پخش زنده
امروز: -
همزمان با شکست هاي نظامي پي در پي ائتلاف به رهبری عربستان در یمن، بلومبرگ از روبرو شدن عربستان سعودی با کاهش 80 درصدی سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در عربستان خبر مي دهد.
ائتلافِ به فرماندهی عربستان سعودی امروز برای چندمین بار از تسلط بر فرودگاه الحدیده یمن خبر داد. این در حالی است که این خبر از منابع دیگر - بخصوص منابع میدانی -تایید نشده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دبی، ائتلاف سعودی اعلام کرد نیروهای وابسته به منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن پس از یک هفته عملیات برای بازپس گیری شهر راهبردی حدیده از حوثیها (نیروهای انصارالله) کنترل کامل فرودگاه حدیده را به دست گرفتند. عبدالسلام الشهی فرمانده اماراتی نیروهای ائتلاف اعلام کرد فرودگاه حدیده به طور کامل از حضور حوثیها پاکسازی شد و تحت کنترل کامل نیروهای وابسته به منصور هادی است. وی تاکید کرد فرودگاه حدیده با حمایت ائتلاف آزاد شد. امارات عربی متحده از نیروهای یمن در عملیات حدیده حمایت زمینی میکرد.
اما محمد البخیتی یک عضو دفتر سیاسی جنبش انصار الله یمن گفت: نیروهای متجاوز از اطراف فرودگاه حدیده به عقب رانده شدهاند و ضربات سنگینی به آنها وارد آمده است.
شبکه تلویزیونی المسیره نیز همزمان گزارش داد: در پی شکستهای متوالی متجاوزان در جبهه ساحل غربی، متجاوزان با بهرهگیری از نیروی هوایی و دریایی، موج حملاتشان را علیه فرودگاه حدیده تقویت کردند، آنان زیرساختهای فرودگاه را هدف قرار دادند تا جایی که مراکز دیدهبانی و باند فرودگاه به طور کامل آسیب دیدند. در مقابل نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی نیز بر اساس شرایط جنگ و ضرورتی که افزایش دامنه عملیات هجومی دشمن ایجاد کرد تاکتیکهای دفاعی متناسبی اتخاذ کردند تا بتوانند در برابر برتری هوایی و دریایی دشمن واکنش مناسبتری انجام دهند.
روزنامه الاخبار هم درمقالهای درباره ادامه نبرد در الحدیده در غرب یمن نوشت، طولانیشدن جنگ الحدیده، متجاوزان به یمن را وادار خواهد کرد تا وارد یک جنگ فرسایشی شوند.
این تنها منابع میدانی یمنی نیستند که ادعای منابع خبری سعودی را درباره تسلط بر فرودگاه الحدیده یمن تکذیب میکنند بلکه منابع منتسب به متحدان سعودی نیز این ادعا را تایید نمیکنند.
به گزارش امروز شبکه تلویزیونی ایپیتیان لایو، هدر نائورت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اینکه "اوضاع یمن و حدیده را از نزدیک زیر نظر داریم" از جواب دادن به سوال خبرنگاری که پرسید "آیا شما این موضوع را تایید میکنید که ائتلاف عربی کنترل فرودگاه را در اختیار گرفته است؟"، طفره رفت و گفت: "معتقدم که قطعا ائتلاف (به رهبری عربستان) باید در رابطه با فرودگاه و وضع آن پاسخ دهد".
شکست نظامیان منتسب به ائتلاف به رهبری سعودیها تنها محدود به الحدیده نمیگردد برخی گزارشها حاکی از این است که متجاوزان در همه میدانهای نبرد تلفات گسترده میدهند.
به گزارش امروز تلویزیون المسیره در شرق پایگاه نظامی دود در جیزان یک نفربر مزدوران با موشکی هدایت شونده هدف قرار گرفت و تمامی سرنشینانش کشته شدند. همچنین مواضع نظامی مزدوران در پایگاههای خفاقه، فریضه و معریضه زیر آتش گلولههای توپخانه قرار گرفت. پیشروی مزدوران در تپههای نزدیک به جبلالدخان نیز با شکست مواجه شد و شماری از مزدوران پس از گرفتار شدن در میدان مین، کشته یا زخمی شدند. در عملیاتی علیه مواضع مزدوران در نجران و در نزدیکی گذرگاه خضرا، شماری از آنان کشته یا زخمی شدند. مراکز تجمع مزدوران در نزدیک گذرگاه خضرا و صحرای بقع نیز با گلوله باران توپخانهای مواجه شد. در شکست پیشروی مزدوران در دو منطقه جبل شعیر و غرب مجازه در عسیر عربستان شمار قابل توجهی از نیروهای مزدور کشته و تعدادی نیز زخمی شدند، همچنین حمله خمپارهای به مراکز تجمع مزدوران در غرب مجازه چندین کشته و زخمی برجای گذاشت.
المسیره در گزارش دیگری به نقل از یک منبع نظامی رعب و وحشت در میان متجاوزان را اینگونه تشریح کرد: جنگندههای متجاوز با هدف اجبار مزدوران به تداوم نبرد و هشدار جدی به آنان مبنی بر اینکه در برابر خود فقط دو گزینه مرگ یا پیشروی در جنگ را دارند، به مراکز تجمع نیروهای مزدور حمله کردند و هفت ماشین جنگی مزدوران را به همراه سرنشینانشان هدف قرار دادند در نتیجه برخی از نیروهای مزدور کشته یا زخمی شدند.
همزمان با انتشار گزارشها درباره شکست ائتلاف به رهبری عربستان در میادین گوناگون جنگی در یمن بلومبرگ نوشت: نهتنها کشور عربستان سعودی با کاهش 80 درصدی سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی مواجه شده است، بلکه سایر کشورهای پادشاهی حاشیه خلیج (فارس) نیز با مشکل شدید تأمین بودجه و لزوم کاهش قابل توجه دستمزدهای کارکنان دولتی مواجه شدهاند.
به گزارش این پایگاه اینترنتی، همه کشورهای پادشاهی حوزه خلیج فارس چنین مشکلی دارند. دولت، کارفرمای اصلی مردم است و حتی در شرایطی که کار زیادی برای افراد ندارد که انجام بدهند، آنها را استخدام میکند و به آنان دستمزد ماهانه میپردازد. این در حالی است که اکنون این دولتهای پادشاهی با کمبود منابع مالی مواجه شدهاند.
قطعا هزینههای نظامی کشورهای حاشیه خلیج فارس در بحرانهایی مانند سوریه و عراق، یمن و بحرین و امنيت ... نقش غیر قابل انکاری در اين کاهش سرمايه گذاري و کمبود منابع مالي دارد. به این هزینهها باید هزینههای سیاسی و نظامی که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تامین منافع آنها در منطقه هزينه میکند و این کشورها باید بپردازند نیز اضافه کرد.
--------------------------------
عبدالرضا خلیلی