پخش زنده
امروز: -
شهرداری هیچ اقدامی در جهت استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز نکرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: با توجه به مشکلات کم آبی در استان، ۲۳میلیون مترمکعب پساب (آب خاکستری) در استان داریم که از آن می توان برای مصارف فضای سبز استفاده کرد اما شهرداری علی رغم اعلام آمادگی ما در این زمینه هیچ گونه اقدامی نکرده است.
صادق پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در برنامه گفتگوی خبری گفت: با توجه به مشکلات کم آبی در استان، ۲۳میلیون متر مکعب پساب (آب خاکستری) در استان داریم که از آن میتوان برای مصارف فضای سبز استفاده کرد اما شهرداری علی رغم اعلام آمادگی ما در این زمینه هیچ گونه اقدامی نکرده است.
وی افزود: مصرف آب برای فضای سبز شهری ۷۰۰لیتر در ثانیه است که از منابع آبی استان تامین می شود و در زمینه ایجاد فضای سبز و چمن کاری الگوی صحیحی مطابق با شرایط استان در نظر گرفته نشده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم تصریح کرد: سالانه ۱۱۰میلیون متر مکعب مصرف آب استان است و سرانه مصرف آب برای هر نفر در شبانه روز به طور متسط ۱۶۰ لیتر است و این میزان باید به استاندارد ۷۰لیتر در شبانه روز برسد.
صادق پور گفت: ۸۵درصد مصرف آب استان از منابع بیرون از استان تامین می شود و منابع آب داخلی استان کیفیت مطلوبی برای شرب ندارد و در صورتی که در مصرف آب صرفه جویی نشود مجبوریم از منابع آب داخلی نیز برای تامین آب شرب استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بالای ۹۰درصد از مصرف آب در استان در بخش کشاورزی و مابقی در بخش شرب و صنعتی مصرف می شود، گفت: الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی غلط است و با رویکرد جدیدی که در استان پی گیری می شود به دنبال اصلاح امور کشت و گسترش فرهنگ صحیح مصرف آب در بین کشاورزان هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان عنوان کرد: یکی از دلایل تاکید بر کاهش مصرف آب شرب هزینه بالای تولید این آب است و فرآیند استحصال، انتقال، تسویه و توزیع آب شرب در شبکه شهری هزینه سنگینی دارد.
صادق پور با اشاره به متوسط کشوری ۲۵درصدی هدر رفت در سیستم توزیع آب گفت: میزان هدر رفت در سیستم آبرسانی استان قم ۱۷.۶درصد است و برای رسیدن به متوسط ۱۵درصدی جهانی در حال اصلاح و تعمیر سیستم آبرسانی و تعمیر مخازن هستیم.
جبلی مدیرعامل شرک آب و فاضلاب روستایی استان قم در تماس تلفنی با گفتگوی خبری گفت: از مجموع ۱۵۶روستا در استان ۴۸روستا از آب انتقالی از سرشاخه ای دز بهره مند شده اند و با تخصیص اعتبارات آبرسانی از منبع سرشاخه های دز به بقیه روستاها نیز انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان با اشاره به افزایش خشکسالی در سال های اخیر در استان گفت: ما منابع آبی خوبی داریم اما مدیریت مصرف و توزیع صحیحی نداریم و به جای سازگاری با موضوع خشکسالی در حال ناسازگاری و مصرف بیشتر آب هستیم.
وی تصریح کرد:کم آبی در روستاها عمدتا در بخش خلجستان است که به دلیل کوهستانی بودن از آب های سطحی و بارندگی استفاده می کنند و از ۳۶روستای این بخش ۲۰روستا مشکل حادتری دارند.