پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس هیأت مدیره انجمن ام اس ایران گفت: ۷۵ درصد داروهایی که بیماران ام اس مصرف میکنند تولید ایران است.
دکتر محمدعلی صحرائیان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: صنعت دارویی ایران برای تولید داروهای بیماری ام اس در مرزهای علم دنیا حرکت میکند و تنها تعدادی از داروهایی که به تازگی به بازار آمده اند هنوز در داخل تولید نمیشود، اما این داروها نیز بزودی در کشور تولید خواهند شد.
وی گفت: تولید داروهای ام اس از ۱۱ سال پیش در کشور آغاز شده است.
دکتر صحرائیان اضافه کرد: ۹۵ درصد داروهای تولید داخل تحت پوشش بیمههای حمایتی است که در برخی مناطق این حمایتها به صورت کامل و صد در صد است.
وی گفت: پوشش بیمهای داروهای خارجی بیماری ام اس نیز تا ۷۰ درصد است و تنها برخی از داروهایی که به تازگی وارد بازار شده اند تحت پوشش بیمههای حمایتی نیستند.
نایب رئیس هیأت مدیره انجمن ام اس ایران افزود: شیوع بیماری ام اس در مناطق مختلف جهان متفاوت است و در خط استوا به صفر میرسد و هر چه از استوا دورتر شویم شیوع این بیماری بیشتر است.
دکتر صحرائیان گفت: در کشورهای اروپای شمالی و شمال آمریکا شیوع ام اس ۲ در هزار نفر است.
وی افزود: در کشور ما نیز شیوع بیماری در تهران و اصفهان و برخی مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است به گونهای که در تهران و اصفهان یک بیمار به ازای هر هزار نفر است، اما در کل کشور شیوع ام اس ۷۰ تا ۸۰ مورد برای هر صد هزار نفر است.
صحرائیان با بیان اینکه شیوع بیماری ام اس تنها مشکل ایران نیست، گفت: ۲ هزار مرکز تحقیقاتی در جهان در زمینه علل و درمان این بیماری پژوهش میکنند.
این فلوشیپ ام اس افزود: خوشبختانه از ۲۰ سال پیش تاکنون امکان کنترل بیماری ام اس از ۳۰ درصد به ۷۰ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: داروها نیز از تزریقی به خوراکی تبدیل شده است و دوره استفاده برخی داروها به ۶ ماه تا یک سال افزایش یافته که این قدرت پزشکان را در کنترل بیماری افزایش داده است.
دکتر صحرائیان افزود: متأسفانه هر چه دارو توانایی کنترل بیشتر بیماری را دارد با عوارض جانبی بیشتری نیز همراه است و به این سبب پزشکان برای بیمارانی که شدت و گستردگی بیماری شان کمتر است از داروهای ضعیفتر و با عوارض کمتر استفاده میکنند، اما برای بیمارانی که شدت و گستردگی بیماری شان زیاد است از داروهای قویتر که عوارض بیشتری نیز دارند بهره میبرند.