پخش زنده
امروز: -
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان آخرین جلسه مجمع که به بررسی سیاستهای کلی تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی اختصاص داشت ، گفت : بر اساس مصوبه امروز ، در حوزههای تولید و تجارت باید از ایجاد انحصار جلوگیری کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ محسن رضایی با اشاره به اینکه جلسه پایانی بررسی سیاستهای کلی تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی با حضور رئیس جمهور و چند تن از وزرا برگزار شد، گفت: یکی از مسائل مهم که مجمع تشخیص مصلحت نظام بر آن تأکید دارد، افزایش بهره وری اقتصاد ملی است تا در بازارهای داخلی و خارجی کالاها و خدمات ایرانی رقابت کنند.
وی افزود: با توجه به بازسازی ساختار تولید، کیفیت تولید کالاهای ایرانی باید بهبود یابد و انواع عوامل تشویقی برای تولید ملی به کار گرفته شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست دومی که در جلسه امروز مورد توجه قرار گرفت تحقیق، توسعه و نوآوری به عنوان محور اصلی پیشرفت اقتصادی است که باید تقویت شود و هدایت لازم در این زمینه صورت گیرد.
وی افزود: باید از تحقیقات بهرهگیری شود و استفاده لازم به عمل آید.
رضایی گفت: گسترش اقتصاد دانش بنیان با توجه به تحول اساسی در اقتصاد جهان و تکیه بر اقتصاد دانش بنیان محور دیگری بود که مورد توجه قرار گرفت تا از دستاوردهای نخبگان کشور در جهان بهرهبرداری بیشتری صورت گیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه باید زنجیره تولید از مواد خام تا محصول نهایی با توجه به اصل رقابتپذیری، تقویت و تکمیل شود، اظهار داشت: زنجیره تولید در کشور ما ناقص است و دارای شکافهایی است که در طول این فرایند اختلال ایجاد میکند.
وی افزود: با توجه به تأمین نیازهای تولید ملی و ثبات ارزش پول ملی کشور باید برای منابع ارزی کشور مدیریت بهتر و برنامهریزی صورت گیرد تا قدرت خرید خانوادهها افزایش یابد و کارآفرینان بتوانند بهتر برنامه ریزی کنند.
رضایی افزایش سهم بخشهای خصوصی و تعاونی در تولید ملی را از دیگر محورهای جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در این زمینه اعلام کرد و گفت: باید نقش و محدوده کار نهادهای عمومی غیردولتی تنظیم شود.
وی افزود: اگر قرار شود خصوصی سازی صورت گیرد باید محدوده و سهم نهادهای عمومی و غیردولتی تنظیم شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: براساس تصویب این مجمع، در حوزههای تولید و تجارت باید از ایجاد انحصار جلوگیری شود و در حقیقت نوعی انحصارزدایی در کشور صورت گیرد.
وی افزود: در بخشهای مختلف اقتصاد از قبیل صنعت، کشاورزی و انرژی نیاز به راهبرد داریم و چون راهبردی در این زمینه ها کاملاً تدوین نشده، برنامهریزی بلندمدت با خدشه مواجه است.
محسن رضایی گفت: تعداد دستگاههای نظارتی در کشور براساس قوانین، قابل توجه است اما برای جلوگیری از قانون گریزی و آسیب به کسب و کار باید هماهنگ و کارآمد بشوند.
وی با اشاره به اینکه آقای احمدی نژاد هم پیشنهادی مبنی بر تمرکز بر مدیریت اقتصادی کشور مطرح کرد، افزود: مقرر شد این پیشنهاد در جلسه مشترکی در کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی شود.
رضایی با اشاره به اینکه با این مجموعه سیاستها می توان حمایتها از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی را افزایش داد ابراز امیدواری کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی با تصویب لوایح و طرحهای لازم این سیاستها را اجرایی کنند.