به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ پرویز افشار در نشست خبری افزود: در حال حاضر 2 میلیون و 808 هزار نفر مصرف کننده مواد داریم که البته به معنی همین میزان معتاد در کشور نیست.
وی گفت: اعتیاد به منزله استفاده مستمر از مواد است که در اثر مصرف مداوم، اختلال جدی در عملکرد جسمی، روحی و روانی فرد ایجاد شود.
افشار ادامه داد: مطالعات ما در دو دسته شیوع شناسی مصرف مواد و بررسی مصرف مستمر و اختلال عملکرد انجام می شود که با این حساب تعداد معتادان کمتر از مصرف کنندگان مواد خواهد بود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: خیلی ها عقیده دارند اعتیاد در کشور افزایش داشته که صحت ندارد ما در سال 95 حدود سه میلیون معتاد داشته ایم که در سال 96 به دو میلیون کاهش یافته است و البته بیشتر نگران معتادان متجاهر هستیم.
وی افزود: در تمام دنیا مکان هایی در کلانشهرها محل تمرکز و رفت و آمد افراد معتاد است که قطعا دسترسی مواد هم راحت است و ما نمی توانیم این مساله را به دسترسی آسان ار همه نقاط کشور تعمیم دهیم بلکه در نقاط پرخطر دسترسی به مواد آسان است.
افشار با بیان این که میانگین دقیقی برای دسترسی به مواد وجود ندارد تاکید کرد: در برخی شهرها دسترسی مواد بسیار دشوار است اما در برخی شهرها هم راحت تر مواد مخدر در دسترس دیگران قرار می گیرد.
وی گفت: مواد مخدر شامل هرویین، کراک، مرفین، متانفتامین و برخی داروهای اختلا روانی و مواد توهم زا است که بر اساس مطالعات ، تریاک و مشتقات بالاترین آمار مصرف را دارد یعنی 65 درصد از این ماده مخدر، استفاده می کنند، مواد مخدر گل و شیشه هم در رتبه های دوم و سوم مصرف کشور قرار دارد.
افشار درباره روش های ورود مواد مخدر به کشور گفت: با توجه به انسداد مرزهای زمینی ، مواد از مرزهای دریایی ترانزیت می شود که البته دریابانی را تجهیز کرده ایم تا این مرزها هم برای ورود مواد مخدر مسدود شود، ضمن این که تغییر مسیر دریایی باعث شده است کشفیات بوشهر در سال گذشته نسبت به سال 95 صددرصد افزایش داشته باشد.
سخنگوی ستاد مبارزه در پاسخ به این سوال که چرا مسیر ترانزیت مواد مخدر در کشور را مسدود نمی کنیم؟ افزود: معادله به این سادگی نیست و هیچ کشوری نمی تواند مدعی این شود که مسیر ترانزیت مواد مخدر را می بندد و این در حالی است که روزانه هزاران کامیون و تریلی از مرزها خارج می شود و نمی توانیم به راحتی مرزها را مسدود کنیم.
افشار افزود: ریشه کنی اعتیاد در هیچ جای دنیا امکان ندارد و ما هم به ریشه کنی فکر نمی کنیم چون قاچاقچیان از راه های مختلف مواد را وارد کشور می کنند اما ما باید دو کار اساسی انجام بدهیم، اول اقدامات ما با تمرکز به ضربه زدن به سرشاخه ها از طریق تحقیقات اطلاعاتی است یعنی دانه درشت ها را کشف کنیم.
وی دامه داد: مجازات جایگزین متناسب اعدام که حذف شده است باید اعمال شود ضمن این که اموال قاچاقچیان مواد مخدر باید مصادره شود که اگر این کارها انجام شود مسیر ترانزیت مواد مخدر به کشور کاهش پیدا خواهد کرد.