به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ پرویز افشار در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری افزود : 26 ژوئن یا 5 تیر سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر تعیین شده است و ما هم در ایران به عنوان یک کشور پیشرو در مبارزه با مواد مخدر دور هم جمع می شویم تا برای مبارزه راهکارهای جدیدی بیابیم.
وی گفت: در کشور ما یک برنامه کشوری و برنامه های متعددی در سراسر کشور برگزار می سود و امسال سعی کرده ایم حضور مردم را در مبارزه با مواد مخدر توسعه دهیم.
افشار ادامه داد: برنامه ها از یکم تا ششم تیرماه بر اساس شیوه نامه طراحی شده در سراسر کشور برگزار می شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: امسال از تمرکز برنامه ها در مرکز جلوگیری کرده ایم و بیش از 380 برنامه برای هفته مبارزه با مواد مخدر به دست ما رسید که از مجموع آنها شیوه نامه ای برای سراسر کشور تدوین شد.
افشار گفت: در برنامه متمرکز تهران یکی از سران قوا و وزیر کشور در همایش حضور خواهند داشت و برنامه ها را افراد بهبود یافته اجرا خواهند کرد.
وی افزود : همچنین امسال مراسم امحای مواد مخدر در 5 استان برگزار می شود که دو برنامه همزمان در تهران و یکی از استان ها خواهد بود.
افشار تصریح کرد : در حاشیه مراسم امسال تقدیر می کنیم از خانواده شهدا و ایثارگرانی که از تیرماه سال گذشته تا امسال برای مبارزه با مواد مخدر جان در طبق اخلاص گذاشتند.
وی ادامه داد: خدمات درمان برای افرادی که نیاز به درمان دارند در این هفته به صورت رایگان انجام می شود.
وی تصریح کرد: در سه ماهه اول امسال در حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر، مجموع کشفیات 212تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که 197 تن بوده 6 درصد رشد داشته ایم.
وی گفت: 10 استان برتر در کشور در زمینه کشف مواد مطابق الگوی سال گذشته هستند یعنی استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان،فارس، تهران، کرمان، گلستان،خراسان رضوی، اصفهان، یزد و خوزستان همچنان 10 استان برتر در حوزه کشفیات مواد هستند و از مجموع کشفیات 53 درصد به سه استان اختصاص داشته است.
افشار گفت: مواد پیش ساز کاهش 70 درصدی داشته که مبادی گمرکی و مرزها آموزش گرفته اند و فضای ورود این مواد ناامن شده است.
وی ادامه داد: در 12 ماه سال 96 هم سه هزار و 12 نفر در 31 استان کشور به علت عوارض ناشی از مصرف مواد فوت کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از ان 5 و شش دهم درصد کاهش داشته است.
افشار تصریح کرد : با مشارکت های مردمی برای توانمندسازی معتادان بهبود یافته کارهای خوبی انجام شده و در حال حاضر 2 هزار و 411 ngo فعال با ما همکاری دارند و بیش از 100 برنامه بهبود معتادان اجرا شده و بیشترین تمرکز ما به سمت اشتغال مولد معطوف شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه گفت : در سه ماهه اول امسال به 79 هزار تماس با خط ملی مشاوره اعتیاد پاسخ داده شده است.
وی ادامه داد : کانون های همیاری مبارزه با اعتیاد در 290 مجموعه دانشگاهی فعال شده اند و برنامه ارائه می کنند.
افشار تصریح کرد: بازنگری در قانون مبارزه با مواد مخدر در دستور کار قرار دارد که باید به صورت همه جانبه بررسی و بازنگری شود و البته در طول یک سال گذشته کارگروهی ویژه تشکیل شده است.