به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول بخش سلیاک دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: سلیاک نوعی مشکل گوارشی است که بر اثر مصرف پروتئینی از دسته گلوتن که در برخی از غلات مانند گندم، جو چاودار و جو دوسر وجود دارد پرزهای روده به تدریج از بین میرود و فرد به سوء جذب دچار میشود.
دکتر اکرام زاده با تاکید بر این موضوع که سلیاک واگیردار یا سرطانی نیست، افزود: سلیاک اغلب در دوران شیرخوارگی یا اوایل کودکی و در دو هفتگی تا یک سالگی آغازمیشود و امکان دارد علایم هنگامی ظاهر شوند که کودک نخستین بار شروع به خوردن غذاهای حاوی گلوتن میکند.
به گفته او شایعترین علائم گوارشی بیماری سلیاک، اسهال، استئاتوره (اسهال چرب)، نفخ و کاهش وزن است.
مسئول بخش سلیاک دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در بزرگسالان هم علایم ممکن است به تدریج و درعرض چند ماه یا حتی چند سال پدیدار شوند.
اکرام زاده بیان کرد: از سال ۹۵ که کلینک ویژه مبتلایان سلیاک زیر نظر دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه اندازی شده است برای ۳۰۵ نفر پرونده تشکیل داده ایم.
وی بیان کرد: از این تعداد ۱۴۳ نفر، ۱۰۷ نفرشان زیر ۲۰ سال و ۳۶ نفر بالای ۲۰ سال هستند و به طور مداوم تحت نظرند و هر ماه به این بخش مراجعه میکنند.
رییس دانشکده تغذیه وعلوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم گفت: درمانگاه سلیاک شیراز تنها مرکز رایگان خدمات درمانی و مشاورهای سلیاک جنوب کشور است و علاوه براستان فارس به مراجعه کنندگان استانهای همجوار هم خدمات رایگان ارایه میدهد.
دکتر افتخاری بیان کرد: در هر مراجعه، فرد سلیاکی از نظر تغذیه به طور رایگان به وسیله دستگاههای تن سنجی آزمایش میشود.
وی اظهار کرد: ماهانه برای مبتلایان و خانوادههای آنها کارگاههای آموزشی برپا میشود و ما مراکز معتبر تهیه مواد غذایی بدون گلوتن را به آنها معرفی میکنیم و به تک تک مراجعه کنندگان در خصوص رژیم درمانی، رایگان مشاوره میدهیم.
افتخاری تصریح کرد: فروشگاه بزرگی که محصولات متنوع داشته باشد در شیراز وجود ندارد فقط در قالب دو غرفه در محل ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بیمارستان نمازی به صورت محدود برخی محصولات به فروش میرسد، اما با توجه به تنوع غذاها که فرد سلیاکی درخواست میکند این دو غرفه کافی نیست.
وی مشکل عمده خانواده مبتلایان به سلیاک را در فارس نبود یک مجتمع چند منظوره نان یا نانوایی ذکر میکند و میگوید با اینکه شیراز کلان شهر است، اما از وجود چنین مکانی محروم هستیم.
برخی خانوادهها هم خودشان دست به کار شده اند و در خانه با مخلوط آرد ذرت و برنج، نان درست میکنند که به کیفیت نان بدون گلوتن صنعتی نمیشود و خرید این نانها که در اصفهان تولید میشود برایشان هزینه بر است.