هشدار پژوهشگران درباره خطرات اقلیمی برای شهرهای جهان
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، پژوهشگران هشدار میدهند در ۳۰ سال آینده شهرهای سراسر جهان به شدت با خطر فزاینده بالا رفتن دمای هوا، جاری شدن سیل در نواحی ساحلی، قطع برق و کاهش شدید مواد غذایی و منابع آب آشامیدنی مواجه خواهند شد؛ مگر اینکه از انتشار گازهای گلخانهای و تغییرات اقلیمی جلوگیری شود.
به گزارش تلویزیون رویترز، هم اینک، بیش از ۲۰۰ میلیون تن از مردم جهان در ۳۵۰ شهر مختلف، سه ماه در هر سال، اوج دمای روزانهی ۳۵ درجه سانتیگراد را تجربه میکنند. پژوهشگران شهری هشدار دادند در صورتی که انتشار گازهای آلاینده و در نتیجه تغییرات آب و هوایی در کره زمین کنترل و مهار نشود، تا سال ۲۰۵۰ میلادی (۱۴۲۰ شمسی) بیش از یک میلیارد و ششصد میلیون تن از ساکنان ۹۷۰ کشور مختلف جهان با چنین شرایطی مواجه خواهند شد.
جف هبرت Jeff Hebert از دانشگاه نیواورلئان آمریکا میگوید: "آب مایه زندگانی بوده است و خواهد بود و حیات بدون آب میسر نیست. اهمیت آب در شرایط خشکسالی بیش از پیش مشخص میشود، زیرا در چنین شرایطی است که کمبود آب به شدت احساس میشود. از طرف دیگر، بارش ناگهانی و شدید باران نیز باعث جاری شدن سیل ویرانی میشود؛ لذا دانستن چگونگی مدیریت این دو شرایط بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: هم اینک جهان و کره زمین شاهد بروز دو رویداد همزمان و گسترده است: تغییرات اقلیمی از یکسو و هجوم مردم به مناطق شهری و گسترش شهرنشینی از سوی دیگر. الگوهای آب و هوایی زمین به طور گسترده در حال تغییر و دگرگونی هستند. این دو پدیده به شکل همزمان باعث پیامدهای ناگواری خواهند شد و زندگی بشر را در معرض خطر قرار میدهند.کارشناسان و مسئولان کشورها باید همین الان راههای کنترل و مهار این دو معضل را بیابند و به نتیجه برسانند.
وی ادامه داد: متاسفانه در شهرها همه روزه بر تعداد ساختمانهای آسمانخراش و شکیل افزوده میشود، ولی مسئولان از گسترش فضاهای سبز غافل هستند و به اندازه کافی پوشش گیاهی جدید ایجاد نمیکنند. از سوی دیگر، هجوم مردم به نواحی ساحلی و پرآب باعث میشود علاوه بر کاهش منابع آب آشامیدنی در این مناطق، احتمال خطراتی مانند سیل نیز بیشتر شود. افزایش جمعیت شهری و کمبود منابع آب باعث کاهش ظرفیت تولید نیروگاههای برق - آبی و در نتیجه قطع برق برای مدت زمان طولانیتر خواهد شد. بعلاوه، هرچه بر مساحت مناطق شهری افزوده شود، از سطح زیر کشت محصولات کشاورزی کاسته خواهد شد و در آینده نه چندان دور، بشر در کره زمین با کاهش شدید مواد غذایی مواجه خواهد شد.