به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، محققان علوم پزشکی اعلام کردند با اینکه ممکن است ازدواج به صورت زندگی عاشقانه باقی نماند، ولی افراد متاهل هنگامی که به سالخوردگی میرسند کمتر در خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی قرار دارند.
بررسی مطالعات دو دهه گذشته بر روی افراد ۴۲ تا ۷۷ ساله نشان داد این خطر در هر دو جنس زن و مرد کاهش مییابد.
محققان که نتایج مطالعات خود را در نشریه قلب Heart منتشر کرده اند مطالعات پیشین را که بر روی مردم اروپا، آمریکای شمالی، خاورمیانه و آسیا انجام گرفته بود مورد بررسی دوباره قرار دادند.
در این بررسی مشخص شد کسانی که مجرد بودند، طلاق گرفته بودند یا بیوه شده بودند به میزان ۴۲ درصد در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و ۱۶ درصد در خطر ابتلا به ضایعات عروق کرونی قرار دارند.
خطر مرگ در کسانی که هرگز ازدواج نکرده بودند بالاتر بود که ۴۲ درصد ناشی از بیماریهای قلبی کرونری و ۵۵ درصد ناشی از سکته مغزی بوده است.
دکتر، چون وای ونگ از بیمارستان رویال استوک انگلیس میگوید تاهل با بیماریهای قلبی عروقی ارتباط دارد.
عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی شامل سن بالا، مرد بودن، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن و دیابت است و اکنون میتوان مجرد بودن را نیز به اینها افزود.
البته هنوز محققان نتوانسته اند به این پرسش پاسخ دهند که چرا ازدواج، عامل محافظتی است.
شاید مراقب بودن زن یا مرد و تاکید بر مصرف داروی همسر، یکی از این علل باشد.
پیشتر این نکته نیز کشف شده بود که افراد متاهل، کمتر در خطر زوال عقلی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سکته مغزی در کل دنیا دومین علت مرگ بشر است و اولین علت از کارافتادگی، اما در کشورهای پیشرفته در حال حاضر سومین علت مرگ است که با پیر شدن جوامع در آینده نه چندان دور در آن کشورها نیز دومین علت مرگ خواهد شد.
سکته مغزی یعنی بسته شدن یا پاره شدن یک شریان مغزی که به دنبال آن اختلال در گردش خون آن ناحیه از مغز ایجاد شده و موجب بروز علائمی مثل فلج نیمه بدن، اختلال تکلم و اختلال در راه رفتن میشود.
سکته مغزی، زمانی اتفاق میافتد که رگی خونی در مغز مسدود یا منفجر شود. به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد افرادی که به سکتههای مغزی مبتلا میشوند در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند و ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران با درمان مناسب میتوانند زندگی مستقل داشته باشند.
یکی از علل متداول سکته مغزی ضخیم و سخت شدن دیواره رگهای خونی است.
پلاکتهای ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و ... انعطاف رگهای خونی را از میان میبرند. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود.
عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد، درمان نشدن فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف میشود. معمولاً این افراد علایم خبرکنندهای مانند سردرد و تشنج دارند که منجر به پاره شدن رگهای مغزی میشود.
یکی دیگر از دلایل بروز سکتههای مغزی حرکت لخته خون از قلب یا عروق گردن است که وارد مغز میشود مبتلایان به رماتیسم قلبی یا بیماران قلبی که ریتم قلبشان دچار مشکل است و کسانی که دچار سکتههای قلبی شده اند یا مشکل دریچهای دارند مستعد ابتلا به سکتههای مغزی هستند.