پخش زنده
امروز: -
معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: بخش مهمی از بودجه جاری در ایران دچار چسبندگی است و به اقتصاد ایران اجازه تحرک نمی دهد که باید فکری برای آن شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حسین میرشجاعیان در بیست و هشتمین همایش پولی و بانکی که امروز در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما در تهران و در پنل تخصصی ساختار مالی دولت و ثبات پولی و مالی سخن می گفت افزود: چهار سرفصل مهم در بودجه جاری کشور داریم که قابل کاهش نیست و هرگونه کاهش آن هزینه های غیر اقتصادی و از جمله هزینه های سیاسی و اجتماعی را به کشور وارد می کند.
وی افزود: یکی از این سرفصل ها جبران خدمات کارکنان و بازنشستگان و عیدی است که به رقم 204 هزار میلیارد تومان از کل بودجه 293 هزار میلیارد تومانی بالغ شده است و سرفصل دوم یارانه های پرداختی از محل هدفمندی یارانه هاست که به 7 هزرا و 923 میلیارد تومان میرسد.
وی سرفصل سوم دارای چسبندگی در بودجه را سود اوراق مالی دانست و گفت: دولت در سالهای 92 تا 96 بیش از 21 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و صکوک منتشر کرده است که باید بدهی های خود را به خریداران بپردازد و این مبلغ هم 7 هزار و 80 میلیارد تومان است.
میرشجاعیان سرفصل آخر دارای چسبندگی در بودجه را نظام سلامت با اعتبار 13 هزار میلیارد تومانی دانست و تصریح کرد: این نظام هم خواسته عمومی جامعه بود و جمع این چهار فصل بدان معناست که 232 هزار میلیارد تومان است یعنی 79 درصد اعتبارات هزینه ای ما دارای چسبندگی است و تغییر در این ردیف ها به معنای هزینه های غیر اقتصادی برای کشور است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه مفهوم بدهی برای بسیاری از مسئولان و دولتمردان ما هم توجیه نشده است گفت: دولتها به مرور زمان، به سمت ایجاد بدهی حرکت کرده اند و پیشتر دست درازی به منابع بانک مرکزی می کردند و پس از منع قانونی، به منابع سایر بانکهای تجاری دست درازی کرده و برای کشور بدهی ایجاد می کنند.
وی میزان این بدهی را 162 هزار میلیارد تومان دانست و گفت: وجود بدهی به خودی خود بد نیست ولی جایی به ضرر اقتصاد می شود که راهکار و منابع بازگشت بدهی وجود نداشته باشد.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به راه اندازی مرکز مدیریت بدهی ها در این وزارتخانه و زریر نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هم اکنون بدهی های قطعی دولت احصا شده و با نظر موافق اعضای دولت، قرار است با تصویب هیئت وزیران ، حجم بدهیهای قطعی دولت از حالت محرمانه خارج و برای اطلاع عموم مردم منتشر شود تا جامعه درک درستی از مفهوم و حجم بدهی های قطعی کشور پیدا کند.
میر شجاعیان تصریح کرد: شرایط اقتصادی و واقعیت های امروز کشور به گونه ای نیست که بتوان کجدار و مریز ادامه داد و باید تصمیمات اقتصادی بسیار جدی گرفت و اینکه هنوز نه دولت و نه حاکمیت به این جمع بندی نرسیده اند که زمان اتخاذ تصمیمات مهم اقتصادی است شاید از ضعف ما مسئولان است چراکه باید هماهنگی های بسیار جدی و تصمیمات بزرگ در زمینه اقتصاد اتخاذ شود.