برای بکار گیری این کودکان داده میشود.
قادری با اشاره به اینکه کودک نمیتواند وارد هر صنفی شود، افزود: صنوفی از جمله صنوف فرهنگی برای این کار انتخاب میشوند که فضای مناسبی برای کودک داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: از زمان شروع این طرح از سال ۱۳۸۷ تاکنون ۳۲۰ کودک کار در قالب طرح استاد شاگردی ساماندهی شده اند.